Jeeps nye dollarglis

Jeep Cherokee får helt nytt utseende.

Publisert Oppdatert
Neste generasjon av SUV-en Jeep Cherokee skal presenteres i New York om ikke lenge, og nylig lekket det ut bilder av bilen. Da valgte Jeep å sende bildene ut selv, og de viser nye takter fra den amerikanske produsenten. Særlig fronten på den nye bilen ser ut til å forandre seg radikalt.

Denne bilen skal erstatte den gamle Cherokee, som har hett Liberty i Jeeps hjemland. Bortsett fra de sju vertikale rammene i grillen er det ikke mange designtrekk igjen fra forgjengeren. Også lyktene er helt nye, og de er nå todelt og har integrerte kjørelys av LED-typen. Spørsmålet er om Jeep har gått for langt rent designmessig, eller om dette er det som trengs for å fornye merket.

Den nye Jeep Cherokee havner selvsagt et stykke under Grand Cherokee i merkets modellhierarki, men Jeep lover at den nye bilen skal "sette en ny standard for kjøreegenskaper", samtidig som forbruket skal ha blitt senket med mer enn 45 prosent sammenlignet med forrige generasjon. Og det kan trengs, for i dette segmentet er konkurransen knallhard. Denne Jeep-modellen får rivaler som VW Tiguan, BMW X3 og Mercedes GLK, pluss litt rimeligere biler som Mitsubishi Outlander og Hyundai Sorento.

Ifølge The Car Connection skal Cherokee bygges på samme plattform som Dodge Dart og Alfa Romeo Giulietta. Under panseret vil kjøperne kunne velge mellom en 3,2-liters V6-motor og flere firesylindrede alternativer. Etter alt å dømme vil disse motorene deles med flere modeller fra Fiat-konsernet, ettersom Fiat har en stor eierandel i Chrysler, som i sin tur lager Jeep-bilene. Det kan også innebære at Cherokee vil bli tilbudt med valgfritt firehjulstrekk eller ren forhjulsdrift.

Den offisielle premieren for Jeep Cherokee blir på bilutstillingen i New York i april, og da blir det også kunngjort mer om spesifikasjoner og prisnivå.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen