Får toppkarakter av eierne

350 000 amerikanske bileiere har sagt sitt om bilene de eier.

Foto: Foto: Tesla
Publisert Oppdatert
Forbrukerbladet Consumer Reports ville undersøke hva bileiere synes om sin egen bil. 350 000 personer ble spurt om bilens pris, ytelser, pålitelighet, komfort, kjøreglede og flere andre forhold. Bilene var fordelt over de fire siste årsmodellene, fra 2011 til 2014.

Én bil fikk en nesten usannsynlig høy karakter av de 600 spurte eierne: Tesla Model S. 99 poeng av 100 mulige innebærer at Tesla-eierne er mer enn superfornøyde, og det er ny rekord for poeng i Consumer Reports' egen undersøkelse. Det skal nevnes at dette gode resultatet er helt på linje med bladets egen mening, som er at Tesla Model S er den beste bilen de noen gang har testet.

Denne undersøkelsen kommer til riktig tid, for Tesla har nylig vært i hardt vær med tre grundig publiserte bilbranner med Model S og en nystartet etterforskning av trafikkmyndigheten NHTSA.

Nest best karakter av Consumer Reports fikk Porsche Boxster, som kom opp i 95 poeng. Andre modeller som fikk gode vurderinger var Audi A6, Subaru Forester, Mazda 6, VW Golf TDI og Dodge Charger.

Dårligst gikk det for Nissan Versa, en sedanmodell som bare 45 prosent av eierne oppga at de ville kjøpe igjen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen