Audi viser nye Allroad Shooting Brake

Audi kommer til utstillingen i Detroit med en tøff konseptbil.

Publisert Oppdatert
Allroad Shooting Brake blir i praksis en blanding mellom TT og den kommende SUV-modellen Q1.

Allerede i desember viste Audi de første skissene av den nye konseptbilen. Den blir 4,2 meter lang, slik at den er i samme størrelsesklasse som VW Golf.

Audi lover at Allroad Shooting Brake er "et konkret blikk inn i den nære fremtiden". Vi kan altså vente at designtrekkene dukker opp på flere kommende Audi-modeller. Først ut blir tredje generasjon av TT, som lanseres i år.

Audi Allroad Shooting Brake får karosseri av aluminium og karbonfiber for å holde vekten nede, men egenvekten er likevel 1600 kg.

Foran sitter det en toliters bensinmotor med turbo, som jobber sammen med en elektromotor og sender kreftene gjennom en sekstrinns dobbelclutchkasse. Bak sitter det enda en elektromotor som kan gjøre bilen firehjulsdrevet etter behov.

Batteriet er plassert foran bakakselen for bedre vektfordeling.

Med ren eldrift kan bilen komme drøyt fem mil. Motorene gir som mest 408 hk og 650 Nm. Akselerasjonen til 100 km/t går på 4,6 sekunder, og hvis føreren holder styr på gassfoten skal Allroad Shooting Brake klare seg med 0,19 liter per mil.

I tillegg til hybridteknikken har konseptbilen også ny interiørdesign. Den store infotainmentskjermen på midtkonsollen er nå erstattet av en 12,3-tomsskjerm foran føreren.

Mye at det vi ser i Allroad Shooting Brake dukker altså opp i neste generasjon Audi TT Coupé og kabriolet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning