Audi RS3 snart klar

Snart går Audi til angrep mot Mercedes A 45 AMG. Våpen: RS3 Sportback.

Publisert Oppdatert
Dette er gode nyheter for alle som synes at Audi S3 ikke holder mål. RS-varantien blir betydelig kraftigere. Bildet viser en kraftig maskert RS3 som blir testkjørt på offentlig vei i Tyskland.

Audi RS3 skal først og fremst utfordre Mercedes A 45 AMG, som har 360 hk fra sin firesylindrede turbomotor. Og det er ikke umulig at BMW har planer om en M-versjon av 2-serien, trolig døpt til M2. Den får nok også en bjørnesterk turbomotor.

Motoren i RS3 blir som før den hylende turbofemmeren på 2,5 liter, men den skal oppgraderes kraftig for å overgå A 45 AMG, og oppgis å yte litt over 400 hk.

Bilen på bildet er i Sportback-versjon, og har altså fem dører. Som vi husker drøyde det ganske lenge før forrige generasjon av S3 også ble tilbudt som Sportback, men kanskje har Audi nå lært seg at man må utvikle både tredørs og femdørs utgaver av sportsmodellene. Det typiske kjennetegnet for RS-bilene er på plass: doble, ovale eksosrør.

Ellers kan vi vente hardere sportsfjæring, andre luftinntak, oppdaterte bremser og en solid diffusor bak. Firehjulsdrift er en selvfølge.

Som rimelig kan være tilbys også RS3 med den sportsdifferensialen for forhjulene som Haldex har utviklet, og som allerede er i bruk i de mest sportslige modellene som bygges på MQB-plattformen. Det bør gi kjøregleden et skikkelig løft i Audi RS3.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning