Audi Q8 skal utfordre Tesla

Audi har planer om en toppmodell som blir helt elektrisk.

Publisert Oppdatert
Tesla har allerede avslørt at neste modell blir en crossover med firehjulsdrift: Model X. Nå oppgir tyske Auto Bild at også Audi planlegger en crossover med elektrisk drift. Og da dreier det seg ikke om noen hybridmodell, men om en helt elektrisk bil.

Den nye Audien skal hete Q8 E-tron Quattro, og internt kalles prosjektet "Tesla-utfordreren". Rekkevidden er oppgitt til 70 mil, altså drøyt 20 mil mer enn det Tesla oppgir for Model X.

Designmessig blir Q8 ikke en SUV, men en høybygd stasjonsvogn med fire dører, som en mer luksuriøs A6 Allroad. Teknikken under overflaten er hentet fra neste generasjon Q7. Vekten holdes nede takket være bruk av aluminium, og det er god plass til lavt monterte batterier.

Audi Q8 får også en del smart teknikk fra den elektriske R8 E-tron, blant annet et torque vectoring-system som konstant sender ut riktig mengde kraft til riktig hjul.

Men Audi planlegger ikke bare en ny toppmodell med elektrisk drift. Navnet E-tron dukker opp på nesten alle Audi-modeller de neste årene. Noen eksempler er Audi A3, som blir en ladehybrid, og A1, som blir helt elektrisk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning