Audi Q4 snart premiereklar

På bilutstillingen i Beijing skal Audi vise frem sin nye SUV-modell, kalt Q4.

Publisert Oppdatert
Audi har som mål å selge to millioner biler i året i 2020. Derfor skal antallet modeller øke kraftig, fra dagens 49 til hele 60 ulike bilmodeller med fire ringer i grillen.

Kina er en viktig del av de ambisiøse planene, og det er der Audi skal premierevise Q4 Concept. Bildet over her er hvordan vår illustratører hos Schulte Design ser for seg hvordan Q4 vil se ut når den er klar for produksjon.

Audi Q4 Concept deler flere idéer med Allroad Shooting Brake, som Audi viste frem i Detroit i januar. Men det sies at Audi TT, som nylig ble lansert i tredje generasjon, er modellen som skal peke ut retningen for Audis fremtidige design.

Lengden på Q4 Concept er omtrent 4,4 meter, noe som gjør den merkelig lik Q3 i størrelse (439 cm). Under overflaten finner vi MQB-teknikk, noe som innebærer at Audi Q4 Concept - og den kommende seriemodellen - får tverrstilt motor.

Men vi vet ikke om Q4 får firehjulsdrift fra Haldex. Konseptbilen har doble elektromotorer, en "tallerkenmotor" mellom bensinmotoren og girkassen og en ekstra elektromotor bak som driver bakhjulene. Dessuten tror vi at Q4 får induksjonslading, som et alternativ til å lade batteriet med kabel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning