Vanskelige sexbegreper

Du tror kanskje du kan de fleste utrykkene som handler om sex og underlivet. Her er et knippe uttrykk som vil vise om du har rett.

Du tror kanskje du kan alt om kvinnens underliv, men hvor er venusberget?
Du tror kanskje du kan alt om kvinnens underliv, men hvor er venusberget?
Publisert Oppdatert

Anorgasmi - En lidelse der personen aldri har oppnådd orgasme. Ofte psykologisk betinget, men kan også skyldes utilstrekkelig stimulering av kjønnsorganet og feil bruk av teknikker.

Mer: Derfor mister de sexlysten

Brokk - Brokk vil si at en del av et organ har kommet et sted det ikke skal være. I de fleste tilfeller er det en del av tarmen som har havnet på feil sted. Lyskebrokk er det vanligste hos menn, og gir en kul ved siden av pungen.

Cunnilingus - Å kysse, slikke eller suge klitoris, kjønnsleppene eller skjedeåpningen.

Dominans - Å like å herske over noen seksuelt.

Ekshibisjonisme - Å like å skille seg ut, som å vise seg naken foran andre i sosialt aksepterte sammenhenger. Som på stranden.

Mer: Se hva de fant under senga

Frenulum - Strengen rett under glansen på penis.

Gonoré - Kjønnssykdom. Klamydias storebror, som gir kraftigere utbrudd. Det går an å få gonoré i halsen.

Homofobi - Redsel for homofile eller homofili. Begrepet benyttes for å beskrive negative holdninger og handlinger rettet mot homofile.

Incest - Seksuell omgang mellom foreldre og barn, besteforeldre og barnebarn, men også sex mellom søsken. Som oftest snakker vi om seksuelle overgrep når vi snakker om incest.

Kopulasjon - Pare seg, det vil si samleie. Betyr egentlig knytte sammen, eller forening. Især seksuell forening, sammensmelting av den hannlige og hunnlige kjønnscelle.

Lubrikasjon - Ved seksuell stimulering utskilles en blank, ofte litt seig væske fra kjertler inne i skjeden. Det vil si at jenta blir våt.

Mer: Se hvem du ikke bør sove sammen med

Metroseksualitet - Først og fremst et begrep som beskriver en livsstil, og er ikke som navnet antyder en egentlig seksuell orientering. Den metroseksuelle mannen satser på image, og er gjerne forfengelig. Eksempler på dette er David Beckham og Brad Pitt. Rent seksuelt kan den metroseksuelle mannen ha en hvilken som helst seksualitet.

Omskjæring. Kutting av den hudstrengen som fester forhuden til penishodet. I noen samfunn et religiøst ritual, men utføres også på gutter med stram forhud.

Pederasti - Seksuell omgang mellom en voksen og en i puberteten eller tenårene, det vil si mellom 12 og 18 år.

Rollespill - Å leve ut en fantasi, kle seg ut og late som man er noen andre. Som at kona er sykepleier, og du er pasient.

Slimhinner - Det er her kjønnssykdommene trives best. Slimhinner finnes i skjede, livmor, blære og tarmen. I tillegg har vi blant annet slimhinner i luftveiene, munnhulen, lungene og nesen.

Testistorsjon - Vridning av pungen, eller testikkelvridning. Testikkelen henger i en streng inne i pungen. Blir testikkelen dreid bak fram, kan den ryke. Sykdomstegn er akutt smerte i den ene halvdelen av pungen. Det kan ofte gjøre vondt i nedre del av magen på samme side. Etter hvert blir pungen hoven.

Ureteritt - Betennelse i urinrøret hos menn. Kommer som oftest av klamydia.

Venusberg - Det fettrike området som hever seg over kvinnens ytre skamlepper. Det vil si det området der det vokser hår.

Østrogen - Det primære kvinnelige hormonet, som styrer utvikling av bryst, menstruasjon og så videre. Menn har også østrogen, men ikke på langt nær like mye som hos kvinnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning