Test av strømpebukser

Det ble hull i nesten alle strømpebuksene!

Forskjellene ble tydelige da tre proffe dansere testet sju strømpebukser.

TESTERNE: Elitedanserne Sara Tunheim Moen,  Vilde Lund og Frida Aasterud Pedersen har testet syv strømpebukser.
TESTERNE: Elitedanserne Sara Tunheim Moen, Vilde Lund og Frida Aasterud Pedersen har testet syv strømpebukser. Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Kort fortalt

Wolford er vinneren i denne testen. Den er først og fremst svært slitesterk, og sitter ganske bra. Rett bak følger Oroblu. Den er mest behagelig å ha på av alle i testen.

Om testen:

For å sette strømpebuksene på en tøffest mulig prøve har vi hatt tre dansere i i testpanelet. Sara Tunheim Moen, Frida Aasterud Pedersen og Vilde Lund. Alle tre er elitedansere og har har representert Norge i EM. Frida og Sara har i tillegg representert Norge i VM. 

De har trent med strømpebuksene i en periode på 7 dager. I tillegg er strømpebuksene testet i redaksjonen.

Alle strømpebuksene er vurdert etter en skal fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.

Hvilke strømpebukser tåler å bli strukket og dratt i alle retninger, uten at det går hull eller at de mister formen?Vi har hardtestet strømpebukser fra de mest kjente produsentene, tre dyre og fire billige. Syv stykker i alt, 20 denier, svarte, og ikke hold-in. 

Garnet avgjør

Vi har delt testen inn i to hovedkriterier: Hvor god strømpebuksen er å ha på, og hvor slitesterk den er. Disse kriteriene har vi vektet like mye i denne testen.

- Det er først og fremst garnet som er brukt som bestemmer kvaliteten på selve strømpebuksen, forklarer Torild Kalnins. Hun jobber i Kicks sin strømpeavdeling på Steen & Strøm.

- Det skal være en riktig kombinasjon av nylon og elastikk (Lycra, Elastane). Da blir passformen bra, og du får en god slitestyrke. En god strømpebukse er skikkelig formsydd slik at den alltid sitter tett rundt kroppen. Her vil en dårlig strømpebukse fort henge og slenge, særlig rundt anklene, sier Kalnins.

Se opp for svarte striper 

Det betyr at strømpebuksen må sitte godt i livet og føye seg godt etter bena. Ingen løse partier rundt knærne og anklene. Den må også sitte godt under bruk, uten å rynke seg i bena eller skli ned i livet. 

Når det kommer til selve kvaliteten, skal det ikke oppstå strukturendringer i stoffet, typisk her er svarte striper. Heller ikke hull eller revner. Strømpebuksen må også holde formen slik den sitter like fint som når den var ny.

Vinneren

Wolford er vinneren i denne testen. Den er først og fremst svært slitesterk, og sitter ganske bra. Rett bak følger Oroblu. Den er mest behagelig å ha på av alle i testen, men skårer litt dårligere på slitestyrke. Begge disse klarer seg hele dagen uten at du trenger en reserve i vesken.

Lindex er best av de billigste. God passform, og den taper seg ikke mye etter bruk. Nesten like motstandsdyktig mot hull og risper som de beste i testen.  Den er helt klart et godt kjøp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning