Kim Kardashian stil

- Sjekk ut stilen hennes før, da!

Kim Kardashian har gått fra harry til hyllet i klesveien.

FRA HARRY TIL HYLLET: Mye har skjedd med stilen til Kim Kardashian de siste årene. Til venstre: Fra 2006. Til høyre: Under Paris Fashion Week tidligere denne måneden.
FRA HARRY TIL HYLLET: Mye har skjedd med stilen til Kim Kardashian de siste årene. Til venstre: Fra 2006. Til høyre: Under Paris Fashion Week tidligere denne måneden. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Googler du navnet hennes, får du opp mer enn 210 millioner treff.

Kim Kardashian West har prydet x-antall magasincover, skapt utallige overskrifter og sosiale medier-stormer – sist ut med sin platinablonde manke, og hun rekker såvidt trykke «publiser» på Instagram før bildet har hanket inn millioner av kommentarer og enda flere likes.

Et moderne stilikon

Men 34-åringen er også kjent for sin mye omtalte, og hyppig hyllede, klesstil – enten det er snakk om vågal mammamote, «fresh off the runway»-looker eller denim fra topp til tå i ekte hverdagsånd.

Denne uken troner hun også på toppen av nok en best kledde-liste, kåret av Vogue.

- Kim Kardashian, elsket eller hatet, er et moderne stilikon, skriver motenettstedet Stylist.com.

Kjendisstylist og moteblogger Line Langmo sier seg enig:

- I dag følger hun trendene, samtidig som hun bevarer sin egen stil. Hun er flink til å kle seg etter kroppen sin, og er edgy, feminin, sexy og kvinnelig på en og samme tid, sier Langmo og fortsetter:

- Stilen hennes kjennetegnes først og fremst av trangt og kroppsnært, blyantskjørt, blazere, drakter i lik fargepallett og dype utrigninger. Hun bruker mye naturmaterialer som skinn, silke og pels. Det hele blir toppet med høye hæler.

Stylist Alexandra Sætran er enig i at dette er en dame med stil:

- Det er en grunn til at verdens ledende motemagasiner slåss om å bruke realitystjernen på coveret, sier Sætran.

2015:  I dag omtales Kim Kardashian som "et moderne stilikon", og troner ofte høyt på diverse best kledde-lister. - Hun tør å fremheve de flotte kvinnelige formene sine, og det er fin balanse i antrekkene. Når hun velger bar mage, er dette i kombinasjon med høy hals. Dype utringninger balanseres med lange skjørt eller bukser. Hun har også funnet en skjørtelengde som kler henne godt, sier stylist Line Langmo. FOTO: Stella Pictures
2015: I dag omtales Kim Kardashian som "et moderne stilikon", og troner ofte høyt på diverse best kledde-lister. - Hun tør å fremheve de flotte kvinnelige formene sine, og det er fin balanse i antrekkene. Når hun velger bar mage, er dette i kombinasjon med høy hals. Dype utringninger balanseres med lange skjørt eller bukser. Hun har også funnet en skjørtelengde som kler henne godt, sier stylist Line Langmo. FOTO: Stella Pictures Foto: FOTO: Stella Pictures

Stor stilendring

Men Kardashian har ikke alltid høstet gode kritikker for klesstilen (visste du for eksempel at hun tidligere var stylisten til Paris Hilton).

Et dypdykk i arkivet (som du kan se nederst i saken) avslører nemlig en mer utfordrende stil enn den hun er kjent for i dag.

- Det har skjedd store stilendringer for Kim siden 2006, sier Langmo.

- Før var det litt mer hummer og kanari, og det virker som om hun ikke helt hadde funnet seg selv. Hun ser mer «harry» ut enn sexy, legger hun til.

Sætran stemmer i:

- Sjekk ut stilen hennes før da. Den kan mildt sagt beskrives som fargerik, tacky, oppmerksomhetssøkende, billig og usikker, sier hun.

Stylisten har ikke særlig tro på at hun hadde klart å bli en motepersonlighet om hun hadde fortsatt i samme stilspor som da.

- Hun blandet stiler, trender og farger, og brydde seg heller om oppmerksomhet enn mote i seg selv. Garderoben var preget av mye antrekk som hører hjemme på en nattklubb med 18-årsgrense, sier Sætran.

2012 skjer det noe

Ifølge Langmo er det særlig fra 2012 og fremover at Kardashian klarer å få en fin balanse i antrekkene.

- Når hun velger bar mage, er dette i kombinasjon med høy hals. Dype utringninger balanseres med lange skjørt eller bukser. Hun har også funnet en skjørtelengde som kler henne godt. Jeg liker også at hun velger å bruke mer bukser nå enn tidligere. Det kler henne, sier Langmo.

Stilendringen rundt denne tiden kan ha noe med Kims møte med Kanye West det året å gjøre.

- Noen månder etter at paret ble sammen, var rapperen med i en episode av realityserien «Keeping Up With the Kardashians», der han lovet Kim en splitter ny garderobe – hvis hun bare kvittet seg med den gamle, skriver Daily Mail.

I dag er det ikke uvanlig at stjerneparet dukker opp i fargekoordinerte antrekk på diverse eventer.

- I dag er ikke Kim redd for å vise pupper og lår – men gjør det på en elegant måte, merkelig nok. Enkelte mener kanskje hun er for upassende, noe hun til tider er, men hun kan å kle seg og er uredd for å prøve ut nye stiltyper innenfor visse rammer. Stilen er nå både klassisk og tidløs – til tider vågal, men på en annen side får hun det til å se bra ut, sier Sætran.

- La deg inspirere, unngå å kopiere

Ifølge Langmo er det helt klart et par ting norske jenter kan lære av stilen til Kim Kardashian.

- Tørre å fremheve kroppen sin, og kle seg hakket mer kroppsnært uten at det blir vulgært, sier Langmo.

Likevel er hun rakst ute med å påpeke at det er viktigere å la seg inspirere enn å kopiere.

- Mange av antrekkene til Kim passer seg bedre på rød løper enn i middagsselskap. Jeg synes hun er utrolig flott, og har blitt flink til å kle seg. Jeg liker at hun tør å dra den litt lenger!

- Får klær kastet etter seg

Sætran understreker likevel du må huske på at det er lett å kle seg pent når man kan velge og vrake i designerklær, slik som Kim.

- Hun får spesialsydd antrekkene så de sitter perfekt og får kastet klær etter seg – bare minutter etter de er vist på catwalken. På den måten er det lett å bli et stilikon, og tittelen hadde nok ikke kommet av seg selv om det ikke hadde vært for nettverket hennes.

Stylisten synes Kim er spesielt flink til særlig én ting:

- Bruke hverdagslige antrekk (basisplagg), som er fine både til hverdags og til fest.

2006 - 2007

2006 - 2007: Stylistene beskriver stilen til Kim Kardashian som fargerik, tacky, oppmerksomhetssøkende, billig, usikker. - Hun hadde aldri blitt en motepersonlighet med den stilen, sier stylist Alexandra Sætran.
2006 - 2007: Stylistene beskriver stilen til Kim Kardashian som fargerik, tacky, oppmerksomhetssøkende, billig, usikker. - Hun hadde aldri blitt en motepersonlighet med den stilen, sier stylist Alexandra Sætran. Foto: FOTO: Stella Pictures

2008

2008: - Hun blandet stiler, trender og farger, og brydde seg heller om oppmerksomhet enn mote i seg selv, sier Sætran.
2008: - Hun blandet stiler, trender og farger, og brydde seg heller om oppmerksomhet enn mote i seg selv, sier Sætran. Foto: FOTO: Stella Pictures

2009

2009:
2009: Foto: FOTO: Stella Pictures

2010 - 2011

2010 - 2011: - Garderoben var preget av mange antrekk som hører hjemme på en nattklubb med 18-årsgrense, sier Sætran.
2010 - 2011: - Garderoben var preget av mange antrekk som hører hjemme på en nattklubb med 18-årsgrense, sier Sætran. Foto: FOTO: Stella Pictures

2012

2015: Ifølge Langmo er det særlig fra 2012 og fremover at Kardashian klarer å få en fin balanse i antrekkene. Kan det ha noe med en viss rapper å gjøre, mon tro? Tacky er i hvert fall byttet ut med elegante snitt og en roligere fargepalett. FOTO: Stella Pictures
2015: Ifølge Langmo er det særlig fra 2012 og fremover at Kardashian klarer å få en fin balanse i antrekkene. Kan det ha noe med en viss rapper å gjøre, mon tro? Tacky er i hvert fall byttet ut med elegante snitt og en roligere fargepalett. FOTO: Stella Pictures Foto: FOTO: Stella Pictures

2013 - 2014

2013 - 2014: Stilen til Kim er nå preget av å være både tidløs, elegant og klassisk, mener stylistene. - Dype utringninger balanseres med lange skjørt eller bukser. Hun har også funnet en skjørtelengde som kler henne godt. Jeg liker også at hun velger å bruke mer bukser nå enn tidligere. Det kler henne, sier Langmo. FOTO: Stella Pictures
2013 - 2014: Stilen til Kim er nå preget av å være både tidløs, elegant og klassisk, mener stylistene. - Dype utringninger balanseres med lange skjørt eller bukser. Hun har også funnet en skjørtelengde som kler henne godt. Jeg liker også at hun velger å bruke mer bukser nå enn tidligere. Det kler henne, sier Langmo. FOTO: Stella Pictures Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning