Blond som Kim Kardashian

- Nesten daglig får vi kunder som ønsker samme totalforvandling

Fra mørk til blond? Her er tipsene.

FØR OG ETTER: Kim Kardashians nye hårfarge.
FØR OG ETTER: Kim Kardashians nye hårfarge. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
CATHARINA SELIN: Daglig leder på Nikita Lillestrøm.
CATHARINA SELIN: Daglig leder på Nikita Lillestrøm. Foto: FOTO: Privat
EIRIK THORSEN: Kreativ leder for frisørkjeden Adam og Eva.
EIRIK THORSEN: Kreativ leder for frisørkjeden Adam og Eva. Foto: FOTO: Privat

Kim Kardashian er dama som er kjent for å være kjent, og hun vet hvordan skape overskrifter. For ikke lenge siden var det et rumpebilde som brakte internett i knestående. Sist uke var det en ekstrem hårforandring som ga global oppmerksomhet. I løpet av ett frisørbesøk gikk hun fra å ha kullsvart hår til å bli platinablond.

Hva du enn måtte mene om Kardashian, så er hun flink til å bruke mediene for det de er verdt. Og hun begynner å bli et moteikon.

Vi har spurt to av Norges beste frisører om tips til alle som er inspirert av Kardashians stilskifte.

Ny trend

Catharina Selin er daglig leder på Nikita Lillestrøm og har allerede merket Kardashian-effekten.

- Nesten daglig får vi kunder som ønsker samme totalforvandling. Hun har satt i gang en trend, sier Selin til Kvinneguiden.

- Jeg kan aldri garantere at du blir plantinablond etter én behandling. Det er vanskelig å forutsi om det vil ta én eller flere ganger å oppnå ønsket resultat.

Tar tid

Eirik Thorsen er kreativ leder for frisørkjeden Adam og Eva.

- Dette er ikke for alle, advarer han Kvinneguidens lesere.

For det er en del du bør tenke på dersom du vil finne din ytre blondine. Ikke minst om du er villig til å invester både tid og penger. Thorsen anslår at en så drastisk forandring vil koste mellom tre og ti tusen kroner. Prisen avhenger av historien og lengden/tykkelsen på håret, samt ønsket resultat. Har du farget det fra før? Det vil kreve mer enn hvis håret er ubehandlet. Har du et typisk fint, nordisk hår? Da tåler det sannsynligvis dårligere en slik totalforvandling enn andre hårtyper. Ergo vil det trenge mer forbehandling eller kuring.

- Det er absolutt mulig å få til det samme som Kardashian, men jeg anbefaler å bruke tid på det, sier Thorsen.

Han forteller at en dyktig frisør vil kunne gi deg en lysere hårfarge allerede ved første besøk, men at du sannsynligvis ikke vil bli Kardashian-platinablond.

Selin anslår en snittpris på 2000 kroner per frisørbesøk der hvor hun jobber. Sluttprisen avhenger av hvor mange besøk du trenger for å oppnå ønsket farge. Kan hende må du bruke et halvt år og koste på deg tre frisørbesøk.

En så drastisk forandring som det Kardashian har fått, krever en dyktig frisør som kan sin fargeteori.

- Å gå fra mørk til blondine er ikke noe du bør gjøre impulsivt. Du endrer helt image, samt forplikter deg litt til å holde det ved like, bemerker Thorsen.

AVSLØRTE HÅRFARGEN: Kardashian viste sin nye hårfarge for første gang på Instagram.
AVSLØRTE HÅRFARGEN: Kardashian viste sin nye hårfarge for første gang på Instagram. Foto: FOTO: Privat

Ikke prøv selv

Noen tenker kanskje at det kan være gøy å skape Kardashians stilskifte selv. Det finnes jo mange spennende hårfarger å få kjøpt. Gjett hva frisørene synes om den ideen...

KONTRAST: Det er stor forskjell på fargen på øyebrynene hennes og på den nye hårfargen.
KONTRAST: Det er stor forskjell på fargen på øyebrynene hennes og på den nye hårfargen. Foto: FOTO: Stella Pictures

Sjekkliste før du bestemmer deg:

  • Det kan kreve flere frisørbesøk.
  • Det er dyrt.
  • Det krever oppfølging.
  • Velg en dyktig frisør.
  • Invester i gode hårprodukter.
  • Ikke gjør det impulsivt.

- Skal jeg være ironisk, så er det beste for oss nettopp at folk prøver dette hjemme. For i 97 prosent av tilfellene går det til helvete. Og det koster mer å ordne resultatet hos oss, enn hva du i utgangspunktet sparte ved å gjøre det hjemme. En slik forvandling er utfordrende selv for erfarne frisører, sier Thorsen.

- Jeg får veldig mange hjemmebleke-prosjekter hvor kunder har bommet totalt. Av og til føler jeg at det er det som må til for at de lærer. Ja, det kan gå bra. Men da er det flaks, sier Selin og legger til:

- Midlet du får kjøpt til hjemmebleking er et ekstremt sterkt one-size produkt. Blekemidler er det sterkeste produktet vi frisører bruker, men vi tilpasser det til ditt hår. I motsetning til hjemmeprosjekter så har vi stålkontroll, det er en grunn til at vi tar lang utdannelse i dette. Vi stopper prosessen avhengig av kvaliteten på håret ditt og effekten du ønsker. Hjemmebleke-produkter sliter også unødvendig mye på håret.

Viktig hjemmearbeid

Begge frisørene understreker betydningen av å bruke gode hårprodukter hjemme ved drastiske forvandlinger. Selin anbefaler å kjøpe fire kvalitetsprodukter til hjemmebruk, nemlig en god sjampo, balsam, hårkur som tilfører proteiner og fuktighet, og et såkalt leave-in-produkt som bør ha en varmebeskyttende effekt.

Ble du ikke platinablond ved første frisørbesøk, vil både Selin og Thorsen at du lar det gå seks til åtte uker før du prøver igjen. I mellomtiden skal du bygge opp håret med kur.

- Håret går seg ikke til hvis du ikke gjør en innsats, bemerker Thorsen.

- Det viktigste er at du ender opp med en fin hårfarge. Du kan godt bli blond, men kan hende er det bedre å gjøre det gradvis, råder Selin.

Brynene

Fra naturens side er fargen på øyenbrynene godt tilpasset vår naturlige hårfarge, hudtone og øyefarge. Kardashian har beholdt sine svarte, markerte øyebryn. Om kombinasjonen mørke øyebryn og platinablondt hår er effektfull eller stygt, avhenger av øyet som ser. Om Kardashian går for kontrast, vil andre ønske å dempe brynene.

- Etter min mening kan "vanlige" damer som ikke har like god tid å bruke på klær og sminke som Kardashian, fort se mindre fine ut hvis det er stor kontrast mellom bryn og hårfarge, sier Thorsen.

Selin forteller om kunder som får sjokk etter en ekstrem forandring. Hun beroliger dem med at selv en millimeter ettervekst kan gi en litt mykere look. Og det tar bare én uke.

- At du får sjokk, betyr ikke nødvendigvis at du ikke kler kontrasten mellom bryn og hårfarge, men at det kan føles uvant, sier hun.

Ettervekst

Hva så med etterveksten? Er det stor forskjell mellom din naturlige hårfarge og den nye fargen som frisøren har tryllet frem, vil også den kontrasten bli stor.

Mange tar røttene hver sjette til åttende uke. Noen er allergiske mot alt som minner om røtter og går til frisøren hver tredje uke. Andre igjen lar med vilje etterveksten bli skikkelig saftig før de tar turen til frisøren. Et annet alternativ er å legge inn noen striper for å dempe kontraster.

- Det er individuelt hva folk trives med. Så lenge det funker for dem, er det viktigst, bemerker Selin.

-Er du typete nok, kan en ettervekst på fem-seks centimeter være et bevisst valg. Jeg tenker det også handler om alder - når du blir eldre er det kanskje ikke like flatterende med markert ettervekst, supplerer Thorsen.

Merk at lengden på etterveksten påvirker resultat hvis du så ønsker å fjerne den.

- Er etterveksten mer enn to centimeter blir fargeprosessen mer avansert og dermed dyrere, forklarer Thorsen.

POPULÆRT PAR: Kim Kardashian er gift med Kanye West.
POPULÆRT PAR: Kim Kardashian er gift med Kanye West. Foto: FOTO: Stella Pictures

Noe for alle?

Thorsen påpeker at det er mange nyanser av blond.

Alle kan kle blondt hår.
Eirik Thorsen

- Alle kan kle blondt hår. Det finnes et tonn av ulike nyanser og en dyktig frisør tilpasser fargen til en tone du kler.

Hva synes frisørene så om Kim Kardashians nye frisyre?

Erik Thorsen: - Hun har ikke nødvendigvis gjort det for å bli fin, men for å få mer edge. Jeg synes hun ser kul ut, selv om det ikke er det mest kledelige. Om noe kler deg eller om du gjør noe for å få en annen stil er to ulike ting. I dette tilfellet gir platinafargen et annet helt uttrykk.

Cathrine Selin: - "Å nei!", tenkte jeg da jeg så det første bildet hvor hun hadde håret gredd bakover. Men da jeg så noen andre bilder tatt senere, syntes jeg det var ganske kult. Det er ikke det mest kledelige, men hun ser veldig tøff ut. Så ja, jeg synes det er en positiv forandring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning