Makeover med Kamille

- Denne dagen har absolutt gjort noe med selvtilitten min

Da Mette fikk jobb på sykehus, hadde hun aldri trodd at hun skulle tilbringe så mye tid der. Ikke på grunn av overtidsarbeid, men fordi hun selv ble syk.

FØR OG ETTER: Fagbioingeniør Mette Sommerstad Korslund ble valgt ut til bli ny-dag med magasinet Kamille.
FØR OG ETTER: Fagbioingeniør Mette Sommerstad Korslund ble valgt ut til bli ny-dag med magasinet Kamille. Foto: FOTO: privat, Lars Evanger
Publisert Oppdatert
MAKEOVER-TEAM (f.v.): Fotograf Lars Evanger, frisør og makeupstylist Christine Mellem, modell Mette og stylist Nadine Monroe.
MAKEOVER-TEAM (f.v.): Fotograf Lars Evanger, frisør og makeupstylist Christine Mellem, modell Mette og stylist Nadine Monroe. Foto: FOTO: Lars Evanger

Kamille-modell

NAVN: Mette Sommerstad Korslund

ALDER: 42 år

JOBB: Fagbioingeniør på Gjøvik sykehus

SIVILSTAND: Gift og har to sønner på 11 og 14 år

Magasinet Kamille gir flere av leserne sine muligheten til å «bli ny», og denne gangen var det Mette Sommerstad Korslund som ble den heldige.

Mette, som er fagbioingeniør på laboratoriet ved Gjøvik sykehus, kjenner sitt eget indre godt. Såpass godt, at hun umiddelbart forsto at det var noe galt da hun begynte å kjenne på en murring i livmoren for fire år siden.

Men selv om hun vet mye om innsiden sin, om cyster, eggstokker og blære, synes hun det er langt verre å forstå seg på sitt eget ytre.

For hva skal hun egentlig ha på seg etter at sykdomsforløpet har endret kroppsfasongen hennes og gjort håret livløst, tørt og vanskelig?

Det ville makeover-teamet vårt hjelpe henne med, fordi hun fortjener det så innmari mye!

Dårlige nyheter

– Det var på vårparten i 2011 at jeg begynte å kjenne på at noe ikke stemte. Jeg forklarte symptomene til en gynekolog, som sa jeg kunne ta det med knusende ro. Da de hadde undersøkt meg, fant de likevel en kjempecyste på 11 centimeter på den venstre eggstokken, sier Mette.

Tiden etter ble preget av både blodprøver og MR, før hun til slutt havnet på operasjonsbordet i mai – for første gang, men dessverre ikke for siste.

– I tillegg til å ta vekk cysten, fjernet de også eggstokken som den satt fast på. Underveis i prosessen fikk blæren min en skade, som har gjort den hyperaktiv.

Noe som ikke bare er slitsomt fordi hun i begynnelsen gikk på toalettet 20–25 ganger om dagen, men også fordi dette skulle vise seg for å bare være begynnelsen på sykdomshistorien hennes – noe som har gått på selvtilliten løs.

Tunge tider

Siden 2010 har Mette blitt operert tre ganger på grunn av uregelmessigheter i livmoren. I et snaut år slet hun også med blødninger.

– Det tar på å vente på prøvesvar, men det som har vært aller verst er alle sykmeldingene. Jeg har hatt dårlig samvittighet for at kollegene mine har blitt nødt til å jobbe helger og kvelder fordi jeg ikke kunne det, sier Mette.

Det har også vært en prosess å godta at kroppen hennes har forandret fasong; fra en størrelse 38, til en som er preget av sykdom.

– Jeg har ikke fått gjort de tingene som jeg vanligvis gjør, som å trene, så plutselig ble det vanskeligere å finne klær som passet. Derfor trengte jeg noen som kunne se meg utenfra, sier Mette om hvorfor hun meldte seg på Kamille-modell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVERDAGSSTIL: <b>Produktforslag:</b> Kåpe fra Weekday, kr 800. Ankelboots fra H&M, kr 399. Denimskjorte fra Lindex, kr 299. Smykke fra Secrets by B, kr 450. Jeans fra H&M, kr 499. <b>Mette har på seg:</b> Øredobber fra Secrets by B, kr 250. Jakke fra Zara, kr 600. Denimbluse fra Lindex, kr 400. Bukse fra Lindex, kr 300. Skoletter fra Zara, kr 800. Armbånd fra Secrets by B, kr 500.
HVERDAGSSTIL: Produktforslag: Kåpe fra Weekday, kr 800. Ankelboots fra H&M, kr 399. Denimskjorte fra Lindex, kr 299. Smykke fra Secrets by B, kr 450. Jeans fra H&M, kr 499. Mette har på seg: Øredobber fra Secrets by B, kr 250. Jakke fra Zara, kr 600. Denimbluse fra Lindex, kr 400. Bukse fra Lindex, kr 300. Skoletter fra Zara, kr 800. Armbånd fra Secrets by B, kr 500. Foto: FOTO: Lars Evanger, produsenten

Forandring fryder

– Siden jeg jobber på sykehus, trekker jeg bare på meg en olabukse og genser om morgenen. Der går jeg uansett rett i garderoben for å skifte til arbeidsantrekk. Håret må vi ha oppsatt på grunn av personalpolitikk, så derfor går jeg alltid med håret oppsatt i hverdagen også – fordi det er lettvint. Så nå var jeg veldig klar for en forandring, sier Mette, som endelig er tilbake i jobb.

Og forandring har det jammen blitt. Frisør og makeupartist Christine stripet håret til Mette i ulike farger, før hun klippet det i en skikkelig frisyre, etter Mettes visjon. Stylist Nadine kledde henne opp i plagg som Mette egentlig ikke trodde hun kunne bruke, ut fra kroppsfasongen sin.

– Dagen var helt fantastisk, fra en ende til en annen, og den har absolutt gjort noe med selvfølelsen min. Den ga meg en boost som jeg har lengtet etter veldig lenge, avslutter Mette.

Hun fikk for øvrig svar på de nyeste prøveresultatene sine noen dager etter opptaket. Selv om legene har funnet uregelmessigheter, oppdaget de heldigvis ikke noe ondartet denne gangen heller.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FESTSTIL: <b>Mette har på seg:</b> Kjole fra H&M, kr 600. Skoletter fra Samsøe & Samsøe, kr 1500. Ring fra Edblad, kr 400. <b>Produktforslag:</b> Fuskepels fra Nelly.com, kr 899. Veske fra Bik Bok, kr 199. Høye støvletter fra Zara, kr 1400. Blomsterkjole fra H&M, kr299. Armbånd fra Pareloise, kr 599.
FESTSTIL: Mette har på seg: Kjole fra H&M, kr 600. Skoletter fra Samsøe & Samsøe, kr 1500. Ring fra Edblad, kr 400. Produktforslag: Fuskepels fra Nelly.com, kr 899. Veske fra Bik Bok, kr 199. Høye støvletter fra Zara, kr 1400. Blomsterkjole fra H&M, kr299. Armbånd fra Pareloise, kr 599.

Moderne bob og naturlig makeup

Frisør og makeupstylist Christine Mellem om...

HÅR OG SMINKE: Mette fikk en kort bob med en moderne vri, og sminken er naturlig og komplimenterer hennes grønne øyne.
HÅR OG SMINKE: Mette fikk en kort bob med en moderne vri, og sminken er naturlig og komplimenterer hennes grønne øyne. Foto: FOTO: Lars Evanger

PSST!

Vil du være med? Send en mail med bilde, navn, størrelse, alder og hvorfor du vil være Kamille-modell til [email protected]

Mette sitt hår:

- Mette føler håret hennes har blitt tørt og pistrete, og ønsket en forandring. Resultatet ble en kort bob, men en som er klippet rett, for en mer moderne vri. For at hun enkelt kan variere stylingen hjemme, mykner jeg opp tuppene for å skape mer tekstur. Da kan hun lage en rufsete look, samtidig som at det ser smashing og blankt ut i en klassisk styling.

- Vi ville også friske opp fargen og jeg la inn både lyse og mørkere striper. Da skapes det mer bevegelse og skygge, noe som igjen gjør at det blir mer livlig!

- For en lett hold, sprayer jeg i saltvannsspray og varmebeskyttende, før jeg føner med rundbørste for å bøye håret innover.

TIPS! For enda mer tekstur og luft i håret sprayer jeg i tørrsjampo og tar en lett pomade i tuppene for å samle dem.

Mette sin sminke:

- Mette trenger en foundation som har godt med fuktighet. Derfor bruker jeg ikke en base med matt finish, siden disse ofte har mye pudder i seg. I stedet legger jeg foundation i hele ansiktet, før jeg går over T-sonen med et transparent pudder.

- Jeg former brynene lett med et brynspudder, for å ramme inn ansiktet. For varme bruker jeg en lett rouge i kinnene og på ytterkant over brynet.

- På øynene legger jeg en varm bruntone i globalen, før jeg bruker myke fjørlette toner, som skaper en fin kontrast mot de grønne øynene hennes. En mørkebrun og matt skygge legges nederst ved vippekanten, fra midten av øyet og ut i ytterkant, noe som gjør at vippene ser fyldigere ut.

TIPS! Med maskara og punktvipper får man et mer våkent blikk.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning