Hvordan få fin rumpe

Dette avgjør om rumpa di ser bra ut eller ikke

Spesielt én faktor spiller inn.

FIN JEANSRUMPE: Vet du hva som skal til for at rumpa di ser bra ut i for eksempel jeans?
FIN JEANSRUMPE: Vet du hva som skal til for at rumpa di ser bra ut i for eksempel jeans? Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
Publisert Oppdatert
HUSK DETTE: Hvordan lommene er plassert på buksa di har mye å si for hvordan rumpa ser ut. - Lommer som står langt fra hverandre gir en forstørrende effekt. Baklommer som sitter tett sammen har derimot en smalende effekt, sier stylist Vibeke Stiansen.
HUSK DETTE: Hvordan lommene er plassert på buksa di har mye å si for hvordan rumpa ser ut. - Lommer som står langt fra hverandre gir en forstørrende effekt. Baklommer som sitter tett sammen har derimot en smalende effekt, sier stylist Vibeke Stiansen. Foto: FOTO: Getty Images

De aller fleste ønsker seg en lekker schmekker rumpe, men hvordan viser du den fra sin beste side?

Vi gir deg tipsene!

Har du et velformet og flott bakparti, er det ingen grunn til å skjule dette.

- Kle deg i ettersittende kjoler, skjørt eller bukser, som virkelig viser din fine bakside, sier stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Er det derimot slik at du ønsker at rumpa var litt mindre, er det noen andre triks du kan følge.

- Regel nummer en er å ta bort hovedfokus fra rumpa. Det vil si kle deg i underdeler som helst er ensfargede og mørke, da dette har en slankende og forminskende effekt, forklarer Stiansen.

Vær nøye på materialer

Du bør også unngå detaljer og stoffer som trekker oppmerksomheten til bakpartiet.

- Styr unna alt som kan trekke fokus til rumpa. Underdeler med mønster, skinnende stoffer og knallfarger virker forstørrende. Dropp bukser og skjørt med mye detaljer på og styr unna baklommer. Lommer med klaffer utenpå er fy, fy, da dette bare vil få rompa til å se større ut, sier Stiansen.

For forstørrende effekt, bør du gå for myke stoffer eller materialer som gir litt etter når du tar de på.

- Klær som er laget av stive stoffer kan få rumpa til å virke mindre, forteller stylist Marielle Grøneng.

Velg lommer med omhu

Hvordan baklommene er plassert, enten vi snakker jeans eller skjørt, har også mye å si for hvordan rumpa di ser ut.

- Lommer som sitter høyt kan gi bakpartiet et løft, mens lavtstående lommer fort kan gjøre deg sidrumpet, sier Stiansen.

Lommer som står langt fra hverandre gir en forstørrende effekt. Baklommer som sitter tett sammen har derimot en smalende effekt.

- Har du stor rumpe, bør heller ikke lommene være altfor små, da dette bare vil se rart ut, sier Stiansen.

De skal heller ikke være altfor store, da dette igjen kan ha en forstørrende effekt.

Prøv deg fram og finn baklommer som sitter fint på akkurat deg, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LITEN RUMPE: Har du en liten bakdel, som Zoë Saldaña og Taylor Swift, kan du velge og vrake i farger og mønster. Saldaña har gått for et voluminøst skjørt, som gjør at rumpa ser større ut. Den lysebeige kjolen til Swift har også en forstørrende effekt på rumpa, da lyse farger fremhever.
LITEN RUMPE: Har du en liten bakdel, som Zoë Saldaña og Taylor Swift, kan du velge og vrake i farger og mønster. Saldaña har gått for et voluminøst skjørt, som gjør at rumpa ser større ut. Den lysebeige kjolen til Swift har også en forstørrende effekt på rumpa, da lyse farger fremhever. Foto: FOTO: Getty Images

Tenk over hvilke farger du bruker

Rumpa kan fremstå mindre eller større med hjelp av de riktige fargene.

- Vil du få frem rumpa ekstra godt, kan du velge et tettsittende skjørt. Et eksempel på materiale som fremhever rumpa er sort skinn. Det er lysreflekterende, og lyset vil treffe der fasongen går utover og virke forstørrende, sier Grøneng.

Lyse og knallfarger fremhever. Mørke farger i matte materialer forminsker.

- Skjørt i lyse eller sterke farger gir oppmerksomhet til rumpa. Har du stor rumpe og vil skjule eller forminske, bør du gå for mørke og matte fargetoner, forklarer Grøneng.

Damer med små rumper kan velge og vrake i farger og mønster.

- Har du liten eller flat rumpe, og skulle ønske den så større og mer velformet ut, kan du boltre deg i store mønster, baklommer med klaffer eller dekor og lyse farger – som i seg selv har en forstørrende effekt, sier Grøneng.

- Du kan også benytte deg av lag-på-lag-teknikken, med for eksempel en kort kjoleoverdel over bukse, som vil bygge ut litt.

Ikke glem effekten av høye hæler

Høye hæler kan gjøre underverker. De gir rumpa et løft, gir deg bedre holdning og øker fokuset mot rumpa.

- Høye hæler har definitivt en stor effekt på sprettrumpa og på kroppens holdning, sier Grøneng.

- Husk å velge høyhælte sko som du er komfortabel å gå med. Sko som er vonde å gå med gir kroppen en dårlig holdning og vil ikke virke like sexy.

Velg riktig type hæler til din fasong.

- Har du brede hofter og legger, skal du gå for litt tykke hæler. Bruk gjerne sorte sko og strømpebukser, dette vil ha en slankende og forlengende effekt, sier Grøneng og legger til:

- Har du eplefasong skal du gå for slanke hæler, da virker bena dine lenger. Er du slank, bør du helst ha tynne, høye hæler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRUK SKINNSKJØRT: - Vil du få frem rumpa ekstra godt, kan du velge et tettsittende skjørt. Et eksempel på materiale som fremhever rumpa er sort skinn, sier stylist Marielle Grøneng. Her sett på søstrene Kim og Khloe Kardashian.
BRUK SKINNSKJØRT: - Vil du få frem rumpa ekstra godt, kan du velge et tettsittende skjørt. Et eksempel på materiale som fremhever rumpa er sort skinn, sier stylist Marielle Grøneng. Her sett på søstrene Kim og Khloe Kardashian. Foto: FOTO: Getty Images

Undertøy som gir rumpeløft

Skal du løfte, forminske, fremheve eller skjule noe, finnes det undertøy som hjelper deg mye på veien.

- Det finnes mye fancy shapewear. Bodysuits, hotpants, strømpebukser og underkjoler som holder inn, løfter og former, kan gjøre underverker for en litt slapp rumpe, sier Stiansen.

Strømpebuksene kan også gi deg det løftet du trenger.

- Skal du være ekstra fin en dag, kan man også bruke en nylon-strømpebukse med push-up effekt, som gjør at man får ekstra push up-rumpe, sier Grøneng.

Med julebordsesongen rett rundt svingen kan dette være et supert tips å huske på.

- Hvis du gjerne vil imponere i den nye lekre kjolen, er det jo som kjent lov å jukse litt, sier Stiansen.

Ta deg tid til å prøve jeans

Det er spesielt viktig å finne riktig modell, som viser rumpa di fra sin beste side. Hvis du er usikker på hvilken fasong som passer deg best, kan det være smart å gå til en butikk og spørre de som står bak kassen.

I noen butikker måler de avstanden mellom hoften og rumpa, samt omkretsen rundt rumpa, for å definere hvilken modell som passer deg best.

- Det kan lønne seg å sette av god tid til å prøve deg gjennom de forskjellige modellene. Invester gjerne i et par gode jeans som ikke mister fasongen etter bare noen få gangers bruk. En bukse som «sagger» er ikke veldig sexy, sier Stiansen.

Velg bukse etter kroppsfasong

En bukse som ser godt ut på en dame med pærefasong, vil ikke sitte like godt på en dame med timeglassfasong.

Å bruke «feil» buksefasong kan fremheve det du ønsker å skjule.

- Kvinner med timeglassfigur ser spesielt godt ut i bukser med stretch fordi det lett følger kroppen på det smaleste, og det bredeste. Har du litt stor mage, bør du gå for en bukse som er høy i livet, sier Grøneng og legger til:

- Har du pæreformet fasong, bør du gå for den rette bootcut-modellen som er lavere i livet. For de med liten rumpe kan en buksedress med et belte i livet fremheve rumpa.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning