Bikini kroppsfasong

Slik finner du en bikini som sitter perfekt

Med disse tipsene i bakhånd, vil du garantert føle deg smashing på stranden!

KROPPSFASONG: Vi har alle ulike kroppsfasonger, og våre eksperter guider deg til hvilken bikini som passer perfekt til akkurat deg!
KROPPSFASONG: Vi har alle ulike kroppsfasonger, og våre eksperter guider deg til hvilken bikini som passer perfekt til akkurat deg! Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Akkurat som at det kan være veldig krevende å finne en jeans som sitter perfekt, så kan det også være utrolig vanskelig å finne badetøy man føler seg vel i.

For selv om årets bikinitrender passer aller og enhver, så er det ikke alt man føler seg like komfortabel og som man synes fremhever kroppen på best mulig måte.

- Sett av god tid når du skal finne drømmebikinien, råder stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Hun påpeker at det noen ganger kan ta litt tid før du finner bikinien som sitter perfekt, men det er absolutt verdt å bruke tid på det.

- Med en bikini tilpasset din kroppsfasong, vil du både se bra ut og garantert føle deg mer vel når du tar den i bruk, sier Stiansen.

Under har vi samlet typiske kroppsfasonger og «problemområder» mange jenter tenker over når de shopper, og våre eksperter tipser om hvilken type badetøy du bør lete etter ut ifra dette.

Bikini til din kroppsfasong

Før du begynner å lete etter din nye drømmebikini, råder Stiansen deg til å tenke over hva du ønsker å fremheve, og eventuelt hva du ønsker å skjule.

Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus, er helt enig:

- Velg en bikini som fremhever det beste ved deg og din kropp, og som du føler deg flott i!

Hun mener du bør prøve deg frem og kjenne etter hvordan bikinien sitter på kroppen.

Forminskende og forstørrende effekt

Selv om du ikke akkurat kan skjule så veldig mye i en liten bikini, så finnes det likevel noen triks det kan være smart å kunne.

- Regelen er at mørke farger har en forminskende og slankende effekt, mens lyse farger har det motsatte, forteller Stiansen.

Rosèn forteller også at en tankini eller badedrakt har en forlengende og forminskende effekt.

Store, pragende mønster og sterke farger tiltrekker seg derimot mye oppmerksomhet. Ønsker du å få fokuset vekk fra noe, bør du derfor unngå nettopp dette.

- Et diskré møster, derimot, gjør ikke like mye ut av seg, og kan derfor være et godt alternativ dersom du liker mønster, forteller Stiansen.

Stor byste

Her er tipsene for deg med store pupper.

- Har du en litt større byste, bør du velge en overdel som gir god støtte. Enten i form av spiler eller en overdel med bredere stropper – noe som gir bedre hold, tipser stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus, er helt enig:

- Ønsker du litt ekstra støtte og fasong til en litt større byste, bør du velge en bikinimodell som har litt bredere stropper og bøyle.

- Velg gjerne en som går i cup-størrelser, slik at du får perfekt størrelse og hold, legger Rosèn til.

Stiansen tipser også om at en badedrakt med V-skjæring er et flatterende snitt for deg med litt stor byste. Det samme har en halterneck-overdel som knytes i nakken.

Årets populære bandeau-bikini, som går tvers over brystet, funker derimot best på en liten til medium byste.

- En stor byste vil bare bli flatklemt, og gjør at det tyter ut på feil steder – noe du helst vil unngå, sier Stiansen.

Hun mener også at du bør unngå såkalte balconette-overdeler som gir push-up effekt, da det fort kan bli litt i meste laget.

Liten byste

Rådene for deg med små pupper.

STORE PUPPER (f.v.): Bikini med spiler fra Cubus, kr 169 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini med spiler og halterneck fra Lexington, kr 1195. Bikini med spiler fra Sloggi, kr 249 for overdel og 129 for underdel. Bikini med halterneck fra Michael Michael Kors/Nelly.com, kr 1298.
STORE PUPPER (f.v.): Bikini med spiler fra Cubus, kr 169 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini med spiler og halterneck fra Lexington, kr 1195. Bikini med spiler fra Sloggi, kr 249 for overdel og 129 for underdel. Bikini med halterneck fra Michael Michael Kors/Nelly.com, kr 1298. Foto: FOTO: produsenten

- Bruker du en bikinioverdel med mønster, volanger eller frynser, råder Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus.

- Sammen med en underdel som er ensfarget og enkel, gir dette en illusjon om en større byste, legger hun til.

Hun forteller videre at en bikinioverdel som har litt ekstra innlegg gir en ekstra fin form og løst til en mindre byste.

- Det finnes også såkalte balconette-overdeler som har innebygd push-up, for deg som føler du trenger det, tipser stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Har du små pupper, kan du dessuten også komme fint unna med en enkel trekant-bikini, mener hun.

Stor rumpe

Dette er tipsene du bør følge hvis du vil forminske bakenden.

- Har man en stor rumpe, men ønsker å flytte fokus mer mot brystene, bør bikiniunderdelen være ensfarget, råder Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus.

SMÅ PUPPER (f.v.): Bikini med volanger fra Lindex, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 129 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra KappAhl, kr 199 for overdel og kr 129 for underdel. Trekantbikini med rysjer fra H&M, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel.
SMÅ PUPPER (f.v.): Bikini med volanger fra Lindex, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 129 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra KappAhl, kr 199 for overdel og kr 129 for underdel. Trekantbikini med rysjer fra H&M, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel. Foto: FOTO: produsenten

Underdelen bør dessuten være i en mørkere farge enn bikinioverdelen, og ha en høy skjæring for å skape en illusjon om lengre ben.

- Om du ikke har akutt behov for å se bredere ut, bør du styre unna striper som går på tvers, sier stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Striper på langs kan på sin side ha en smalende effekt, det samme har en hotpants.

- Velger du en hotpants i en mørk farge, vil dette ha en forminskende effekt på deg med fyldige former som stor rumpe, forteller Stiansen.

Liten rumpe

Her er rådene for deg som ønsker litt mer form på baken.

- Om du har liten rumpe, og ønsker en illusjon av en større, er det fritt frem for å kjøre på med store mønster, som vil ha en forstørrende effekt, tipser stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

Hun råder deg derimot til å styre unna de minste trusene med høy benskjæring, da disse bare vil gjøre rumpen mindre enn den allerede er.

STOR RUMPE: Bikini fra KappAhl, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 129 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra Lindex, kr 179 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra H&M, kr 149 for overdel og kr 79,50 for underdel.
STOR RUMPE: Bikini fra KappAhl, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 129 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra Lindex, kr 179 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini fra H&M, kr 149 for overdel og kr 79,50 for underdel. Foto: FOTO: produsenten

Let heller etter bikinitruser med rysjedetaljer eller tilsvarende, som gjør litt mer ut av seg, og som bygger volum.

- Et godt valg er bikinitruser som dekker litt mer, gjerne en hotpants. Alternativt kan du bruke en kort shorts med baklommer utenpå, sier Stiansen.

Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus, tipser om at man kan bruke en bikiniunderdel med rynkete søm på baksiden dersom man ønsker å fremheve rumpen.

- Dette gir en hjerteformet fasong, og en illusjon av en mer formfull rumpe, forteller hun.

Et annet godt tips er å velge en underdel i en lysere/friskere farge enn overdelen.

Store lår/brede hofter

Tipsene for deg som ønsker en forminskende effekt.

- En vanlig bikinitruse med høy til medium høy benskjæring, vil gi inntrykk av lengre ben. Dette kan være en fordel ved store lår, forteller stylist og motejournalist Vibeke Stiansen.

- Velger du derimot en hotpants, vil denne trolig stoppe på det bredeste på lårene, og ikke ha noen flatterende effekt – snarere det motsatte, legger hun til.

Trikset er, ifølge Stiansen, å velge en mest mulig nøytral underdel som ikke trekker fokus hit. 

LITEN RUMPE (f.v.): Bikini med rysjer fra Nelly, kr 198. Bikini med volanger (også bakpå rumpa) fra H&M, kr 179 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini med stor mønster på underdelen og nøytral overdel fra Lindex, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini med rysjer og rynket søm bakpå underdelen, kr 129 for overdel og kr 79 for underdel.
LITEN RUMPE (f.v.): Bikini med rysjer fra Nelly, kr 198. Bikini med volanger (også bakpå rumpa) fra H&M, kr 179 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini med stor mønster på underdelen og nøytral overdel fra Lindex, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini med rysjer og rynket søm bakpå underdelen, kr 129 for overdel og kr 79 for underdel. Foto: FOTO: produsenten

- En bikiniunderdel med skjørt skjuler øvre del av lårene og gir en fin fasong, sier Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus.

Har du brede hofter, råder Stiansen deg til å unngå bikinier med knyting i siden.

- Dette vil bare trekke fokus hit og få deg til å se enda bredere ut, sier hun.

Love-handles/stor mage

Ekspertene tipser om hvordan du kan unngå muffin-top og skjule magen.

- Highwaisted underdel, tankini og badedrakter er supre om man ønsker å flytte fokus vekk fra magen, sier Linda Helene Raanæs Rosèn, produktansvarlig og designer hos Cubus.

Stylist og motejournalist Vibeke Stiansen er enig i at en bikinitruse med høyt liv kan være tingen om du ønsker å skjule litt mage.

- Noen butikker selger også badetøy med hold-in effekt, som kan være et smart triks å vite om. Men veldig ofte må du da oppsøke spesialbutikker som for eksempel selger undertøy, tipser hun.

Stiansen mener også at en heldekkende badedrakt kan være tingen.

STORE LÅR OG BREDE HOFTER (f.v.): Bikini fra Lindex, kr 199 for overdel og kr 149 for underdel. Bikini fra Vero Moda, kr 278. Bikini fra H&M, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel.
STORE LÅR OG BREDE HOFTER (f.v.): Bikini fra Lindex, kr 199 for overdel og kr 149 for underdel. Bikini fra Vero Moda, kr 278. Bikini fra H&M, kr 149 for overdel og kr 99 for underdel. Bikini fra Cubus, kr 149 for overdel og kr 129 for underdel. Foto: FOTO: produsenten

- Den dekker mer, samt har en smalende effekt dersom du går for en med loddrette linjer eller sømmer.

- Cut-outs eller mønster som svinger innover i en bue på hver side vil dessuten gi inntrykk av en smalere midje, legger Stiansen til.

STOR MAGE/LOVE-HANDLES (f.v.): Badedrakt med volanger og cut-outs fra Gina Tricot, kr 249. Bikini med høyt liv fra Lindex, kr 179 for ovderdel og kr 149 for underdel. Bikini med høyt liv fra H&M, kr 49,50 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini med tankini-topp fra Cubus, kr 179 for overdel og kr 99 for underdel.
STOR MAGE/LOVE-HANDLES (f.v.): Badedrakt med volanger og cut-outs fra Gina Tricot, kr 249. Bikini med høyt liv fra Lindex, kr 179 for ovderdel og kr 149 for underdel. Bikini med høyt liv fra H&M, kr 49,50 for overdel og kr 129 for underdel. Bikini med tankini-topp fra Cubus, kr 179 for overdel og kr 99 for underdel. Foto: FOTO: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning