Bestemortruse

Denne er kommet for å bli

- Både mer trendy og sexy enn stringtrusen.

GJØR SOM KJENDISENE: Beyonce, Ella Fanning og Chrissy Teigen har alle lagt stringtrusen på hylla.
GJØR SOM KJENDISENE: Beyonce, Ella Fanning og Chrissy Teigen har alle lagt stringtrusen på hylla. Foto: FOTO: Stella pictures
Publisert Oppdatert
GLEM STRINGTRUSEN: Nå er det behagelige truser som gjelder.
GLEM STRINGTRUSEN: Nå er det behagelige truser som gjelder. Foto: FOTO: Getty Images

Allerede i 2010 meldte flere medier at stringtrusen var på vei ut av motebildet, og de siste årene har større og mer behagelige truser tatt over tronen.

- På tide, mener Ida Einarsdóttir, moteblogger og redaktør i nettmagasinet Vixen.no.

- I tillegg til at den klassiske trusen både er mer behagelig og komfortabel enn stringtrusen, synes jeg også den både er mer trendy og sexy, legger hun til.

Einarsdóttir synes at undertøy gjerne kan være litt undervurdert i Norge.

- Det er synd, for rett undertøy kan virkelig gjøre underverker.

- Når det er sagt, er det jo en gang slik at smaken er som baken – mer eller mindre uavhengig av trendbildet, legger hun til.

90-tallet slår tilbake

Ifølge Einarsdóttir er det flere grunner til at større truser har tatt over motebildet.

- Med 90-tallstrenden som har vært de siste sesongene, har undertøyet igjen blitt en viktig del av moten, og klassiske undertøysmerker som Calvin Klein har fått en ny vår med trusen som et av deres fremste kjennetegn, sier moteeksperten.

I det siste har også 70-tallstrenden vært med på å sette fokus på behagelig undertøy.

- Med sine bukser og skjørt med høye liv, har 70-tallstrenden nærmest tvunget trusen tilbake som en nødvendighet mer enn en mote, mener Einarsdottir.

Stylist og motejournalist Vibeke Stiansen, er enig:

- Sannheten er at en truse med høyt liv også vil holde på plass magen litt bedre – for de som har et behov for det. Noen har også en mild shapewear-effekt innebygd, sier hun til Klikk Mote.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjønnhetsidealet i ferd med å byttes ut

Skal vi tro Einarsdóttir handler endringen også om en generell dreining i motebildet der tradisjonelle skjønnhetsidealer er i ferd med å byttes ut – fokuset er igjen på det naturlige, behagelige og komfortable.

#MYCALVINS: - Klassiske undertøysmerker som Calvin Klein har fått en ny vår med trusen som et av deres fremste kjennetegn, sier Ida Einarsdóttir, moteblogger og redaktør i nettmagasinet Vixen.no. Her sett på Calvin Klein sitt nye ansikt utad, Kendall Jenner.
#MYCALVINS: - Klassiske undertøysmerker som Calvin Klein har fått en ny vår med trusen som et av deres fremste kjennetegn, sier Ida Einarsdóttir, moteblogger og redaktør i nettmagasinet Vixen.no. Her sett på Calvin Klein sitt nye ansikt utad, Kendall Jenner. Foto: FOTO: @kendalljenner

- Endringene i det tradisjonelle skjønnhetsidealet har ført til et kroppspositivt samfunn der den naturlige kvinnen står i fokus, sier hun og fortsetter:

- Det gjør at det ikke bare er stringtrusen som er i trendbildet, men også andre typer undertøy som passer alle kropper, former og størrelser.

Maria Flem, daglig leder for undertøysbutikken Underbart, er enig:

- Mange vil nok si det er mer komfortabelt med en granny enn en string. Vi ønsker oss noe basic i hverdagen som får oss til å både se og føle oss bra, sier hun.

Flem tror også at trendsettende merker og personer på Instagram har boostet mer dekkende truser, og at det derfor har blitt til noe kult og trendy.

- Naturlig og komfortabelt er det nye sexy. Se bare #mycalvins på Instagram, sier hun.

Du bestemmer

Likevel tror ikke Flem at stringtrusen vil bli borte med det første.

- Mange ønsker fortsatt stringtrusen, men vi merker helt klart betydelig økt interesse for mer dekkende trusemodeller som briefs, boy shorts og panties, sier undertøyseksperten.

Ifølge Einarsdóttir er det ikke slik at det ene vil utelukke det andre.

- Det viktigste vil være at kvinner kjøper undertøy for seg og sin kropp – uansett om det er stringtruser, lave truser eller bestemortruser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

INSPIRASJON (f.v.): Kappahl, kr 129. Marie Meili Genevieve Control Brief/Nelly, kr 199. Triumph, kr 299. La Perla Tearose lace briefs/Net-a-porter, kr 3414. Kappahl, kr 129. Monki Sadie Highwaist, kr 80.
INSPIRASJON (f.v.): Kappahl, kr 129. Marie Meili Genevieve Control Brief/Nelly, kr 199. Triumph, kr 299. La Perla Tearose lace briefs/Net-a-porter, kr 3414. Kappahl, kr 129. Monki Sadie Highwaist, kr 80. Foto: FOTO: Produsenten

Flere valgmuligheter

Skal vi tro ekspertene er det mye å velge i dersom du ønsker å slenge deg på trusetrenden.

KIM KARDASHIAN: En avslørende kjole krever dekkende undertøy, og ifølge Ida Einarsdóttir, moteblogger og redaktør i nettmagasinet Vixen.no, er trusa Kim Kardashian har på seg superstjernenes førstevalg når det kommer til nakenkjoler, blonder og cut-outs.
KIM KARDASHIAN: En avslørende kjole krever dekkende undertøy, og ifølge Ida Einarsdóttir, moteblogger og redaktør i nettmagasinet Vixen.no, er trusa Kim Kardashian har på seg superstjernenes førstevalg når det kommer til nakenkjoler, blonder og cut-outs. Foto: FOTO: Getty Images

- De klassiske trusene er gjerne enkle bomullstruser med bred strikk – typisk Calvin Kleins-briefs, sier Einarsdóttir og fortsetter:

- Andre typer er bestemortrusen som er perfekt under sesongens bukser og skjørt med høyt liv, og superstjernenes førstevalg når det kommer til nakenkjoler, blonder og cut-outs.

Går du for denne varianten bør du holde det så enkelt som mulig – gjerne ensfarget med matchende overdel. Har du derimot lyst til å føle deg ekstra fin bør du gå for blonder.

- Blonder er både trendy, klassisk og superfint, fastslår Einarsdóttir.

Stiansen er enig, og påpeker at blonder er en stor del av dagens trendbilde.

- Et blondemønster eller detalj på undertøyet kan både være romantisk eller litt småfrekt – alt etter som hva slags farge eller fasong du velger, sier Stiansen.

Hun mener at detaljer som blonder, delikate silkestoff og transparente partier, gjør at bestemortrusen blir alt annet enn kjedelig. 

- Noen vil nok være skeptiske til at de såkalte bestemorstrusene er tilbake, men den kan faktisk være ganske sexy om du finner det rette eksemplaret, fastslår hun.

Ønsker du for eksempel  å gi inntrykk av lengre ben, råder Flem deg til å velge en høyere benskjæring på trusen.

- Velg også modeller med høyt liv fremfor de som ligger lavt på hoften dersom du har bredere hofter enn overkropp, og ønsker å balansere dette, tipser undertøyseksperten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning