DIY - Gjør det selv

Skjønnhetsproduktene du kan lage selv

Du vil nok bli overrasket over hvor lett det er å lage skjønnhetsprodukter med ingredienser du har på kjøkkenet.

Publisert Oppdatert

Det har blitt litt mange lange dager og mye alkohol den siste tiden, og du trenger desperat å lagt en maske på ansiktet som gir masse fuktighet.

Problemet er bare at krukken med ansiktsmaskem som alltid redder huden din er tom, og siden det er romjul er butikkene stengt. Hva gjør du?

Fortvil ikke, løsningen er ikke langt unna!

DIY - gjør det selv!

Kjøkkenet ditt bugner nemlig over av ting som du lett kan trylles om til skjønnhetsprodukter.

For selv om noen produkter er verdt hver krone de koster, er det mange andre produkter man like gjerne kan lage selv!

Har du litt yoghurt stående i kjøleskapet, og en honning i kjøkkenskapet, så er dette faktisk det eneste du trenger for å redde den tørre ansiktshuden din.

Vi viser deg hvordan du lager denne mirakelkuren, pluss fire andre skjønnhetsprodukter du kan lage av ingredienser du finner på kjøkkenet.

Disse tipsene passer dessuten også perfekt for deg som har mer møll i lommeboken enn penger, eller for deg som er i det eksperimentelle hjørnet!

PÅ KJØKKENET: Ingrediensene i disse DIY-produktene er noe de aller fleste har stående på kjøkkenet sitt.
PÅ KJØKKENET: Ingrediensene i disse DIY-produktene er noe de aller fleste har stående på kjøkkenet sitt. Foto: FOTO: Tove Eggen

DETTE SIER MAKEUP ARTISTEN, TOVE EGGEN, OM PRODUKTENE:

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Selv om det finnes mange fantastiske produkter vi kan kjøpe, og flere er langt bedre enn det vi kan få til hjemme selv, så er det faktisk noen DIY-produkter som fungerer helt suverent!

Hadde jeg selv ikke vært så lat, så ville jeg alltid ha laget de fem produktene jeg skal vise dere i dag, fordi de fungerer så godt hver eneste gang.

Jeg tror nesten det får bli nyttårsforsettet mitt - bli mindre lat!

Lipgloss

Det flotte med dette DIY produktet er at du både får brukt opp sminke du har liggende, og det er så utrolig enkelt å lage, oppbevare og bruke.

For å lage sin egen perfekte lipbalm eller lipgloss trenger man bare en form for Vaselin eller Petroleum, og et farget og løst pigment.

Du kan bruke pigmenter, eller hakke opp øyeskygge, rouger og til og med highlightere kan få være med!

Fyll en reisebeholder, eller en tom sminkepot, med vaselin og bland inn de fargene du vil ha. Det kan være champagne farger for en nude-look, rosa og rød toner er jo en sikker vinner, men til og med brun og lillafarger blir nydelig.

Lek deg frem og se hvor lett dette er! Jeg syns også at dette er perfekte små gaver, hvor du kan mikse deg frem til den perfekte fargen til søster eller venninne.

Kostrens

LIPGLOSS: Blander du Vaselin og en øyenskygge du har stående, har du en lipgloss på 1-2-3.
LIPGLOSS: Blander du Vaselin og en øyenskygge du har stående, har du en lipgloss på 1-2-3. Foto: FOTO: Tove Eggen, produsenten

Så mange lesere har spurt meg om akkurat dette, og rens av sminkekoster er så utrolig viktig! Man kan kjøpe veldig gode kostrensere, men det er også veldig lett å lage hjemme selv med produkter du garanter har selv.

Alt vi faktisk trenger er oppvaskmiddel for håndvask, som for eksempel Zalo, og en balsam - helst en billig en.

Jeg bruker en reiseflaske med klikk-tut som er perfekt oppbevaring til dette, og man kan mikse blandingen rett ned i flasken. Da sparer man tid og sløser mindre!

Bland oppvasksåpen og balsam 50/50 og rist godt.

Oppvasksåpen fjerner farge, fett og bakterier - mens balsam myk gjør hårene på kosten.

Så er det tid for å rense kostene! Ta litt varmt vann i et glass, vase eller hva du måtte ha hendig. Det er viktig at vi ikke har for mye vann, slik at det ikke trekker seg inn i limet på skaftet som sitter mellom treet og metalen.

Hell oppi cirka 5 dråper med kosterensen, rør rundt og ha i kostene. Ikke dytt kostene hardt ned i glasset, men sørg for at rensen trekker seg godt inn. Du ser raskt at sminken forsvinner.

La alle kostene så stå oppi glasset, sammen, i cirka fem minutter. Ta de dermed ut, og skyll de av en etter en. Pass på at all såpe forsvinner, så dra hårene nedover og klem alt vann og rens ut.

Legg alle kostene du har renset på et håndkle og la de tørke over natten.

Øyesminkefjerner

Mange har kanskje testet å fjerne øyesminke med oliven olje, og det fungerer veldig bra. Denne blandingen er noe letter å bruke og enda mer lindrende for huden i og med at vi bruker Aloe Vera.

KOSTRENS: Det eneste du trenger for å lage din egen kostrens er oppvaskmiddel og balsam!
KOSTRENS: Det eneste du trenger for å lage din egen kostrens er oppvaskmiddel og balsam! Foto: FOTO: Tove Eggen

Igjen bruker vi en liten reisebeholder, og har i vaselin. Bland så inn 100% ren og flytende Aloe Vera. Vi blander cirka 50/50. Bland alt godt sammen til produktet får en svak grønnfarge.

Det var det, og den perfekte øyesminkefjerneren er klar til bruk!

Vi trenger veldig lite produkt for å fjerne sminken, som du ser i videoen over. Ta en fuktig bomullspad og dra den over toppen av blandingen. Legg den på øyet slik at vaselinen og Aloe Veraen får trukket seg inn i sminken og jobbet det ut.

Dra så bomullspadden vekk fra nesa, og jobb rundt øyet for å fjerne all sminke

Maskara trenger varmt vann for å slippe taket på vippene, så vask over ansiktet hvis den fuktige bomullspadden ikke var nok.

Har du kontaktlinser så kan det være greit å bruke denne rensen når du ikke har de i.

Legg merke til hvor myk og god huden kjennes, istedenfor sår og stiv som den ofte kan gjøre med en butikkjøpte øyesminkefjerner.

Fuktighetsmaske

En av de eldste skjønnhetsrutinene inneholder honning og melkeprodukter, og denne fuktighetsmasken med naturlig yoghurt og honning er en av de beste for å tilføre fuktighet.

Honning er super til å både absorbere og holde på fuktighet. Den gir også en naturlig glød og friskere farge til huden. I tillegg er honning full av antioksidanter som beskytter oss mot skade fra sol, forurensning og sminke.

SMINKEFJERNER: Sminken forsvinner lett med en egen blanding med vaselin og aloe vera.
SMINKEFJERNER: Sminken forsvinner lett med en egen blanding med vaselin og aloe vera. Foto: FOTO: Tove Eggen, produsenten

I tillegg til å bekjempe akne, grunnet ingrediensen sink, så virker også yoghurt ant-aging. Dette på grunn av dens melkesyre som jevner ut linjer og aldringsflekker, samtidig som den jobber opp døde hudceller.

Bland sammen cirka to spiseskjeer med naturlig yoghurt og én spiseskje med honning. Bland godt sammen, og ha i mere honning for en tykkere konsistens.

Påfør blandingen godt over ren hud, jeg liker å bruke en foundationkost til dette. Legg gjerne tre lag, og selv om du ikke skal ha det inn i øyet så kan du jobbe deg nærme det uten å være redd for skade da alt er naturlig.

La masken sitte i minst 15 minutter, og vask av med varmt vann. Huden blir umiddelbart myk og får en nydelig glød og slør av friskhet. Bruk gjerne masken på andre tørre områder på kroppen, og på hele familien i spesielt tørre årstider.

Brukes kun én gang da melkeprodukter ikke kan oppbevares etter blanding.

Kropps- og ansiktsskrubb

Denne siste blandingen er også et gammelt triks, og igjen noe du kanskje har på kjøkkenet allerede.

Finn gjerne fram en stor beholder i form av Tupperware eller lignende, for denne blandingen kan du ha stående en måned.

Vi skal bruke brunt sukker og ekstra jomfru olivenolje - begge helst økologiske. Blandingen tar vi litt på øyemål, da det kommer litt an på hvor mye olje sukkeret trekker til seg. Det skal ikke være helt rennende flytende, men bruk i hvert fall tre spiseskjeer med olivenolje.

FUKTIGHETSMASKE: Lag den perfekte masken som gir fuktighet til huden med yoghurt og honning.
FUKTIGHETSMASKE: Lag den perfekte masken som gir fuktighet til huden med yoghurt og honning. Foto: FOTO: Tove Eggen

Jo lenger blandingen får stå før du bruker den, jo bedre blir den.

Bruk som vanlig skrubb i ansiktet og resten av kroppen for å fjerne døde hudceller og mykgjøre huden.

Vask av sukkeret, men ikke gni ansiktet - vi vil gjerne at oljen skal bli igjen på huden for å gi maks fuktighet.

Oliven olje tetter ikke igjen porer, så denne blandingen passer til alle hudtyper!

Ferdig!

Dette var min første DIY video for KLIKK MOTE, håper dere likte den og legg gjerne igjen en kommentar under om hva dere syntes.

Hvis dere vil ha flere DIY videoer, så gjør jeg gjerne det - så bare rop ut under i så fall!

Les også:

Dette er den beste ansiktsrensen

SKRUBB: Blandingen med olivenolje og brunt sukker før stå i en måned før man bruker den som ansikts- eller kroppsskrubb.
SKRUBB: Blandingen med olivenolje og brunt sukker før stå i en måned før man bruker den som ansikts- eller kroppsskrubb. Foto: FOTO: Tove Eggen, produsenten

Her er kremen som redder ansiktet

Følg Klikk Mote på Facebook

Sjekk hvilken leppepomade du bør velge

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning