Skjønnhetsbutikker på nett

De beste norske nettbutikkene for sminke, hår og hudpleie

Det har kommet langt flere gode, norske nettbutikker på markedet.

NETTSHOPPING: Sjekk ut skjønnhetsekspert, makeup-artist og livsstilsjournalist Tove Eggen sine topp nettbutikker å kjøpe sminke, hårprodukter og hudpleie på nett.
NETTSHOPPING: Sjekk ut skjønnhetsekspert, makeup-artist og livsstilsjournalist Tove Eggen sine topp nettbutikker å kjøpe sminke, hårprodukter og hudpleie på nett. Foto: FOTO: Skjermdump
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Hvor deilig er det ikke å klikke hjem alle skjønnhetsfavorittene sine fra sofaen – uten å måtte betale ekstra kostnader som toll og moms?

Norske nettbutikker har endelig blitt et vanlig sted å kjøpe sminke, hårprodukter og hudpleie.

Som makeupartist er jeg selvsagt opptatt av å ta på, prøve og føle på nye sminkeprodukter – men har jeg først forelsket meg i et produkt, eller fått en hudkrem anbefalt, er nettbutikkene geniale for å refille lageret.

Men, det er fortsatt forskjell på hvilke butikker som fører hva, og hvordan de operer, så nedenfor har jeg samlet syv av mine favorittbutikker for å handle kosmetikk på nett.

Sjekk ut hvordan butikken fungerer, hvilke viktige merker de fører, hvor mye du må betale for frakt og hvor lang tid det tar før du mottar varene.

Og husk at i Norge har du alltid krav på 14 dagers angrefrist, og dermed returrett, ved kjøp av varer på nett.

Jeg har valgt å kun ta med nettbutikker som fører mange forskjellige merker, men husk at det også finnes flere gode nettbutikker for enkeltmerker som Janeiredale.no, Dermalogica.no, Yvesrocher.no, Inglot.no og Makeuprevolution.no for å nevne noen få.

Hvilken opplevelse har DU hatt med de forskjellige nettbutikkene, og hvilken syns du yter best service? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Kicks.no

Klassiker.

Kicks-parfymeriene, tidligere kjent som Esthetique, er en av Norges største kosmetikkjede og finnes på de aller fleste kjøpesenter i dag.

Noen ville kalt Kicks for Norges eneste svar på Sephora.

Kjeden fører de største og mest kjente skjønnhetsmerkene, spesielt innen sminke og hudpleie, og er en av to godkjente norske nettbutikker for salg av det populære sminkemerket MAC.

Vi liker at nettbutikken selger både luksusprodukter som Armani og La Prairie, og rimeligere merker som Maybelline og Max Factor – samt alt i mellom.

I tillegg har de nylig lagt til det dyrevennlige makeupmerket Urban Decay, og har et godt utvalgt av økologiske produkter.

Kicks fører også sitt eget, og svært rimelige merke, med baseprodukter innen sminke, hår, hudpleie og skjønnhetsverktøy.

At tilsendte varer raskere kan byttes eller returneres direkte i butikk, er også et pluss i margen.

Viktige merker: MAC, Urban Decay, Armani, La Prairie, La Mer, Estelle & Thild, Weleda, Dr. Bronners, Clarisonic, Kicks, Voluspa, Smashbox og Nux.

Leveringstid: 2-5 arbeidsdager.

Frakt: Gratis ved bestilling over 600 kr. 49 kr ved bestilling under 600 kr.

Douglas.no

Nykommeren.

KLASSIKER: Kicks.no er en klassisk parfymerikjede hvor du finner litt av det meste på nett.
KLASSIKER: Kicks.no er en klassisk parfymerikjede hvor du finner litt av det meste på nett. Foto: FOTO: Skjermdump Kicks.no

Parfymerkjeden Douglas er relativt ny i Norge, men massiv spesielt sørover i Europa.

Det er en klassisk kosmetikkjede med alt fra dyre til rimelige sminkemerker, hudpleie og hårprodukter.

Så hvordan skiller de seg ut?

Vel, først og fremst ser det ut som om de legger seg hakket under på pris sammenlignet med sin store konkurrent Kicks, på på enkelte produkter.

Merkemessig fører Douglas mesteparten av det samme som Kicks gjør – til og med MAC, men de har i tillegg en del andre interessante merker som Foreo, Benefit, By Terry og NYX for å nevne noen.

By Terry og Benefit er spesielt to merker mange har ventet på at skulle komme til Norge, så det er gode nyheter!

Douglas har også sitt eget merke med skjønnhetsprodukter til en billig penge.

Det er supert at du også får med fem gratis vareprøver ved bestilling.

At tilsendte varer raskere kan byttes eller returneres direkte i butikk, er også veldig bra.

Varene kan dog ikke byttes i en av butikkene.

Viktige merker: NYX, Foreo, MAC, Benefit, Wonderskin, By Terry, Kardashian Beauty, Cloud Nine og Lee Stafford.

Leveringstid: 3-5 arbeidsdager.

Frakt: Gratis ved bestilling over 600 kr. 45 kr ved bestilling under 600 kr.

Vita.no

Enkel og trygg.

De fleste av oss har et forhold til Vita, den litt mer hverdagslige parfymerikjeden hvor man slipper å grue seg over å bli overfalt av parfymeridamer.

NYKOMMEREN: Douglas.no byr på et litt annerledes utvalg av skjønnhetsprodukter – og det kan vi godt like!
NYKOMMEREN: Douglas.no byr på et litt annerledes utvalg av skjønnhetsprodukter – og det kan vi godt like! Foto: FOTO: Skjermdump Douglas.no

Vita.no er et hyggelig sted å fylle på med sine skjønnhetsfavoritter innen sminke, hår og hudpleie på en rimeligere skala, i tillegg til forbruksvarer som våtservietter, hårfarge, negledesign og andre klassiske toalettartikler.

Men Vita har også tillatt seg en mer luksuriøs del, nemlig Vita Exclusive-butikkene, som selger dyrere og mer ettertraktede artikler.

Både de du som oftest finner hos de to største parfymerkjedene Kicks og Douglas, men også andre utenlandske merker som Anastasia Beverly Hills.

At Vita.no også fører en god del økologiske og dyrevennlige skjønnhetsprodukter er også supert.

Mulighet for ekstra rask levering, samme dag, gir pluss i margen.

Viktige merker: Anastasia Beveryly Hills, ELF, Tweezerman, A Creme, Babyfoot, Bio Oil, Burt's Bees, Green People, Emma S. og Gosh.

Leveringstid: 1-3 arbeidsdager.

Frakt: Ved vanlig postforsendelse uten sporingsnummer 49 kr ved bestillinger under 599 kr, og gratis ved bestillinger over 599. Ved direkte levering mellom kl. 17-21, 109 kr. Mellom kl. 8-16, 149 kr. Før kl. 09, 199 kr. Levering samme dag, 199 kr. Hente varen selv på posten, 89 kr.

Makestyle.no

Spesialisten.

Makestyle.no er en rendyrket norsk nettbutikk som spesialiserer seg i kvalitetsmerker du ikke nødvendigvis får tak i hos vanlige parfymerikjeder.

Her finner du også flere svært gode hudpleiemerker, som du vanligvis må til en hudpleier for å kjøpe, som for eksempel danske Beautè Pacifique, Togospa og Konjac.

ENKEL OG TRYGG: Vita.no er like lett å handle på som de fysiske butikkene.
ENKEL OG TRYGG: Vita.no er like lett å handle på som de fysiske butikkene. Foto: FOTO: Skjermdump Vita.no

De er også kjente for å skape en av de første krøllstavene, Mast, som har blitt frontet av de fleste kjente norske bloggerne.

I tillegg finner du det populære mineralmerket Glo Minerals hos Makestyle.no, og andre populære merker som The Balm, Nilens Jord og sminkekostene fra Real Techniques.

At Makestyle.no tilbyr gratis frakt på alle leveringer, uansett kostnad, er virkelig et stort pluss.

Viktige merker: Beautè Pacifique, Togospa, Glo Minerals, The Balm, Nilens Jord, Real Techniques, O.P.I., Magnetic Lash og TL Design.

Leveringstid: 1-5 arbeidsdager.

Frakt: Gratis frakt.

Coverbrands.no

Forhandleren.

Coverbrands.no er en av de første nettbutikkene i Norge for skjønnhetsprodukter, og er i tillegg til en butikk også en grossist for kjente merker som Barry M, Billion Dollar Brows, Lipcote og The Balm.

Dette betyr at Coverbrands.no eier rettigheten på merkene i Norge, og selger dem både via sin nettbutikk og videre til andre utsalgssteder som salonger og parfymerier.

Coverbrands.no fører et greit utvalg av makeupprodukter som fokuserer seg rundt merket Bare Minerals, og deres egne grossist-merker.

SPESIALISTEN: Hos Makestyle.no får du tak i kvalitetsmerker og ikke minst deres egne Mast krøllstav.
SPESIALISTEN: Hos Makestyle.no får du tak i kvalitetsmerker og ikke minst deres egne Mast krøllstav. Foto: FOTO: Skjermdump Makestyle.no

Men det virkelig interessante er utvalget av hudpleie og hårprodukter.

Her finner du blant annet Alexander Sprekenhus, Acne Killer, Babor og Bad Norwegian på hudpleiefronten, samt Redken, GHD, American Crew, Aussie og Blax gummistrikker til hår.

At nettbutikken gir deg hele 365 dager angrerett er definitivt en pluss i margen.

Viktige merker: GHD, Alexander Sprekenhaus og The Balm.

Leveringstid: 1-5 arbeidsdager.

Frakt: Gratis frakt.

Eleven.no

Svenske-shopping.

Eleven.no har gjort sin innmarsj i Norge etter flere år med suksess i Sverige, og er nå en av Skandinavias største skjønnhetsbutikker på nett.

Her finner du det aller meste – og fordi nettbutikken er norsk, slipper du fortsatt toll.

Merker du kanskje lenge har siklet på, som Wet'n Wild, Lumene, Revlon, NYX, Flormar og Egyptian Magic Cream finner du her – sammen med en hel haug av andre gode skjønnhetsbutikker.

De fører dog ingen merker fra kosmetikkfirmaet Esteé Lauder, så merker som MAC, Bobbi Brown og Clinique finner du ikke her.

FORHANDLEREN: Coverbrands.no er ikke bare en nettbutikk – men også forhandler, så her kan du virkelig gjøre kupp!
FORHANDLEREN: Coverbrands.no er ikke bare en nettbutikk – men også forhandler, så her kan du virkelig gjøre kupp! Foto: FOTO: Skjermdump Coverbrands.no

Her kan du også få tak i profesjonelle produkter innen airbrush-sminke, samt gjøre et salgskupp i outlet-delen av nettbutikken.

Viktige merker: Youngblood, Egyptian Magic Cream, Nuxe, Clarins, Decléor, Ole Henriksen, Dr. PawPaw, Beautè Pacifique, Kèrastase og John Masters Organics.

Leveringstid: 1-3 dager.

Frakt: Gratis ved bestilling over 499 kr. 49 kr ved bestilling under 499 kr.

Bangerhead.no

YouTube-fenomen.

De som liker å se på sminkevideoer via YouTube, har mest sannsynlig kommet over svenske Linda Hallberg og hennes YouTube-kanal med populære sminkevideoer.

Hallberg startet kanalen i samarbeid med nettbutikken Bangerhead.se, og suksessen har vært massiv!

Bangerhead.no fører et drøss av profesjonelle hudpleiemerker, sminkeprodukter og hårstyling fra blant annet norske Akademiklinikken, L'Occitane, Dermalogica, Toni & Guy og Elizabeth Mott – i tillegg til klassiske parfymermerker som Shiseido, Elizabeth Arden og Clinique.

Her finner du både rimelige og dyre produkter, samt en god del økologiske merker og nye svenske sminkemerker.

Viktige merker: Dermalogica, Make Up Store, Sweed Lashes, Anastasia Beverly Hills, Deborah Lippman, Victoria Secret og Rituals.

SVENSKESHOPPING: Eleven.no er en av Skandinavias største nettbutikk for skjønnhetsprodukter.
SVENSKESHOPPING: Eleven.no er en av Skandinavias største nettbutikk for skjønnhetsprodukter. Foto: FOTO: Skjermdump Eleven.no

Leveringstid: 2-5 dager.

Frakt: Gratis ved bestillinger over 499 kr. 49 kr ved bestillinger under 499 kr.

YOUTUBE-FENOMEN: Svenske Linda Hallberg har gjort Bangerhead superpopulær i hele Norden.
YOUTUBE-FENOMEN: Svenske Linda Hallberg har gjort Bangerhead superpopulær i hele Norden. Foto: FOTO: Skjermdump Bangerhead.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning