Hvordan få lange vipper

Fire triks for dådyrøyne

Lei av maskara? Dette gir deg lange vipper.

LANGE, FYLDIGE VIPPER: Uten maskara. Her får du noen råd til hvordan. FOTO: Privat
LANGE, FYLDIGE VIPPER: Uten maskara. Her får du noen råd til hvordan. FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Børst øyevippene hver kveld

Det høres merkelig ut, men er effektiv på samme måte som for håret ditt. Børstingen vil fjerne døde hudceller og øke sirkulasjonen, og dermed stimulere til økt hårvekst for vippene dine.

Kilde: Hudpleier Anne Kathrine Hansen

Vær forsiktig med vippetang og vannfast maskara

Vi vet at en vippetang gir oss en vakker touch, men du bør ikke overdrive. Å bruke vippetang hver dag vil skade øyevippene og du risikerer svake øyevipper.

Det samme gjelder for vannfast maskara. Det krever grundig innsats for å fjerne den, og det blir alltid litt mascare igjen som kan skade øyevippene.

Kilde: Hudpleier Anne Kathrine Hansen

LAKSEROLJE: Pukka Castor Oil, Jamaican Castor Oil, SCS Castor Oil. FOTO: Produsentene.
LAKSEROLJE: Pukka Castor Oil, Jamaican Castor Oil, SCS Castor Oil. FOTO: Produsentene.

Noe av det første du legger merke til ved en person, er øynene.

Ingenting er vel et bedre blikkfang enn flotte, velstelte vipper.

Her får du fire gode tips som kan hjelpe deg med å få maksimalt ut av vippene dine, uten å bruke unødvendige minutter med den sorte maskarabørsten.

1. Lakserolje

- Få oljer er like effektive for dine øyevipper som lakserolje, og er en naturlig kilde som skal gi maksimal fuktighet til øyevippene dine, sier hudpleier Anne Kathrine Hansen.

- Oljen er laget på frøene av ricinusplanten, og inneholder store mengder vitamin E og essensielle, umettede fettsyrer som omega-6. Dette stimulerer blodsirkulasjonen på hudens overflate, forteller Katie Pande, som forsker på urtemedisin og plantebiologi i Pukka.

Det er dette som gir hårveksten en hjelpende hånd.

- Dypp en bomullsdott i oljen og massér forsiktig på øyevippene. Om du gjør dette på kvelden etter å ha børstet dem med en maskarabørste uten maskara, vil du gradvis se at øyevippene dine blir tykkere, forklarer Hansen.

Lakserolje blir også kalt amerikansk olje eller castorolje, og utvinnes ved kaldpressing og ekstraksjon. Lakserolje er klar, fargeløs eller svakt gulaktig, tyktflytende, nesten uten lukt.

- Du kan også prøve å bytte ut sminkefjerner til øynene med oljen, som vil danne et tynt lag på vippene som beskytter og over tid forlenger vippene. Unngå å få oljen direkte i øynene, legger Pande til.

2. Primer

- For å få ekstra lengde og tykkelse på vippene kan du bruke en maskarabase, også kalt primer, sier kostmetisk sykepleier og hudterapeut Amalie Bergfjord.

Den ser ut som en hvit maskara og påføres på vippene før du legger selve maskaraen.

- Det finnes flere typer maskarabaser, men for å få maksimalt utbytte, bør du velge en som skal gi ekstra volum, tipser Bergfjord.

Primeren vil legge et fiberlag på vippene som gjør dem både tykkere og lengre når du legger vanlig maskara over.

3. Vippeserum

Er du ute etter at vippene dine skal vokse seg lengre, kan du kjøpe et vippeserum.

- Vippene skiftes ut cirka hver hundrede dag, og etter at de er ferdig utvokst har de en relativt lang hvilefase før de faller av. Deretter går det enda et par uker før et nytt, lite hår er på vei ut, forteller Bergfjord.

Dermed er det om og gjøre å få vippene til å sitte på lengre i hvilefasen. Med et vippeserum kan du også få vekstfasen til å vare lengre, så vippene blir lange og fyldigere.

- Pass bare på at serumet er av god kvalitet og at det selges av en forhandler du kan stole på. Det er også lurt å teste ut produktet på den tynne huden like bak øret for å sjekke at du tåler det og ikke er allergisk, råder hun.

Serumet bør påføres hver kveld ved vipperota på nyrenset hud.

- Du får også kjøpt maskara og eyeliner tilsatt vippeserum. Synes du vippene for lange, må du redusere antall påføringer til ett par ganger i uka, sier Bergfjord.

4. Vippeextension

Vippeextension har florert på markedet i flere år, og inntatt Norge med storm. Mange er lei av maskarabruken, som krever sin tid om morgenen, og sverger heller til en lettvint løsning med "permanente", lange vipper.

Ifølge Sonia Anton og Justyna Nowak ved Eger Skin Clinic, som har jobbet som vippeteknikere i årevis, har vippeextension kommet for å bli.

- For deg som ikke har tid til å vente i et par uker for å se ønsket resultat, eller som ønsker en mer dramatisk look, er vippeextensions et godt alternativ. Da våkner du opp med freshe, lange vipper hver dag. Det er ideelt både på badeferie og i en hektisk hverdag der minuttene teller om morgenen, sier Bergfjord, og informerer:

- Vippeextension varer i opp til seks uker, men for mange vil det være nødvendig å fylle på hver tredje-fjerde uke, avhengig av hvor ofte dine egne vipper skiftes ut. Vær oppmerksom på at disse også krever litt stell. De bør renses med en oljefri øyemakeuprens daglig, samt børstes med en vippebørste hver morgen for å holde seg fine. Prismessig innebærer det også en viss forpliktelse.

Vippene kommer i flere varianter. Den mest naturlige looken får du av én til én, altså der en av dine vipper får limt på en ny vipp, men man kan også få flere vipper pålimt en for en med dramatisk 3D-look. 

Slik legges vippeextension: Først isoleres den naturlige vippen som de skal feste vippeextensionet på med pinsett. Deretter plukkes en vippe opp, og med lim blir den forsiktig plassert på din naturlige vipp, en-to millimeter fra huden. Der holdes den i et par sekunder slik at limet stivner.

Mens du har vippeextensions på, vil dine egne vipper bli noe kortere og tynnere da de falske vippene sakter ned veksten. Hvor skadelig det er, kommer helt an på lengden og tykkelsen av de falske vippene. Jo lengre og tykkere, desto mer skadelig.

- Vi anbefaler å tilpasse vippeextensionet så lik den naturlige lengden og tykkelsen dine naturlige vipper har. Dermed blir de ikke overbelastet og extensionet gir minimal skade, sier Anton og Nowak.

Etter en stund vil du merke at du bør fylle på med vipper. Når, spørs hvor godt du tar vare på vippene dine, men også hvor lang tid dine egne vipper bruker på å vokse ut.

- I gjennomsnitt vokser vippene våre en millimeter uken. Alle er forskjellige, så det er vanskelig å si eksakt hvor mange uker det tar før du bør komme inn etter for et refill. Vanligvis går det mellom tre til fire uker før du trenger påfyll av vipper, forteller Anton og Nowak.

VIPPEEXTENSION: På nederste bilde vises de naturlige vippene, mens øverst har de fått på extension. FOTO: Jenny Mina Rødahl
VIPPEEXTENSION: På nederste bilde vises de naturlige vippene, mens øverst har de fått på extension. FOTO: Jenny Mina Rødahl

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning