Test av vippeextensions: Karl Johan Hud & Kroppspleie

- Jeg ble nesten satt ut av mitt eget speilbilde

Nå skjønner jeg hvorfor så mange blir avhengig av vippeextensions!

FØR OG ETTER: Jeg ble skikkelig rastløs av å ligge stille i to timer med øynene igjen uten å kunne sove. Men da jeg så resultatet, var det selvsagt verdt det. Øverst: Før. Nederst: Det endelige resultatet.
FØR OG ETTER: Jeg ble skikkelig rastløs av å ligge stille i to timer med øynene igjen uten å kunne sove. Men da jeg så resultatet, var det selvsagt verdt det. Øverst: Før. Nederst: Det endelige resultatet. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert
VILLE IKKE HA EN UNATURLIG LOOK: På det lengste er vippene mine 12 mm, og selv om det gikk an å få et par millimeter lengre, ville jeg ikke ha vippene veldig unaturlig lange.
VILLE IKKE HA EN UNATURLIG LOOK: På det lengste er vippene mine 12 mm, og selv om det gikk an å få et par millimeter lengre, ville jeg ikke ha vippene veldig unaturlig lange. Foto: FOTO: Privat

Ane tester:

SALONG: Karl Johan Hud & Kroppspleie, Øvre slottsgate 29 i Oslo.

TESTET AV: Ane Solstad Sønnesyn, frilansjournalist.

VIPPETYPE: Mink, 7D. Fake mink, som er en miks av silke og lycra blant annet. Det settet på mellom 3 og 7 falske vipper per hver av dine naturlige vipper. Vippene er veldig myke og lette.

PRIS OG VARIGHET: Pris: 2500 kr, da bare for de øvre vippene. 1500 kr for å fylle på, som er vanlig 4-6 uker etter. 250 kr for å ta de helt av. Tid: 2,5 time første gang. 1,5 time å fylle på. De påsatte vippene faller som regel helt av av seg selv etter 7-8 uker.

DETTE LOVER SALONGEN: Vippene skal sitte på skikkelig i 4-6 uker. Noen faller av før det, men det er fordi alle vipper er i ulike faser og falle av uansett - alle mister øyevipper av og til.

Da jeg entret salongen en onsdag i april, var jeg både spent og litt nervøs. Jeg hadde nylig kommet over en sak på nettet som omhandlet de verste vippeextensions-tabbene.

Jeg visste likevel at jeg var i trygge hender, og så frem til å se meg selv i speilet om noen timer. Justyna, som skulle sette vippene, spurte hvilke vippetype jeg ville ha.

Hun foreslo 7D, hvor de setter på flere vipper på én naturlig vipp. Hun sa det ville bli et naturlig og fint resultat, og gi en full maskara-look. Jeg elsker mye maskara og mye vipper, og gikk for den uten å tenke meg om.

Jeg la meg ned på benken, og Justyna satte i gang. Jeg hadde hørt fra andre at de brukte å sovne under behandlingen, men det var jeg redd for - i frykt for å bråvåkne og få en pinsett inn på øyet.

Jeg måtte konsentrere meg for ikke å sovne. Det var nemlig veldig behagelig å ligge der i et svalt rom med teppe over seg, og en radio som surrer i bakgrunnen.

- Sykt fine vipper!

Justyna var kjempeflink, og jeg merket knapt at hun satte på vippene. Da jeg trodde vi nesten var ferdig, sa hun: «Halvveis nå».

Etter enda en time - som føltes som en evighet, kunne jeg endelig åpne øynene og se meg selv i speilet. WOW! Vipper! Sykt fine vipper!

Jeg hadde selvsagt forventet et bra resultat, men jeg ble nesten satt ut av mitt eget speilbilde. Tenk da, nå skulle jeg våkne opp sånn (og legge meg sånn) hver eneste morgen og kveld!

Resultat etter noen uker

Etter to uker så vippene fortsatt veldig bra ut. Jeg hadde mistet kanskje fem-seks stykker, og det gjorde meg litt engstelig for hvordan det vil se ut etter enda et par uker.

Jeg var redd for å ende opp som en ribba kylling, men visste at det ikke ville skje. Det er nemlig normalt å miste vipper, det bare føltes ut som om det var flere på en gang fordi jeg hadde satt på andre vipper på mine egne.

Nå, etter fire uker, ser jeg tydelig at jeg har mistet mange vipper, men det ser fortsatt fint ut. En kollega spurte meg her om dagen om jeg hadde fylt på med vipper, så det sier vel sitt.

Det har vel noe med at jeg har blitt vant med å se meg selv med hundrevis av vipper, og nå når det nesten ser «vanlig» ut igjen, føler jeg meg litt naken.

Mens jeg har hatt på vipper, har jeg nappet ut et par med pinsett fordi de plutselig sto helt feil vei, og fordi jeg ikke fikk til å blande vippene fint inn med mine naturlige vipper med maskarabørsten.

Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger på vippene, og alle sier det ser veldig naturlig ut (til å være vippeextensions). Jeg har vært veldig forsiktig med annen øyensminke, og bare brukt litt maskara og eyeliner på de nedre vippene (hvor det ikke er satt på vipper) to, tre ganger.

Jeg tror det ikke er noe i veien for å bruke øyenskygge og lignende, men det har jeg ikke gjort enda fordi jeg er redd det til svekke vippene/limet når jeg fjerner sminken.

DET ENDELIGE RESULTATET: Slik så jeg altså ut før (øverst) og etter (nederst). Fikk litt småsjokk da så jeg meg selv i speilet etter behandlingen, man får jo helt syke vipper.
DET ENDELIGE RESULTATET: Slik så jeg altså ut før (øverst) og etter (nederst). Fikk litt småsjokk da så jeg meg selv i speilet etter behandlingen, man får jo helt syke vipper. Foto: FOTO: Privat

Totalt sett

Råd

Jeg fikk streng beskjed om at vippene ikke måtte komme i nærheten av vann de tre første dagene.

Jeg turte ikke å vaske eller dusje hele ansiktet/væte øyevippene før etter en og en halv uke, men det skal gå fint å gjøre det etter tre dager altså.

Justyna anbefalte meg en tørr maskarabørste til å børste vippene med, og dette gjør jeg en til to ganger daglig.

Det er også viktig å benytte seg av en oljefri sminkefjerner.

Jeg er kjempefornøyd med vippene, og skal ærlig innrømme at jeg synes 7D ser mye mer naturlig og finere ut enn «vanlige» vippeextensions jeg har sett på andre.

Jeg anbefaler Karl Johan Hud & Kroppspleie på det sterkeste, og de som jobber der er veldig profesjonelle og imøtekommende mennesker. Jeg skjønner hvorfor mange blir avhengige av vippeextensions, man blir jo vant til å se seg selv med de lange og mange vippene til alle døgnets tider, og man føler seg penere med det.

Jeg kommer ikke til å fylle på med det første, mest fordi jeg faktisk savner mine egne vipper og det å sminke meg. Jeg savner å variere øyensminken mer, og å sminke meg ulikt til hverdags og fest.

Jeg er også redd for hvor mye vippeextensionsene vil slite på mine egne vipper. Jeg er ganske glad i og fornøyd med vippene mine slik de er naturlig. Det er mulig jeg setter på vipper igjen i løpet av sommeren, siden jeg kan se for meg at det er ganske behagelig å slippe maskaraen når solen steker og svetten renner.

Les også:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning