Hvordan sminke leppene større

Sminketeknikken som forstørrer leppene

Har du en lipliner, er mye gjort.

LEPPESTIFT OG GLANS: 1. Påfør en leppestift som er hakket lysere enn liplineren, 2. Plasser litt gloss eller highlighter på midten av leppen, 3. Bruk en highlighter i amorbuen og følg linjene opp mot nesa, 4. Legg en mørk skygge under leppen.
LEPPESTIFT OG GLANS: 1. Påfør en leppestift som er hakket lysere enn liplineren, 2. Plasser litt gloss eller highlighter på midten av leppen, 3. Bruk en highlighter i amorbuen og følg linjene opp mot nesa, 4. Legg en mørk skygge under leppen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Tove Eggen
Publisert Oppdatert

Det er relativt enkelt å sminke leppene litt fyldigere.

- Det er ikke bare fra yngre folk jeg får dette spørsmålet, men også fra litt eldre damer som føler de har mistet litt av sin naturlige leppekontur og -fylde med årene.

Det sier makeup-artist, hårstylist og fotograf, Corinne Skau, fra salongen Wickedhouse i Oslo.

- Det har alltid vært fokus på enten øyne eller lepper når vi snakker sminketrender, og jenter med smalere lepper vil ofte ha litt fyldigere lepper om det er trendy.

Ifølge makeup-artist Dajana Tomanovic er det ofte de yngre som er ute etter de aller fyldigste leppene.

- De fleste ønsker en naturlig fylde, mens de yngre ofte refererer til bilder av lepper de har sett hos andre og vil gjerne ha mer dramatikk.

Skrubb leppene større

For fyldigere lepper, som også ser naturlige ut, er det viktig å preppe leppene godt før du begynner med sminken.

Akkurat slik du ville gjort med huden før du påfører foundation.

- Tørre og matte lepper ser mindre ut, så en leppeskrubb er genial. Den både fukter leppene og stimulerer blodsirkulasjonen slik at de får mer volum og faktisk blir større et par timer, sier Tomanovic.

Det finnes et par ting du kan gjøre for å hindre tørre lepper, som

Skau har et godt tips til hvordan du kan lage din egen leppeskrubb hjemme.

- Bland litt brunt sukker og leppepomade sammen, og påfør med en finger for å skrubbe vekk overflødig hud.

Klikk.no har også testet hvilke leppestifter som fungerer best.

Artikkelen fortsetter under bildene.

LIPLINER: 1. Legg lipliner langs ytterkanten av din naturlige leppekant fra munnviken, og lett utenfor leppekanten langs amorbuen, 2. Du liplineren nedover leppen, 3. Gjenta stegene på underleppen, 4. Soft også ytterkanten på lineren med en finger.
LIPLINER: 1. Legg lipliner langs ytterkanten av din naturlige leppekant fra munnviken, og lett utenfor leppekanten langs amorbuen, 2. Du liplineren nedover leppen, 3. Gjenta stegene på underleppen, 4. Soft også ytterkanten på lineren med en finger. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Tove Eggen

Forsiktig med liplineren

Som du kanskje kan gjette deg til, så er liplineren viktig. Men den kan også være din verste fiende, hvis du bruker den feil.

- Den største tabben mange gjør er å tegne altfor langt utenfor sin naturlige leppe, og å bruke en lipliner som er mye mørkere en leppestiften, forteller Tomanovic.

Hun fraråder også å tegne utenfor sidene nærmest munnvikene.

- Da får du lett en veldig bred munn med et arrogant utrykk.

Poenget med liplineren, foruten at den forhindrer at leppestiften siver ut rundt munnen, er å konturere leppene slik at de fremstår som fyldigere.

Og da må ytterkantene være hakket mørkere enn midten av leppene.

Klassisk lipliner:

Skau minner om å alltid spisse liplineren før du tegner opp leppene, og at fargen bør være lik eller hakket mørkere enn leppestiften eller glossen du bruker.

- Legg liplineren rett utenfor din egen leppekontur - ikke for mye, og blend den innover slik at den ikke ligger som en hard linje rundt, legger Skau til.

Liplineren kan du også med hell legge på hele leppen, slik at leppestiften sitter bedre, men da kan du miste litt av den forstørrende effekten.

Husk også å sjekke varigheten på leppestift og lipgloss, de varer ikke evig.

Kardashian-lipliner:

Tomanovic er fan av et lipliner-triks som blant annet Kardashian-jentene benytter seg mye av, hvor leppene blir trukket oppover i amorbuen.

- Følg den naturlige leppekanten din fra munnviken og jobb deg gradvis litt utenfor kanten når du kommer opp mot amorbuen.

Hun forklarer også at det samme prinsippet gjelder under leppene.

- Følg din naturlige leppekant langs sidene av underleppen, og legg liplineren litt utenfor den midtre kanten for å overdrive den nedre buen.

Resultatet blir rett og slett en fyldig trutmunn.

En godt duset lipliner som legges mot innsiden av leppene, mener Tomanovic at også vil bidra til økt fylde.

LEPPESTIFT OG GLANS: 1. Påfør en leppestift som er hakket lysere enn liplineren, 2. Plasser litt gloss eller highlighter på midten av leppen, 3. Bruk en highlighter i amorbuen og følg linjene opp mot nesa, 4. Legg en mørk skygge under leppen.
LEPPESTIFT OG GLANS: 1. Påfør en leppestift som er hakket lysere enn liplineren, 2. Plasser litt gloss eller highlighter på midten av leppen, 3. Bruk en highlighter i amorbuen og følg linjene opp mot nesa, 4. Legg en mørk skygge under leppen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Tove Eggen

Husk leppestift og gloss

- Avslutt med en leppestift i samme farge, eller en anelse lysere enn liplineren, og legg mest på området der du ikke allerede har påført lipliner, råder Skau og fortsetter:

- For ekstra effekt, legger du også en gloss.

Skau forteller at lipgloss generelt er et veldig bra produkt for å få leppene til å virke større, fordi den virker lysreflekterende.

- Et matt leppeprodukt vil derimot få leppene til å virke mindre, legger hun til.

Siste finish

Selv om leppene nå har fått litt ekstra fylde med lipliner, leppestift og gloss, er det ett sminketriks som tar effekten til nye høyder. Bokstavelig talt.

- Et annet ess i ermet for å få leppene til å virke større, er å legge litt highlight rett over amorbuen, tipser Skau.

Dette virker forstørrende og løftende på leppene.

- Legg også da litt mørk skygge, for eksempel et matt solpudder eller en mellombrun øyeskygge under underleppen, for å lage en fordypning under leppen, føyer Skau til.

Dette vil da få underleppen til å virke mer fremtredende.

Tomanovic er helt enig med Skau, men bruker highlighteren flere steder.

- Plasser litt skimmer på midten av leppene og i de to linjene opp fra amorbuen, opp mot nesen, for å trekke leppene ekstra ut og opp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning