Hvordan legge røde lepper

To triks for perfekte røde lepper

Tettere farge og lang holdbarhet. Samt kysseklare lepper!

Publisert Oppdatert

Smellbare, lekre, kysseklare røde lepper - en hver kvinne (og mann) drømmer om det. I hvert fall når du vil sette en ekstra prikk på sminke-looken.

Men det lekre blir fort ulekkert om du plutselig har rødfarge gnidd langt utover leppekanten, tegnet feil form eller fått leppestift på tennene.

Videoen over hjelper deg med å få de perfekte røde leppene. Det er nemlig et par sted du må følge for å komme i mål, - ikke minst for å få et langvarig resultat.

- Det aller første du bør gjøre, er å skrubbe leppene. Det er alfa og omega for fine mye lepper, og bra resultat, sier makeupartist ved Inglot Norge, Linn Therese Gaasland.

- Det er viktig at leppene ikke er tørre. Er de det, kan du bruke en leppe-peeling for å fjerne tørr hud på leppene. Eventuelt kan du massee leppene forsiktig med en myk, ren tannbørste, tipser makeup-lærerne på Tone Lise Akademiet, Ida Engstrøm, Agnethe Bjerknes og Line Sekkingstad Sigberg.

To steg til røde lepper

Ifølge sminkeekspertene, er det to avgjørende verktøy for de perfekte leppene: Primer og lipliner.

- En god primer før du påfører noe på leppene er viktig. Det er da du får det gjeveste og mest langvarige resultatet, sier Erica Poppe, makeupartist i Oslo.

En primer er et baseprodukt som gjør at du får et bra grunnlag. Primeren gjør at leppeproduktet holder lenger, mykgjør og pefeksjonerer konturen på leppene. Påfør primeren og vent noen sekunder før du påfører leppestift.

- Deretter hjelper liplineren med å få den perfekte formen. Her kan du forme den leppeformen du selv ønsker, forteller Poppe.

Når du lager en ramme med liplineren, blir det mye lettere for deg etterpå når du skal påføre leppestiften.

Fyll hele leppen med lipliner

Og ja, du skal legge liplineren på hele leppen.

- Etter du har skapt en fin, nøyaktig linje, fyll ut liplineren over leppene. Da slipper du å spise opp leppestiften og sitte igjen med en rød kant rundt, sier Gaasland.

- Dette hjelper også på at leppestiften sitter mye lengre, og at den ikke "blør" ut i evt linjer rundt munnen.

Du får også et tettere resultat.

- Påfør gjerne leppestift med en flat syntetisk kost, da du har mer kontroll. Dette gjør også at du får jobbet produktet godt inn i leppene. Bit gjerne av på et papir for å så påføre enda et lag med leppestift, tipser makeup-lærerne.

- Når du går over med leppestiften, er det viktig at du har litt trykk på penselen eller stiften sånn at du får skarpe linjer, legger Poppe til.

- Røde lepper skal være definerte, så det er derfor viktig med skarpe liner, sier hun.

Finn riktig rødfarge

Så over til fargevalg. Rødt er ikke bare rødt, det flommer av forskjellige rødnyanser. Det viktigste er å finne en tone som kler deg, ifølge Gaasland.

- Om det er den dype blodrøde tonen, eller litt mere orange kommer litt an på hudtonen og hårfargen din, sier hun.

Finn en profesjonelle makeupartist som kan hjelpe deg med å finne riktig farge, råder Gaasland.

- Skal du ha long lasting red lips, så vær nøye med hvordan produkt du legger på leppene og hvor nøye du er. Så slipper du se ut som en klovn senere på dagen etter du har spist og drukket.

Makeup-lærere på Tone Lise Akademiet sier at dersom du har en veldig varm undertone i huden, er det ofte finest med en rødfarge som går litt mot oransje.

- Har du derimot en kaldere undertone i huden, mer mot rosa, er det fint å velge en rødtone med litt mer blått i seg, tipser jentene, og legger til at i prinsippet kler alle en rødfarge som er helt primær rød.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning