HJEMMELAGET ansiktsmaske

Disse ansiktsmaskene kan du lage selv

Oppskriften på fem hjemmelagde ansiktsmasker.

HJEMMELAGET ANSIKTSMASKE: En såkalt DIY-ansiktsmaske kan definitivt lønne seg å¨lage dersom du er ute etter tilnærmet gratis næring til huden. Foto: Gettyimages.com.
HJEMMELAGET ANSIKTSMASKE: En såkalt DIY-ansiktsmaske kan definitivt lønne seg å¨lage dersom du er ute etter tilnærmet gratis næring til huden. Foto: Gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

Det er viktig å sette av tid til egenpleie, og det trenger hverken å koste mye eller å ta lang tid.

Det er utrolig hva enkelte matvarer kan gjøre for huden din, og det beste er at ansiktsmaskene kan lages av ingredienser som du mest sannsynlig allerede har i hus.

Hjemmelaget ansiktsmaske

Du kan selvsagt også tilpasse ansiktsmaskene til din egen hudtype, som kan være fordelaktig dersom du for eksempel sliter med tørr hud eller fet hud.

Husk forøvrig at du ikke skal tilsette ingredienser som du i utgangspunktet er allergisk mot, og at sitrusfrukter, som sitron, kan være sterkt for huden.

Før du lager ansiktsmaske

Du får best utbytte av ansiktsmasken din dersom du gjør et grundig forarbeid først. Husk derfor å rense huden riktig før du påfører masken, slik at porene åpner seg. Etter endt ansiktsmaske skyller du masken godt av, og avslutter til sist med en god fuktighetskrem.

Oppskrifter på ansiktsmaske

Hjemmelaget ansiktsmaske med sitron og egg: Denne masken skal hjelpe mot fet hud. Bruk eggehviten fra ett egg og 5-10 dråper sitron. Pisk eggehviten til den blir hvit og fast, og bland deretter inn sitrondråpene. La ansiktsmasken ligge på ansiktet i omtrent 10 minutter, og merk deg at du kan bruke naturell yoghurt dersom du ikke har egg.

Hjemmelaget ansiktsmaske med honning og avokado: Ta ut innmaten i avokadoen og bland dette med honning. Smør ansiktet med masken og la den virke i opptil ti minutter. Bruk deretter agurkskivene til å tørke vekk masken, og skyll restene med vann. Honning skal ha en antibakteriell effekt og stumulere produksjonen av glykogen, som skal være godt mot rynker. Avokado og agurk gir på sin side masse fuktighet.

Les også: Tips til gode fuktighetskremer

Hjemmelaget ansiktsmaske med banan og olje: Til denne ansiktsmasken trenger du 1 moden banan og 2-3 spiseskjeer olje eller honning. Mos bananen med en gaffel og bland i oljen, men pass på at du ikke tilsetter for mye olje og dermed gjør masken for flytende. Smør ansiktsmasken på huden og la den virke i cirka et kvarter. Bananen er kjent for innholdet sitt av naturlig plantefett og proteiner, og etterlater huden myk og smidig.

Hjemmelaget sjokolademaske: Til denne masken trenger du 1/3 kopp kakaopulver, 3 spiseskjeer fløte, 2 teskjeer cottage cheese eller yoghurt naturell, 1 kopp honning og 3 teskjeer havremel. Blant alle ingrediensene sammen (bruk gjerne stavmikser for å få en jevn blanding), smør masken på huden og la den virke i cirka 15 minutter.

Les også: Slik velger du riktig ansiktsmaske

Hjemmelaget ansiktsmaske med fersken og yoghurt: Dette er en oppstrammende og næringsrik ansiktsmaske, og til den trenger du 1 fersken, eggehviten fra et egg og 1 teskje yoghurt. Ta ut innmaten fra ferskenen og bland den sammen med eggehviten og yoghurten. Rør til blandingen er jevn og fin, smør den i ansiktet og la den i virke i opptil en halvtime.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning