Hår extension

Skal du sveise på hår, bør du lese dette først

Rådene redder deg fra spaghetti-hår.

LØSHÅR: Ønsker du deg langt og fyldig hår, kan extension være løsningen. FOTO: Jenny Mina Rødahl
LØSHÅR: Ønsker du deg langt og fyldig hår, kan extension være løsningen. FOTO: Jenny Mina Rødahl
Publisert Oppdatert

Hva slags extension sliter minst?

Risken for slitasje kommer an på hvordan extensionet er festet. Er det festet på feil måte kan det slite på håret.

Ta vare på extensionet ditt og se over festene regelmessig.

Ikke vent for lenge med å ta ut festene når det har gått anbefalt tid du kan ha de i.

Gre håret, så det ikke blir "dreads" innimellom festene.

Kilde: Annika Ahlgren, extensionspesialist og salongsjef på Rapunzel of Swedens salong i Malmö

Du har kort hår, men klarer ikke å spare. Tynt er det og, kanskje? Enten du vil få lengre eller tykkere hår kan extension være løsningen.

Men kan håret være for slitt? Og hva må du huske på før du sveiser på løshår? Vi har spurt ekspertene.

Rapunzel of Sweden har vært på markedet innen extension lenge, og Annika Ahlgren, extensionspesialist og salongsjef på Rapunzel of Swedens salong i Malmö, forteller at så lenge du fester løshåret riktig, er faren for slitasje liten.

- Fester du extensionet riktig og pleier de bra, spiller det ikke så stor rolle hvilke type extension du går for. Har du veldig fine hårstrå, eller har tynt hår, er clip on-extension det rette valget for deg, sier hun.

Ulike typer extension

Denne typen fester du med små spenner i ditt naturlige hår, og tar ut når du måtte ønske. Clip on, clip off.

Ønsker du en permanent lang manke, altså extension du ikke behøver å ta av, kan tape-hår være løsningen.

- Det brukes ikke varme ved påsetting av håret, og er skånsom på den måten at tyngden fordeles jevnt med større festepunkter, sier Ahlgren.

De klassiske keratinfestene er mindre og fler. For full hårfortykning og forlengelse må du opp i 100 fester.

- Tape-extension må du bytte ut hver tredje-femte uke, mens keratinhåret sitter på i opptil seks måneder før det fjernes, forteller Helene Grønberg, gründer av Luxushair.

Det kan da ikke gjenbrukes, i motsetning til tape.

- Keratinhåret passer også bedre enn tapehair for de som har kort, eller veldig tykt hår. Tapehåret kan fort oppleves noe tungt i motsetning til keratinhåret, sier Grønberg.

Riktig pleie

Til slitt og ødelagt hår etter bleking, varmetang og hårføner, bør du ta ordentlig vare på håret ditt. Spesielt med extension i.

- Da trenger du fuktighetsgivende sjampo og balsam, i tillegg til god hårkur en-to ganger i uken. Hårolje og leave-in-krem gir også ekstra pleie, sier Ahlgren.

Har du extension i, er det viktig at produktene du bruker både er bra for ditt naturlige hår og extensionet.

- Løshår behøver ekstra mye fuktighet, og trenger hårprodukter som gir nettopp dette.

Arganolje er et eksempel på hårolje som passer fint både til naturlig hår og løshår.

- Husk at når du bruker hårolje, må du holde deg unna extension-festene, slik at limet/teipen ikke løsner opp, understreker hun.

Når du fjerner det

At mange frykter å miste hår etter bruk av extension, er ingen hemmelighet.

- Men extension sliter ikke spesielt på håret hvis du setter det på - og fjerner det - hos en sertifisert frisør som har kurs i dette, forteller Grønberg.

Du vil uansett føle at håret blir tynnere etter du har tatt det av, men det er fordi en er vant til å ha tykt hår i noen måneder.

- Det vil også virke som noe av eget hår faller av, men dette er eget hår som er limt inn i festene, som ellers ville falt av naturlig. Du mister uansett mange hårstrå daglig, som sitter "fast" i den perioden med keratinfester, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EXTENSION: Slik ser det ut når keratin-fester blir sveiset på, ved hjelp av varmetang. FOTO: Rapunzel of Sweden
EXTENSION: Slik ser det ut når keratin-fester blir sveiset på, ved hjelp av varmetang. FOTO: Rapunzel of Sweden

Mye løshår å velge i

Det finnes et hav av extension på markedet; ekte og syntetisk hår, knallrosa, rett, bølget - you name it.

Smarte tips for deg med løshår

Sov med håret i flette.

Bruk en god leave-in olje, gjerne to-tre ganger om dagen.

Gre håret med en god  naturbørste.

Vask håret med gode produkter som inneholder pleiende ingredienser.

En hårkur i blant beregnet for slitt hår er bra!

Kilde: Helene Grønberg, gründer av Luxushair

Her er noe av de vanligste formene for løshår:

Clip-on

Clip-on-sett inneholder ferdige løshårdeler med fastsydde clips. Løshåret fås i pakninger med som regel én, tre eller sju deler i flere kvaliteter og lengder. Dette gjør at du enkelt kan finne den lengden og løshårkvaliteten som stemmer best overens med din egen. Det finnes utallige hårfarger og nyanser på løshåret, slik at dukan matche clip-on settet med ditt naturlige hår. Metoden er enkel å sette inn og ta ut selv. Det ekte håret kan styles, krølles og glattes.

Tape-on

Tape-on er en metode metode som gir deg et langt løshår på en enkel og skånsom måte. Metoden har en lang holdbarhet og festes med en teip som er spesielt utviklet for extensions. Teipen fjernes med tilpasset aceton. Metoden passer alle, men fremfor alt deg med tynt hår, da teipen er tynn og ligner din hodebunn. Håret kan gjenbrukes ved å bytte tape. Metoden finns i flere farger og nyanser og er laget av ekte løshår som enkelt kan klippes, styles og formes til ønsket frisyre.

Keratin

Keratin smeltes på ditt eget hår med et smeltejern. Håret kan holde inntil seks måneder ved korrekt behandling. Håret er ekte og kan styles slik du ønsker og du kan bruke varme på det. For å fjerne festene, bruker du et fjerningsmiddel og en tang som knekker opp festene enkelt. Keratin passer for deg som ønsker et naturlig og langvarig resultat.

Nail hair

Nail Hair er laget av ekte hår og kan fås i flere forskjellige kvaliteter og lengder, så du kan finne løshår som passer din egen hårkvalitet og gir deg et så naturlig resultat som mulig. Stripene selges ferdige med voks lengst in ved festepunktet. Vokset består av syntetiske pleiende oljer - uten animalske bestanddeler - og består altså ikke av keratin. For å feste stripene smeltes vokset med en varmetang, vokset bearbeides deretter til små runde fester som appliseres ved dine hårrøtter. Det ekte håret kan både klippes, glattes, krølles og styles til den frisyren du ønsker. Metoden fjernes med hjelp av et fjerningsmiddel og en tang.

Microring

Microring-metoden gir deg langt og fyldig hår uten varme, voks, teip og lim. En krok fester microringene og løshåret på ditt eget hår. Microringens overflate er dekket av silikon som gjør att løshåret fester bra i håret. Det ekte håret kan enkelt klippes, styles, krølles og glattes.

Hårtrens

Med en hårtrens får du et løshår som du enkelt kan anpasse etter dine ønskemål. Hårtrensen har en gardinlignende form med en dobbelsydd ende. Dette gjør at trensens hårstrå sitter nærmere hverandre. Løshåret kan festes med microringer, lim, eller clips. Det kan også sys fast på en innbakt flette så kallet weaving. Hårtrenser fås i flere kvaliteter, lengder og grader av fall, slik at du kan matche ditt eget hår og få et naturlig resultat. Det ekte håret kan klippes, styles og formes til den frisyren du ønsker.

Kilder: Luxushair, Rapunzel of Sweden og HcHair

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning