Føne volum i håret

Denne føneteknikken gir deg Hollywood-hår

Få volum og skjul flisehåret!

VOLUM: Skap godt med volum ved å feste toppseksjonen av håret i en slags firkant-form. Deretter føner du alle sidene som henger ned for så å avslutte med toppseksjonen litt og litt. Få detaljert beskrivelse lenger nede i artikkelen!
VOLUM: Skap godt med volum ved å feste toppseksjonen av håret i en slags firkant-form. Deretter føner du alle sidene som henger ned for så å avslutte med toppseksjonen litt og litt. Få detaljert beskrivelse lenger nede i artikkelen! Foto: FOTO: Klikk.no
Publisert Oppdatert
UNNGÅ FLISER: Mens håret er fuktig, kan du bruke en leave-in-kur både i lengder og tupper slik at håret ser glattere ut når det er tørt.
UNNGÅ FLISER: Mens håret er fuktig, kan du bruke en leave-in-kur både i lengder og tupper slik at håret ser glattere ut når det er tørt. Foto: FOTO: Klikk.no.

Ja, vi vet at det er mest skånsomt for håret å la det lufttørke etter dusj fremfor å føne det tørt.

- Jeg syns at det er greit å føne håret to ganger i uken. Noen vasker håret hver dag, men egentlig bør du begrense hårvasken til to-tre ganger i uken, anbefaler Meena Singh som er frisøransvarlig hos Beauty House i Oslo.

Husk varmebeskyttelse

Dette er Mauline Rønning ved Continental Frisør enig i:

- Jeg personlig syns det er greit å ikke føne håret hver dag. Om du gjør det, må du i så fall bruke varmebeskyttende spray, anbefaler Rønning.

Det er nå en gang slik at vi ikke alltid kan vente så lenge på at håret skal tørke - enten fordi det er kaldt ute, eller fordi vi skal style det til festen som starter om en time.

Dessuten; vil du ha volum i håret, er det mye lettere å skape ved å føne håret fremfor å la det lufttørke.

Få ekstra volum i håret

Meena Singh har fem tips til hvordan du enkelt skaper skikkelig volum i håret:

  1. Vask håret med en lett volum-sjampo og balsam som ikke inneholder så mye fuktighet. Da unngår du at håret blir så tungt.
  2. Etter du har håndkletørket håret, så sprayer du volumspray eller fordeler volumskum nær hodebunnen. Massér den godt inn.
  3. For å få mest mulig volum i håret, er det best å føne det når det er håndkle tørt og ikke klissvått.
  4. Best resultat får du hvis du har en rundbørste for hånd. Med den trekker du håret opp fra hodebunnen mens du føner håret oppover fra bunnen. Har du ikke rundbørste kan du også bøye hodet fremover og føne håret tørt på den måten, men det vil ta litt lenger tid.
  5. Når du har fønet håret tørt, kan du bruke litt tørrsjampo i hodebunnen massere den inn. Da vil du skape ektra hold og volumet vil vare i dager.

Rønning mener at det ikke behøver å være så komplisert å skape skikkelig volum i håret. Du behøver ikke all verdens av redskaper:

- I stedet for å bruke en rundbørste som frisørene gjør, syns jeg det beste og det enkleste å gjøre er å føne håret i motsatt retning ved å bøye hodet fremover. Så det blir volum uansett, tipser frisøren.

Ser håret flisete ut etter føning?

Et irriterende problem som mange ser etter at håret har blitt tørket med føner, er at fliser i håret blir mer synlig.

- Grunnen til dette kan være at du ikke har brukt gode nok produkter i håret. Før du føner håret bør du ta en leave-in-kur, altså en kur du ikke vasker ut igjen, eller bruke et stylingprodukt som inneholder pleiende ingredienser, anbefaler Singh.

På den måten vil hårtuppene blir mer samlet, og håret vil se sunnere ut.

- For å unngå at fliser fremheves, kan det også hjelpe å vippe håret litt innover med børste og eventuelt en rettetang, tipser frisøren.

Avslutningen er altså alfa-omega for å skape en illusjon av et glattere, sunnere og mindre flisete hår.

- Det er enkelt og greit: bruk en glattekrem eller en olje i tuppene og lengdene, så klemmer du sammen fliser, tipser Rønning.

Hollywood-blow dry

KLEM TUPPER: Påfør en hårolje i det tørre håret for å samle håret slik at det ser sunnere og mindre flisete ut.
KLEM TUPPER: Påfør en hårolje i det tørre håret for å samle håret slik at det ser sunnere og mindre flisete ut. Foto: FOTO: Klikk.no.

I USA er det populært både for de rike og berømte, men også damene i gata som skal pynte seg for en kveld på byen, å stikke innom en frisørsalong for å få seg en såkalt blow dry.

Det vil rett og slett si at frisøren vasker håret på kunden for så å forme håret, skape fylde og fall ved hjelp av en god føn-teknikk.

Er frisøren ekstra dyktig, blow dry-frisyren holde i flere dager.

Det er nok litt utfordrende å gjøre selv, men du kan alltids prøve!

I denne videoen viser den amerikanske kjendisstylisten Peter Butler hvordan du kan gjøre det.

Oppskriften er som følger:

Steg 1: Del håret inn i en topp-seksjon når det er håndkletørt, fest håret du har samlet i en firkant på toppen med klemme og la resten henge ned på alle sider

Steg 2: Gre forsiktig gjennom det håndkletørre håret med en stortagget kam for å få ut alle floker.

Steg 3: Begynn med å føne håret fra midten og nedover på alle sider mens du drar gjennom det med en flat børste.

Steg 4: Når håret et halvtørt, del den ene siden i to seksjoner, finn frem en rundbørste og rull håret rundt den. Føn ved enden av rundtbørsten, vent og føn igjen, rull deretter ut håret for å få en lett bøy i hårtuppene.

Steg 5: Nå starter du med toppseksjonen du har satt opp. Ta bakerste del ut av klemmen, gre den oppover, spray i litt volumspray i bunnen og føn fra hodebunn og oppover mens du trekker håret opp med en børste. Fortsett sånn seksjon for seksjon fremover mot ansiktet.

Steg 6: Avslutt med panneluggen på samme måten; volumspray i bunn, trekk håret opp med børsten og føn fra bunnen og opp.

Steg 7: Avslutt gjerne med en volumspray og en lett holdspray for å sette frisyren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning