- Vi har de klassiske dårlige hårdagene som ofte kommer av skittent hår, fet hodebunn og rester fra «gårsdagens moro», sier daglig leder ved Norsk Frisørskole i Bergen, Sølvi Bjørnevoll.

June Sætre Nordvik ved Loud Hair Grünerløkka forteller at de med kort hår ofte får en virvel i bakhodet som aldri legger seg på plass.

- Jenter med mellomlangt hår har kanskje en lang lugg som bare vil ligge foran øynene, mens de med langt hår ofte våkner til flokete og frizzy hår som føles tungt og klamt, sier hun.

I tillegg nevner Bjørnevoll de irriterende hårstrikkmerkene som gjør utslått hår umulig.

Så hva gjør du da hvis du bare har fem minutter til du være ute av døra?

Når skal håret vaskes?

Når det kommer til det beste tidspunktet for å vaske håret, er ekspertene enige; det er desidert om morgenen.

- For alle tre hårlengder; kort, mellomlangt og langt, ville jeg satt av ekstra tid om morgenen til å vaske og føne det på plass, etterfulgt av hårstylingprodukter, råder Nordvik.

- Da slipper du å våkne med en «sovesveis» som fort gir deg en utfordring om morgenen, og dermed gjerne en dårlig hårdag, legger hun til.

Bjørnevoll er helt enig, men legger til at du kan komme godt ut av det hvis du har langt hår.

- Da kan du legge håret over og oppover puten, og våkne til gratis volum! Men det kommer fortsatt litt an på hvor rolig du ligger, og hvor tykt håret ditt er, påpeker hun.

Bjørnevoll runderstreker derfor at det beste er å vaske håret om morgenen.

- Bruk 10 minutter ekstra på hårstyling, og du vil føle deg mye freshere enn om du bare presser ned de mest utsatte områdene med vann.

Den beste hårstylingen

Har du først fått en dårlig hårdag, og du trenger å fikse på det uten å hoppe i dusjen, har ekspertene gode råd i forhold til hvilke hårstylingprodukter du alltid burde ha hendig.

- Uansett hvilken hårlengde du har, burde alle ha et lite nødkit med hårstylingprodukter som fungerer spesielt godt på dårlige hårdager, sier Bjørnevoll.

- Tørrsjampo, hårpudder, hårspray. En god føner, stylingjern og varmebeskyttelse er alle stylingverktøy som kan endre på håret tillstand, selv på de dårligste hårdagene, legger hun til.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!