Fjerne selvbruningsflekker på hendene

Selvbruningsflekker på hendene? Ikke ukjent...

Trikset er overraskende enkelt!

SELVBRUNINGSTABBE: Se der, selvbruningskremen har samlet seg opp mellom fingrene, - rett og slett grunnet en slurvete håndvask. FOTO: Jenny Mina Rødahl
SELVBRUNINGSTABBE: Se der, selvbruningskremen har samlet seg opp mellom fingrene, - rett og slett grunnet en slurvete håndvask. FOTO: Jenny Mina Rødahl
Publisert Oppdatert
JEVNT RESULTAT: Prepper du godt først, er det lettere å få til at selvbruningen blir jevn og fin. FOTO: Jenny Mina Rødahl
JEVNT RESULTAT: Prepper du godt først, er det lettere å få til at selvbruningen blir jevn og fin. FOTO: Jenny Mina Rødahl

Rett før du drar av gårde på festen ser du ned på hendene dine. Å jada, selvbruningen som ser ut som gul-brune pigmentflekker sitter som støpt mellom fingrene dine. Og på kneet. Og ikke minst på hver albu.

Hva nå? Og hvorfor ble det sånn i utgangspunktet?

Forbered deg før selvbruningsprosessen

Ifølge hudpleier Anne Kathrine Hansen, gjelder det å preppe godt.

- Tørre hudpartier vil samle mer krem enn de andre hudpartiene. Dermed blir disse områdene brunere og huden blir skjoldete, sier hun.

For å unngå dette bør du peele hele kroppen godt, særlig albuer, knær og ankler.

- Er disse områdene virkelig tørre, kan du legge litt bodylotion her før du smører på selvbruning. Peeling vil også gjøre fargen mer holdbar, forteller Hansen.

Dette er fordi det er de døde hudcellene som blir misfarget, mens en nypeelet hud bruker lengre tid på fornyelse av cellene enn en hud som ikke er peelet.

Bland ut selvbruningen

- Ønsker du en svakere farge på selvbruningen, eller en gradvis økning av fargen (noe som også gjør det lettere å unngå skjolder), kan du blande 50/50 selvbruning og bodylotion, råder hun.

Husk at når du bruker selvbruner bør du ikke bruke produkter med AHA-syrer eller Retinol. Disse har en peelende effekt på huden og selvbruneren vil bli ujevn, samtidig som den ikke er like varig da disse ingrediensene gir en økt fornyelse av huden.

Farge på hender

- Skaden som har skjedd på bildet over, ser ut til å ha oppstått fordi man ikke har brukt hanske, og ikke fått vasket bort selvbruningen man har fått på hendene i påføringsprosessen, sier Natalie Müller og Janne Hegna, eiere av Spraytanhuset i Oslo.

Du bør nemlig bruke en hanske når du påfører selvbruningen.

- Når du har smurt inn hele kroppen med selvbruning, kan du bruke restene som er igjen på hansken til å smøre forsiktig på hendene, tipser de.

Her er det viktig å passe på at det ikke er for mye farge på hansken!

- Gjør du det på denne måten, trenger du ikke vaske hendene etterpå og du unngår stygge flekker på hendene og mellom fingrene, forteller Müller og Hegna videre.

Det er også verdt å merke seg er at det samme gjelder føtter – her skal du også være veldig forsiktig med å bruke for mye selvbruning.

Dette fjerner flekkene

- Synes du det er ubehagelig med hansker, kan du i det minste smøre en fet krem på hendene dine, på den måten fester ikke selvbruningen seg spesielt godt der, råder Hansen.

- Det finnes også produkter du kan vaske bort ujevnheter med, og produkter du kan vaske hendene med etter påføring. Din vanlige håndvask er ofte ikke effektiv nok.

Hvitvask-pulver

Hansen tipser om å bruke hvitvask, altså pulver til hvite klær, på hendene etter påføring.

- Det fjerner alle resten på et blunk. Pass bare på å bruke en håndkrem etterpå, slik at huden ikke tørker ut, sier hun.

Skrubb + olje

- Du kan også prøve med en skrubbehanske og babyolje. La oljen virke i noen minutter, slik at huden mykner og skrubb deretter med hansken, sier Müller og Hegna.

Ved å tilføye sukker i oljen, får du i tilllegg den skrubbende effekten fra sukkeret. Gå for en hanske av god kvalitet, som både er effektiv og skånsom mot huden.

Sitronsaft

- Sitronsaft kan du også bruke for å fjerne uønsket selvbruning. Fukt en bomullspad i sitronjuice og påfør på de områdene du ønsker å fjerne fargen. Denne metoden fungerer veldig bra hvis du har mindre områder andre steder på huden også, hvor du har fått unønskede flekker fra selvbruning, råder Müller og Hegna.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning