Hvordan påføre concealer

Du har påført concealer feil hele livet

Concealer-trikset du bør kunne.

CONCEALERTABBE: - Man ser stor forskjell på sminken når man gjør det på riktig måte, sier makeupartist Marielle Grønberg.
CONCEALERTABBE: - Man ser stor forskjell på sminken når man gjør det på riktig måte, sier makeupartist Marielle Grønberg. Foto: FOTO: Stine Grytten
Publisert Oppdatert

Concealer under øynene er et må-ha for svært mange for å skjule mørke ringer og lysne området for å se freshere og mer våken ut, men er du sikker på om du påfører det riktig?

Er du en av dem som sverger til å legge concealeren i en bue, kan vi avsløre at det er helt feil metode.

Ikke påfør i halvmåne

Sissel Fylling, makeupartist i Style Management, forteller at å påføre concealer feil er et problem de fleste jenter sliter med.

- Mange legger concealeren kun i en liten halvmåne under øyet. Da vil concealeren komme veldig sterkt frem, og det er nettopp det den ikke skal, sier Fylling.

Ifølge makeupartisten er dette den vanligste concealerfeilen jenter gjør; å angripe akkurat det området som du ser behøver å dekkes, og det er typisk under øyet.

Fylling tror grunnen til at det blir gjort, er fordi du en gang har blitt fortalt at det er måten å gjøre det på, og nå går det på autopilot uten at det ofres en tanke.

- Det skal aldri synes at du har på concealer, og det gjør det ofte hvis du påfører den rett under øyet.

De vanligste tabbene er å bruke en concealer som er for lys, påføre alt for mye av produktet, og at du legger den i en bue under øyet.

Trekant er trikset

Så hva bør du gjøre, da?

Fylling forteller at den riktige måten å legge concealer på, er å legge den i en trekant. Poenget er at den skal smelte inn i huden, slik at du får en fin overgang inn mot øyet.

- Ta utgangspunkt i begynnelsen av nesen, tegn to streker opp mot øyet som en trekant, og avslutt med en svak strek under vippene. Bruk gjerne fingrene til å trykke concealeren inn i huden i stedet for en kost, med noen få, lette trykk. Da blir det verken for mye eller for kompakt.

Hun legger til at du i tillegg kan ta en liten sveip over nesen, så får du et klarere, sterkere og freshere blikk.

- Da fremhever du, i tillegg til at du lysner litt under øynene, og får en samsvarende farge i ansiktet. Poenget med at det skal være litt lysere, er rett og slett at du lysner, og det er veldig fint, sier Fylling.

Marielle Grøneng jobber som frilans makeupartist, legger til at du bør gjøre det på denne måten fordi du med en gang ser mer frisk og våken ut.

- Man ser stor forskjell på sminken når man gjør det på denne måten, og det er positivt, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FEIL OG RIKTIG METODE: Til venstre kan du se hvordan concealer IKKE skal påføres, nemlig i en bue. Til høyre ser du hvordan du bør gjøre det; som en trekant!
FEIL OG RIKTIG METODE: Til venstre kan du se hvordan concealer IKKE skal påføres, nemlig i en bue. Til høyre ser du hvordan du bør gjøre det; som en trekant! Foto: FOTO: Stine Grytten

Ferskenfarge mot blå ringer

Fargen på ansiktet ditt varierer mellom årstidene, så det kan være lurt å eie to concealere i ulike nyanser. En til sommer, og en til vinter.

En grei regel er å gå for en som er litt lysere enn huden din.

Grøneng forteller at du gjerne kan velge en ferskenfarget concealer for å dekke blå-lilla ringer under øynene.

- Concealeren skal i tillegg være et hakk lysere enn foundationen din, slik at den blir lysreflekterende. Da får du en naturlig look, og ser våken og frisk ut, sier hun.

Den bør også være lett i konsistensen.

Fylling er enig i at dersom du har litt lys, grålig hud som trenger farge, kan det være lurt å gå for en concealer med litt oransje-toner i.

- Gå for den motsatte fargen av fargen på problemet. Da vil du få en fin fargekorrigering på huden, sier Fylling. Hun presiserer at du likevel bør gjøre alt med måte, og selv om huden er litt lys, skal du ikke kjøre på med for mye farge.

Velg farge ut fra pannen

For å finne den perfekte fargen til din hud, bør du unngå å teste den på håndoverflaten, slik mange gjør.

- Du må ikke teste fargen på hånden eller på kinnene, og gå ut i fra at den fargen er riktig. Ofte har du litt friskere farge i kinnene enn du har under øynene, så det vil bli helt feil nyanse, sier Fylling.

- Det riktige er å teste fargen akkurat der den skal være. Eventuelt kan du prøve fargen på pannen, for der har du ofte litt lysere hud, slik som under øynene.

Du kan imidlertid bruke den samme fargen for å dekke urenheter andre steder i ansiktet, som du bruker under øynene.

- Poenget med concealeren er at den skal smelte inn i resten av sminken, og skal ikke dekke mye, understreker Fylling.

Grøneng forteller at du absolutt kan bruke concealer der hvor det trengs. Det viktigste er at du ikke tar for mye, for da ser du fort veldig oversminket ut, og det vil man jo helst unngå.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning