Skjønnhetsprodukter

De merkeligste skjønnhetsproduktene

Sjekk ut disse rare, asiatiske skjønnhetsproduktene!

BRYNSTREKKEREN: Oyasumi Goodnight Brow Stretcher trekker øyebrynene fra hverandre om natten for å unngå sinnarynker.
BRYNSTREKKEREN: Oyasumi Goodnight Brow Stretcher trekker øyebrynene fra hverandre om natten for å unngå sinnarynker. Foto: FOTO: produsenten
Publisert Oppdatert

Søker man på internett, kan man finne alt mulig rart av skjønnhetsprodukter som lover både det ene og det andre.

De aller merkeligste skjønnhetsproduktene kan man vel trygt si at man finner på det asiatiske markedet.

Her kan man blant annet finne produkter som lover å fikse nesen din, gjøre ansiktet ditt smalere, fjerner rynker og gjøre at du unngår slapp hud.

Sjekk ut alle de merkelig, asiatiske skjønnhetsproduktene l bildegalleriet lenger ned i saken.

Vil ikke kunne forandre utseendet

Et populært produkt i Asia er de som lover en søt oppstoppernese eller en forbedring av regelrett alle neseskavanker du kan tenke seg.

Ønsker å se vestlige ut

- Generelt kan man si at skjønnhetskulturen i Sør-Korea er bekymringsverdig, sier kirurg Bjørn Tvedt.

- På vestlige kongresser som omhandler estetisk kirurgi og behandling, blir ofte eksempler fra Sør-Korea trukket frem som sykelige og absurde utslag av skjønnhetsindustrien, legger han til.

Hvorfor? Vakre, unge asiatere opererer seg til deg ugjenkjennelige, og ønsker gjerne å få et mer vestlig utseende.

Om de faktisk kan endre på neseformen, er ganske tvilsomt.

- De vil ikke kunne forme nesen permanent, da minnet i huden og brusken i nesen er altfor stor til å forandre form i voksen alder, sier plastikk- og ansiktskirurg Bjørn Tvedt ved Akademikliniken Oslo.

- Man vil også garantert kunne utvikle sår i nesen, legger han til.

Det finnes også ulike munnstykker som skal trene opp muskulaturen i ansiktet, noe som igjen skal gjøre at du unngår rynker og slapp hud.

- Når det gjelder munnstykket, tror jeg brukernes begeistring raskt vil avta. Det har ingen positive langtidseffekter, snarere heller tvert imot. Du kan oppleve overstrekking av munnen og gnagsår på tannkjøttet, sier Tvedt.

Ikke nytt med foryngende hjelpemidler

Utviklingen og fremstillingen av forskjønnende produkter som tar prosessen til det ekstreme, er langt ifra ny.

- Historisk sett så har vi mennesker alltid vært på jakt etter metoder som skal gjøre at vi ser vakrere og yngre ut, forklarer Ann Kristin Stokke, hudpleier og fagsjef ved Skintific, og fortsetter:

- Det som er nytt, er at disse tilbudene har økt i stort omfang og tilgjengelighet, hvor de før var primært forbeholdt eliten i samfunnet.

Hun forteller videre at de gamle grekerne brukte en hudskraper laget av elfenbenbein for å skrape huden og dermed fornye den, mens japanske kvinner har brukt sand, pulveriserte perler og blader for å jevne huden.

- Hos keiserinnene og det kongelige hoff av Tang-dynastiet var denne luksuriøse metoden for foryngende hudpleie meget populær, sier Stokke.

Så at nyere teknologi også byr på flere både effektive og bisarre skjønnhetsprodukter er kanskje ikke så rart.

Innovativt i østen

Makeupartist Stephan Ulvund Øien har blant annet jobbet en del i østen, og fått et dypere innblikk i den asiatiske skjønnhetsindustrien.

- De fleste produktnyhetene og trendene innen skjønnhet kommer fra Korea og Vietnam. Jeg tror alle er interessert i hva som foregår på det asiatiske markedet, da de har en fantastisk innovasjon der.

Øien har selv testet et av de mest populære sminkeredskapene på de asiatiske markedet, nemlig øyelokktape.

- Øyelokktapen er virkelig merkelig. Den er beregnet til å lage en globallinje for asiatiske øyne, og det var faktisk en kinesisk brud jeg hadde som introduserte meg for dette. Den gir riktignok en rynke i øyelokket til asiatere, men det er det, sier makeupartisten.

- Generelt synes jeg slike produkter er unødvendige. Det blir litt TV-shop følelse over det, legger han til.

Skal vi tro kirurgen, er heller ikke dette noe som vil gi varige resultater.

- Falsk global er en morsom ting som jeg mener må være på linje med falske øyevipper – noe man tar på seg til fest eller lignende. Men jeg har ingen tro på at de kan etablere en fold permanent dersom du bruker den mye, sier Tvedt.

Merkelig asiatiske skjønnhetsprodukter

Vi har trålet nettet og funnet frem til de merkeligste skjønnhetsproduktene fra det asiatiske markedet.

Produktene finner du blant annet på den kjente nettbutikken japantrendshop.com, i tillegg til på nettsidene aliexpress.com og k-palette.net.

Klarer du å gjette hva alle produktene brukes til? Skal vi være helt ærlige, hadde ikke vi klart det bare ved å se på bildene!

Skjønnhetsprodukter for gutta

Det finnes absolutt aller mest skjønnhets-gadgets for jenter, men vi fant noen morsomme for gutta også.

Mest overraskende var kanskje Face Fitness Pao, reklamert for av Real Madrid fotaballspilleren Cristiano Ronaldo.

Smile-treneren, som produsenten kaller det, skal trene opp munnen og ansiktet for et yngre smil og vakrere hud.

Av andre morsomme, dog muligens tvilsomme produkter, har vi ansiktsmaskestrammeren, brynstrimmeren og ørepinnerenseren.

FOR MENN: Facial Fitness Pao Smile Trainer skal gi deg yngre og vakrere hud. Ansiktsmasken BB Sports Bodymaker Face Control Jaw Tightener lover å gi deg et mer maskulint ansikt. Sugoi Mimikaki Ear Pick by Coden skal hjelpe deg å trygt rensen ørene. Men's Eyebrow Shaving Guide hjelper deg å forme øyenbrynene.
FOR MENN: Facial Fitness Pao Smile Trainer skal gi deg yngre og vakrere hud. Ansiktsmasken BB Sports Bodymaker Face Control Jaw Tightener lover å gi deg et mer maskulint ansikt. Sugoi Mimikaki Ear Pick by Coden skal hjelpe deg å trygt rensen ørene. Men's Eyebrow Shaving Guide hjelper deg å forme øyenbrynene. Foto: FOTO: produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning