Ansiktsspray

Denne sprayen kan gi et bedre sminkeresultat

Men du bør være obs på én ting.

ANSIKTSSPRAY: - Den er fin å bruke de dagene du har behov for et ekstra holdbart resultat, om huden din er tørr eller sminken oppleves maskete eller for pudrete, tipser makeupartist og daglig leder ved Art Complexion makeupskole og kurssenter.
ANSIKTSSPRAY: - Den er fin å bruke de dagene du har behov for et ekstra holdbart resultat, om huden din er tørr eller sminken oppleves maskete eller for pudrete, tipser makeupartist og daglig leder ved Art Complexion makeupskole og kurssenter. Foto: FOTO: Guro Heiret
Publisert Oppdatert

- Ansiktsspray tilfører huden fuktighet, vitaminer og antioksidanter, samt virker oppkvikkende og kan bremse aldringsprosessen.

Det sier Sølvi Strifeldt, makeupartist og tidligere norgesmester i makeup.

Hun legger til at den er spesielt god å ha på vinterstid da luften ofte er tørr. Den kan også være god å ha for den som jobber foran en skjerm hele dagen, da mye datatid kan resultere i tørr og sår hud.

- Ta den med i vesken og bruk den i bilen, på flyet og på reisen, på kontoret og for å friske opp litt i løpet av dagen, tipser hun.

Vil gi finere sminkeresultat

En ansiktsspray kan brukes både under og over sminken. Bruker du den over sminken vil huden imidlertid oppleves mer naturlig og ikke like pudrete, skal vi tro Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved Art Complexion makeupskole og kurssenter.

- Den er fin å bruke de dagene du har behov for et ekstra holdbart resultat, om huden din er tørr eller sminken oppleves maskete eller for pudrete, tipser hun.

Strifeldt stemmer i.

- Ansiktssprayen er laget for å bedre holdbarheten på sminken gjennom hele dagen. De kan inneholde alkohol som er et hjelpestoff for få sminken til å sette seg bedre, forklarer hun.

Ifølge makeupartisten er den spesielt god til å brukes utenpå mineral- og puddersminke, da den får mineralene til å smelte inn i huden. På den måten vil pudderet se mer naturlig ut og reflekteres på en helt annen måte.

- Spray gjerne mellom hvert lag med mineralsminke, men vent til den er trukket inn i ansiktet, og pass på at huden er helt tørr før du legger på mer sminke, understreker Strifeldt.

Hun fraråder deg til å bruke sprayen på vannbasert foundation, da det fort kan bli flekker og skjolder i huden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANSIKTSSPRAY (f.v.): Avène Thermal Spring Water 150 ml, kr 115. Björk & Berries Deep Forest Face Mist/Kicks.no, kr 220. Kicks Perfect Finish Face Mist, kr 99. La Roche Posay Kildevannspray 150 ml, kr 119. Urban Decay B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray, kr 295. Caudalíe Beauty Elixir Eau de Beaute 100 ml/Floraskin.no, kr 350.
ANSIKTSSPRAY (f.v.): Avène Thermal Spring Water 150 ml, kr 115. Björk & Berries Deep Forest Face Mist/Kicks.no, kr 220. Kicks Perfect Finish Face Mist, kr 99. La Roche Posay Kildevannspray 150 ml, kr 119. Urban Decay B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Spray, kr 295. Caudalíe Beauty Elixir Eau de Beaute 100 ml/Floraskin.no, kr 350. Foto: FOTO: Produsenten

Fin måte å gi huden fuktighet

Skal vi tro Strifeldt er det ofte ikke nok med den fuktigheten du smører på om morgenen. Spesielt når luften vi omgir oss med er såpass tørr. Elektrisitet og varme vil tørke ut huden, og det samme vil kulde.

- En ansiktsspray vil derfor være en fin måte å tilføre fukt på gjennom dagen, for å unngå at huden slår sprekker og blir sår, ru og betent, forklarer makeupartisten.

Ifølge Eide kan den gjerne brukes som en del av hudpleierutinen.

- Bruk den som en toner tilpasset hudtypen din både morgen og kveld, tipser hun.

Men pass på at du lar sprayen tørke før du går ut i kulda. Væsken kan nemlig krystallisere seg i huden og dermed skade den.

Dersom du bruker sprayen utenpå silikonbaserte kremer og sminke, vil ikke sprayen ha noen effekt, da silikon er vanntett. Bruk den derfor før silikonbaserte produkter.

Velg spray med omhu

Det finnes flere forskjellige typer ansiktssprayer på markedet. Det er derfor viktig å gjøre god research på forhånd, slik at du får det du er ute etter. Spør gjerne om hjelp i butikken du handler i.

- Du bør lese ingredienslisten og gjøre deg kjent med ingrediensene for å finne ut om sprayen er gunstig for din hudtype, råder Strifeldt.

Om sprayen inneholder mye alkohol er den gjerne laget for å virke noe uttørrende på de med fet hud. Alkohol løser opp fettet i huden og derfor virke lett uttørrende. Den kan ha god effekt på akne, da sprayen kan ha betennelsesdempende og «rensende» egenskaper.

- Mye parfyme og alkohol kan derfor være greit å styre unna dersom du har tørr og sensitiv hud, påpeker Presttun Eide.

Strifeldt er enig.

- Alkohol er i utgangspunktet ikke gunstig for all bakterieflora i huden, og kan også løse opp oljen og syrekappen i huden. Men det er så klart avgjørende hvor sterk alkoholen er, hvilken type alkohol osv.

- Jeg ville ikke brydd meg så mye dersom det er det siste som står på ingredienslisten, men står den derimot først eller blant de fem øverste, ville jeg vært meget betenkt, sier hun.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning