Slik fornyer du sminken din

Lag din egen makeover

Lei av å bare slenge på en maskara før du løper ut døra? Her viser Tove oss hvilke enkle grep vi kan gjøre for å oppgradere sminken - og heldigvis er det ikke så mye som skal til heller.

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

Mange av oss har faste rutiner når det gjelder å sminke seg om morgenen.

Enten vi kun bruker concealer til å dekke mørke ringer og litt maskara, eller kjører fult ut og bruker lang tid på å legge en perfekt foundation, rouge, øyenskygge og kajal i tillegg, så blir det ofte til at vi sminker oss helt likt til hverdags.

Men hva med å prøve noe nytt? Det er nemlig ikke mange grepene som skal til for å oppdatere hverdagslooken din!

Tenk nytt!

Av og til kan det være gøy å teste ut noe nytt, og nå som vi står i startgropen av det nye året har vi en perfekt anledning til å gjøre om på hverdagsrutinene våre.

Mange starter det nye året med nyttårsforsetter, så hvorfor ikke gi deg selv et forsett om å tørre å teste ut nye ting på sminkefronten?

Det kan også være lurt å oppdatere skjønnhetsrutinene dine. Husker du for eksempel å vaske vekk sminken hver kveld? Det bør du gjøre!

Du burde også sjekke datoen på sminken og skjønnhetsproduktene du har stående på badet, og kaste alt som har blitt gammelt.

DETTE SIER MAKEUPARTISTEN, TOVE EGGEN, OM SMINKEN:

Nytt år - nye muligheter. Veldig mange føler seg «stuck» i gamle sminkerutiner, men man vil jo ikke alltid gå fra null sminke til barbie-dukke heller!

Derfor spurte jeg leserne mine om hvilken sminke de vanligvis bruker, slik at jeg kan oppgradere de enkelt uten for mye produkter eller arbeid.

For deg som bare bruker maskara

Maskara er raskt og enkelt, og man føler seg ikke oversminket. Men jeg har to enkle triks som gjør at sminken fortsatt ser naturlig ut, men øyne og vipper kommer enda mer frem.

Det enkleste er å legge en liten eyeliner eller kajal helt ytterst på vippekanten - langs vippene. Men det trenger ikke å være en flytende eller gele liner.

Den mest naturlige typen kajal er å bruke en øyeskygge og en tynn kost til å legge. En mørk og matt brun øyeskygge er alltid safe til dette, men man kan også bruke en spenstig farge for et ekstra spennende blikk.

Har du fortsatt lyst til å få frem øynene bedre, men ikke at det skal synes som direkte sminke, har jeg løsningen for deg.

Bruk en matt øyeskygge, som er 2-3 toner mørkere en din egen hudtone. Legg denne lett i globalen, slik jeg viser i videoen over.

Denne fargen vil da være i harmoni med dine egne toner, og vil derfor kun virke som en forsterkning av benstrukturen.

Kajal på våtkanten

Sort kajal på våtkanten er raskt og effektfullt, men det kan ofte se litt tungt ut og som om det ikke helt henger sammen med resten av øyet.

FRA MASKAR TIL EYELINER OG GLOBAL: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Medium Angle Shading  #275 fra MAC (kr 230), 3. Eyeshadow i fargen Cork fra MAC (kr 160), 4. Eyeshadow i fargen Brun fra MAC (kr 160).
FRA MASKAR TIL EYELINER OG GLOBAL: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Medium Angle Shading #275 fra MAC (kr 230), 3. Eyeshadow i fargen Cork fra MAC (kr 160), 4. Eyeshadow i fargen Brun fra MAC (kr 160). Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

For å raskt forbedre denne looken - og gjøre den forskjellig fra dag til kveld, kan vi ta noen enkle grep.

Til dag er det best å legge kajalen som små og tette prikker langs vippekanten, istedenfor på våtkanten. Dette vil bli mye mer naturlig, men du vil fortsatt få et fint fokus til øyet og det vil bli større istedenfor mindre.

Til kveld legger vi kajalen litt sterkere langs vippekanten. Bruk en finger til å gni den lett ut for rask sota effekt. Bruk nå også kajalen på våtkanten, og legg merke til hvordan den blir mye mildere sammen med linjen langs vippekanten.

For full soting under øyet, går jeg over med en mørk øyeskygge langs kajalen. Denne kan være i hvilken farge du vil, men jeg liker å bruke en dyp grønn, blå eller burgunder tone.

Bytt ut brunt og gull, med lilla og taupe

Gull, bronsje, brunt og kobber toner er alle veldig populære og fine. Spesielt til de med blå øyne, som da også ofte har blondt hår. Dett er fordi brunfarger inneholder litt av alle primær- og sekundærfargene og vil derfor alltid passe til alt.

Men, mange vil skifte ut brun og gull - i alle fall en gang i blant, og da er taupe og lilla toner helt perfekte! Taupe er en veldig kul farge fordi man tenker at den er brun, men den har veldig masse lilla i seg som oftest, slik at man får et subtilt fargespill.

KAJAL: 1. Eye Shadow i fargen Club fra MAC (kr 160), 2. Kohl Pencil fra Make Up For Ever (kr 176).
KAJAL: 1. Eye Shadow i fargen Club fra MAC (kr 160), 2. Kohl Pencil fra Make Up For Ever (kr 176). Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

Kanskje den mest kjente taupe fargen er Satin Taupe øyeskyggen fra MAC, og denne brukes av så å si alle makeupartister på alt fra kjendiser til bruder, moteserier og catwalk show.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

Bruk lillatoner (helst med mer blått enn rødt i seg) og taupe fargene på akkurat samme steder som du ville gjort med gull og/eller brunt - så er du på god vei til en ny sminkelook!

Rouge vs. solpudder

Er man litt redd for rouge , så er ferskentoner og solpudder - lagt i riktig form, en fantastisk og enkel måte å komme over den frykten på.

Fersken toner er ofte letter å jobbe med, da de ikke blir like kraftige som en rosatonet rouge blir. Disse er selvfølgelig nydelig, når de er lagt helt korrekt. Men med ferskentoner så har man litt mer slingringsmoment.

Legg ferskenrougen lett i eplekinn, og flikk kosten bakover - uten at du beveger på armen. Det er bare håndleddet som skal bevege seg. Da vet du at du holder deg innenfor de riktige rammene for en frisk rouge.

FRA GULL TIL LILLA: 1. Eyeshadow i fargen Satin Taupe fra MAC (kr 160), 2. Blending Brush  #217 fra MAC (kr 195), 3. Eye shading #239 fra MAC (kr 230), 4. Eyeshadow i fargen Woodwinked fra MAC (kr 160).
FRA GULL TIL LILLA: 1. Eyeshadow i fargen Satin Taupe fra MAC (kr 160), 2. Blending Brush #217 fra MAC (kr 195), 3. Eye shading #239 fra MAC (kr 230), 4. Eyeshadow i fargen Woodwinked fra MAC (kr 160). Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

Solpudder skal legges i det vi kaller for 3-tallsformen. Altså langs hårfestet i pannen, ned under kinnben og langs kjeven.

Poenget er ikke at hele ansiktet skal bli brunt, men å tilføre en frisk glød som kommer fra ytterkantene av ansiktet og som fader sakt ut mot t-sonen.

Leppene hører med

Selv er jeg lat med leppene, som er litt rart i og med at jeg digger sterke lepper! De blir liksom helt glemt, ikke noe særlig leppepomade får de engang...

Det kan ha noe med at jeg ikke har noe særlig spesielle lepper. De er liksom bare der, ikke noe særlig fyldige eller spesielt flotte i formen. Så jeg glemmer vel å fremheve de.

Men det er én farge jeg blir hoppende glad for å finne på leppestifter og glosser, og det er dype kjøttfargede lillatoner som er svake nok til å bruke på dagen.

Med en sånn farge på leppene, føler jeg at hudtonen min kommer friskere frem, og det grønne i øynene blir kraftigere. Så det er et veldig enkelt triks, som igjen ikke blir for mye sminke, men som fortsatt gjør en forskjell.

ROUGE VS SOLPUDDER: 1. Touch Foundation/Solpudder fra Cosmo Beauty (kr 499)
ROUGE VS SOLPUDDER: 1. Touch Foundation/Solpudder fra Cosmo Beauty (kr 499) Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

Huden

For deg som vil ha minst mulig sminke, men fortsatt vil gjøre en liten sminke - så har jeg tre produkter du kommer til å elske!

Den første er Strobe Cream fra MAC, som jeg tidligere også har vist i sminkevideoen om hvordan sminke seg yngre.

Denne kremen, som også fungerer som en primer for foundation, er rett og slett helt fantastisk! Den er lada opp med vitaminer som gir et fint slør av glød, nærmest shine i løpet av dagen.

Huden ser friskere og jevnere ut - kanon, ikke sant?

Neste produkt, er Eight Hour Cream fra Elizabeth Arden som jeg også bruker mye. Legg denne på tørre områder for en sunnere hud, men bruk den gjerne også som highlighter og til å holde bryna på plass.

LEPPER: 1. Pretty Amazing i fargen Fearless fra Bare Minerals (kr 299)
LEPPER: 1. Pretty Amazing i fargen Fearless fra Bare Minerals (kr 299) Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

Legg den over kinnben, langs nesa, over og på leppene og i panne for en naturlig shine som overhode ikke har noe glitter eller skimmer i seg.

Til slutt, hvis du allikevel kunne tenke deg å prøve en foundation så er jeg blitt helt forelsket i Face & Body foundation fra Make Up For Ever. Den er så utrolig naturlig, og man kjenner virkelig ikke at man har den på seg.

Man kan legge den tynt med fingrene, eller jobbe den opp for mer dekk ved bruk av en foundationkost. Den kan til og med jobbes opp til full dekk og brukes på hele kroppen om man vil! Ypperlig til å jevne ut huden på ben for eksempel.

Ferdig!

Så, det var mine tips om hvordan man enkelt kan oppgradere sminken sin, uten å dyppe hode i malingsspannet.

Håper dere likte videoen og gi meg veldig gjerne feedback under i kommentarfeltet om hva dere syns, hvilke produkter dere sverger til og hvilke andre sminke-, styling, - eller hårvideoer dere vil se i 2013.

Hilsen Tove

Les også:

Derfor skal du ikke ha sminke på badet

Følg Klikk Mote på Facebook

HUD: 1. Strobe Cream fra MAC (kr 300), 2. Eight Hour Cream uten parfyme fra Elizabeth Arden (kr 325), 3. Stipling Face Brush #187 fra MAC (kr 395), 4. Face & Body Foundation fra Make Up For Ever (kr 417).
HUD: 1. Strobe Cream fra MAC (kr 300), 2. Eight Hour Cream uten parfyme fra Elizabeth Arden (kr 325), 3. Stipling Face Brush #187 fra MAC (kr 395), 4. Face & Body Foundation fra Make Up For Ever (kr 417). Foto: FOTO: Tove Eggen og Produsentene.

Advarsel: Denne sminken får deg til å se eldre ut

Best i test: Disse produktene er verdt hver eneste krone

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning