Kjente kvinner om netthets

Helene Drage: - For feit til å være PT

Helene (27) har opplevd å få kommentarer om at hun er feit, stygg og at hun skriver dårlig.

PERSONLIG TRENER: Helene synes de stygge kommentarene sårer ekstra mye fordi hun synes de er forferdelig urettferdig.
PERSONLIG TRENER: Helene synes de stygge kommentarene sårer ekstra mye fordi hun synes de er forferdelig urettferdig. Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Det er imidlertid kommentarene om at hun må være en dårlig PT fordi hun ikke er slank hun ikke klarer å glemme.

­- Disse kommentarene sårer ekstra mye fordi de oppleves som forferdelig urettferdig. Jeg vet hvor hardt jeg jobber, hvor mye kunnskap jeg har, og at jeg kan gjøre mye bra for andre. At dette da blir redusert til å kun handle om hvordan jeg ser ut og hva slags kropp jeg har av noen som ikke vet noe om meg er kjipt.

- Hvordan har kommentarene påvirket deg?

- Jeg har gode og dårlige dager, og kan enkelte ganger le høyt av kommentarene, mens jeg andre ganger tar det tyngre. Jeg tok nok alt mye mer personlig tidligere, og jeg har uten tvil blitt sterkere og lært meg å gi litt mer blaffen. Samtidig merker jeg også at jeg tenker litt mer over hva jeg poster på blogg og i sosiale medier, rett og slett fordi det er forferdelig slitsomt å bli beskyld for ting som ikke stemmer hele tiden.

- Hva vil du si til nettmobberne?

- Jeg tenker alltid at de som føler seg bedre av å rakke ned på andre umulig kan ha det bra med seg selv. Så om jeg skulle sagt noe måtte det ha vært at de burde komme seg vekk fra nettet, ut i sola og gjøre noe som faktisk får dem til å føle seg bra! Jeg ville også bedt de tenke seg litt om. Hvor konstruktivt er det å rakke ned på noen for hvordan de ser ut? Hvordan ville du følt det om andre sa eller skrev det samme om deg? Det er i hvert fall en regel jeg prøver å leve etter.

- Hvilke råd har du til andre som opplever netthets?

- Stå opp og si at det ikke er greit. Det nytter som regel ikke å si imot eller diskutere med slike troll, men ikke la dem få ture frem som de vil heller! Si ifra til en voksen, eller noen du stoler på. Blokker nett trollene fra bloggen din, rapporter dem på Instagram og vis dem at de ikke skal få knekke deg! De skal i hvert fall ikke få knekke meg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning