Skjønnhetstips

Skjønnhetstriks menn elsker

Sjekk hva menn setter pris på at kvinnene gjør.

HÅRFRI: Menn setter pris på glatte legger.
HÅRFRI: Menn setter pris på glatte legger. Foto: Illustrasjonsfoto: Crestock
Publisert Oppdatert

Menn har en tendens til å synes kvinner er altfor jålete, men det finnes allikevel noen skjønnhetstriks de setter pris på.

Lurer du på hva menn faktisk liker at vi opprettholder på skjønnhetsfronten? Les videre og finn det ut!

Share

Jakten på urkvinnen

- Det er få ting som er så tiltrekkende som kraftig og sunt hår, sier Annakrin Svendsen, eier av Karl Johan Hudpleie, og forteller at mange kvinner kommer til salongen for hår-ekstensjons.

Sexolog Gra Isachsen mener grunnen til at menn liker langt hår, kan være fordi den minner om den løsslupne, udisiplinerte og lekne kvinnen, i tillegg til urkvinnen.

- Mange menn liker langt hår fordi det oppfattes som feminint, og mange kvinner spiller på dette i flørtesituasjoner, forteller Isachsen.

Man ser for eksempel ofte at kvinnen tvinner håret rundt fingere, et slags kjærtegn, som mannen oppfatter som et kjærtegn som kunne tilkommet ham.

Sender kjæresten på voksing

Voksing er en vanlig skjønnhetsrutine for mange kvinner i dag, og ifølge Svendsen er dette noe kjæresten setter stor pris på.

- Brasiliansk voksing er veldig populært, og mange av kvinnene som kommer til oss er faktisk sendt av kjæresten. I tillegg er voksing av leggene et must, forklarer hun.

Isachsen forteller at mange menn avskyr eller blir avtent av at kvinnen har hår andre steder enn på hodet, og mener denne moten startet i USA.

- Den hadde en downperiode i visse feministiske miljøer, hvor det fortsatt er mange som står imot presset. Menn i randsonen av slike miljøer vil gjerne ha kvinnen som hun er, med kroppshår, sier hun.

Hun forteller også at hun har snakket med menn som har kropps- og kjønnshår som en fetisj.

Les hvordan du vokser deg hjemme her.

Lukt er viktig

Både menn og kvinner tiltrekkes av lukt, enten det er ubevisst eller bevisst.

- Lukt setter i gang assosiasjonsrekker. Forbindes en lukt med noe positivt eller sexy, setter det i gang følelser som lyst og glede, forklarer Isachsen.

Menn setter derfor stor pris på at man bruker parfyme, og skjønnhetsprodukter som lukter godt.

Bare pass på at du ikke overdrive parfymebruken, det kan nemlig avskrekke menn i stedet for å forføre. Spray litt på pulserende områder, som håndleddet, knehasen eller halsen, da varer lukten lenger, og blir ikke for sterk.

Les hvordan du kan finne riktig parfyme her.

Les også:

Fin sminke på to minutter

Slik blir du kvitt mørke ringer

På tide med rynkekrem?

Tren deg til spretne pupper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning