Shopping i København

Opplev København

Her er de beste stedene å spise, shoppe og slappe av!

OPPLEV KØBENHAVN: Shopping, mat og overnatting. Vi har laget den ultimate København-guiden ved hjelp av våre lesere.
OPPLEV KØBENHAVN: Shopping, mat og overnatting. Vi har laget den ultimate København-guiden ved hjelp av våre lesere. Foto: Foto: Kristin Svorte
Publisert Oppdatert

København er et perfekt reisemål hvis du drømmer om en weekendtur i høst!

Vi reiste til København og lot Kamilles lesere bestemme hvor vi skulle gå.

Skal du til Oslo i høst?  Sjekk den ultimate Oslo-guiden.

Grød

Anbefalt av: @anpharo

Grøt er blitt en stor trend, og i København er det flere grøtbarer. Vi ble tipset om å gå innom en av dem, og sjekket ut Grød i Torvhallene.

På menyen er det grøt til frokost, lunsj, middag og dessert. Søte Trine bak disken, anbefalte oss den indiske Daal-grøten, og den var intet mindre enn fantastisk!

- Dette er en grøt med tomater, kokosmelk, ingefær og frisk koriander – toppet med skyr og salte mandler. Grøt er billig og godt, og det blir ekstra lekkert med nordiske råvarer, sier hun.

INDISK VRI: En annerledes, men utrolig deilig grøt. Anbefales!
INDISK VRI: En annerledes, men utrolig deilig grøt. Anbefales! Foto: Foto: Kristin Svorte

Paludan Bogkafé

Anbefalt av: @idmyk

Paludan Bogcafé er et sted med mange tradisjoner og historier. Stedet minner nesten om et bibliotek i Harry Potteruniverset, med bokhyller som bugner av gamle bøker fra gulv til tak.

Paludan er nemlig en tradisjonell bokhandel kombinert med et hyggelig spisested. Bokkafeen ligger i universitetsområdet, og det er et pulserende miljø med studenter, eldre og familier.

Her er det plass til å fordype seg i all slags litteratur, samtidig som du tar en lunsj og kikker ut på livet.

Paludan-cafe.dk

DRØM DEG BORT: Koble av fra storbyens kjas og mas på bokkafeen Café Paludan.
DRØM DEG BORT: Koble av fra storbyens kjas og mas på bokkafeen Café Paludan. Foto: Foto: Kristin Svorte

Café Norden

Anbefalt av: @torunni

I hjertet av København ligger Café Norden med utsikt over Amagertorv, Storkespringvandet og Højbro Plads.

Kafeen har eksitert siden 1993 og er et populært sted for både turister og lokale. Det åpner allerede 8.30, så her kan du spise både frokost, lunsj og middag.

Eller hva med Afternooen Tea med sandwicher, scones og kaker? Det kan du få hver dag mellom klokka 15 og 18. Om sommeren er det uteservering på torget med over 100 solfylte plasser!

Cafenorden.dk

Lisbeth Dahl

Anbefalt av: @trineelisabeths

- Stig på. Vi er glade i norske kunder, sier innehaveren av interiørbutikken Lisbeth Dahl.

I november gjenåpnet butikken med nye eiere, men hyllene er fremdeles stappfulle av karakteristiske Lisbeth Dahl-produkter. Lisbeth Dahl lar seg inspirere av gamle håndverkstradisjoner, kunst og kultur fra nær og fjern, og har en forkjærlighet for detaljrikdom.

Du får nesten en følelse av å gå inn på en basar, og du kommer garantert ut med en pose. Kanskje med en såpekopp, en lysestake, noen servietter eller en toalettmappe?

Apair

Anbefalt av: @ceciletsno

Det startet med sko, men så utviklet Apair seg til å bli den livsstilsbutikken den er i dag.

- Vi har vært her i 20 år, og vi har mange trofaste kunder, blant dem mange nordmenn, forteller innehaver Anne Wist.

På Apair finner du håndplukkede italienske sko sammen med europeisk og dansk klesdesign. Skjønnhet, enkelhet og balanse er stikkordene. De fører også duftene fra Acqua di Parma, og en egen linje med kremer.

I den relativt lille butikken er det også plass til klær og sko for herrer. Her har altså kjæresten ikke lov til å surmule!

Apair.dk

SHOPPINGMEKKA: På Apair finner du alt fra lekre sko til klær og deilige dufter.
SHOPPINGMEKKA: På Apair finner du alt fra lekre sko til klær og deilige dufter. Foto: Foto: Kristin Svorte

Royal Smushi Café

Anbefalt av: @christinaiskien

«The Royal Cafe er en perle hva mat og interiør angår» skrev @christinaiskien da vi etterlyste Køben-tips.

Kafeen har nå fått navnet Royal Smushi Cafe og ligger sentralt, men litt bortgjemt midt i Strøget. Det er et perfekt sted for noen «smushis» (mini-smørbrød), en kopp kaffe og en kakebit.

Dette er et klassisk jentested, og en oase for deg som liker den feminine stilen og pastellpaletten.

Når maten er fortært, kan du gyve løs på interiørshoppingen. Her finner du pynt og stæsj fra merker som Royal Copenhagen, B&O, Fritz Hansen sammen med gamle tegneseriebøker og fargerik papirkunst.

Royalsmushicafe.dk

FEMININT: Er du glad i mat og interiør er Royal Smushi Cafe på Strøget, i København stedet for deg.
FEMININT: Er du glad i mat og interiør er Royal Smushi Cafe på Strøget, i København stedet for deg. Foto: Foto: Kristin Svorte

Mache Cph

Anbefalt av: @agnetasol

I Pilestræde ligger den lille klesbutikken Mache. Størrelsen til tross, her er det masse fint, særlig for deg som likergrått, svart og hvitt ...

Her finner du stilfulle basisklær i gode materialer, fine smykker og skinnvesker, og det beste av alt: Prisene er «innafor». Damene bak butikken har nemlig lagt seg på priser som kan matche både H&M og Zara.

Likevel – butikkinteriøret gir følelsen av en eksklusiv butikk, med med budsjettvennlige priser. Nabolaget er dessuten koselig, med mange fine, uavhengige butikker og kafeer i nærheten. O lykke.

Mache.dk

KUPP PÅ BUDSJETT: Hos den lille klesbutikken Mache kan du virkelig gjøre en rekke røverkjøp. Verdt å ta turen hit!
KUPP PÅ BUDSJETT: Hos den lille klesbutikken Mache kan du virkelig gjøre en rekke røverkjøp. Verdt å ta turen hit! Foto: Foto: Kristin Svorte

Glyptoteket

Anbefalt av: @caroline_korsvoll

Jeg har alltid hørt om Glyptoteket, men aldri ant hva det har vært, før nå. Glyptoteket er et kunstmuseum i København med en stor kunstsamling fra hele verden.

Museet er først og fremst kjent for alle sine fantastiske skulpturer, men også for sin store malerisamling. Glyptoteket har en spennende historie, så ta gjerne en guidet tur.

Det er et must å besøke kafeen i vinterhagen. Her kan du spise lunsj blant palmer og grønne vekster. Eller enda bedre – ta en kakebit og et glass musserende, kanskje?

Søndager er det dessuten gratis inngang!

Glypoteket.dk

Hotellfavoritter

Anbefalt av:@kamillenorge

Hotel Guldsmeden er på mange Købenelskeres favorittlister. Fin beliggenhet og gode senger, ja, men frokosten er aldeles fantastisk!

Guldsmedenhotels.com

Vår favoritt er Hotel Kong Arthur. Dette boutiquehotellet tar hånd både interiørdetaljene og atmosfæren, og har fokus på fairtrade og økologisk mat.

Men best av alt: I kjelleren ligger et av Københavns fineste spa. Det lille, asiatiskinspirerte spaet ble kåret til byens beste av Aok.dk i 2013. En av de mest populære behandlingene er tempelmassasje med fotkur og kroppsmassasje.

Sjekk dette hotellet og det fine søsterhotellet Ibsens Hotel på Arthurhotels.dk

FAVORITT: Vi sjekker gjerne inn på Hotel Kong Arthur som har fokus på fairtrade og økologisk mat.
FAVORITT: Vi sjekker gjerne inn på Hotel Kong Arthur som har fokus på fairtrade og økologisk mat. Foto: Foto: Kristin Svorte

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning