Kamille prøver deodoranter!

Vi har funnet frem til flere gode deodoranter

Er det noe du må kunne stole på, er det deodoranten din! Vi fant flere som fortjener tilliten vår.

FLERE GODE DEODORANTER: Er det noe du må kunne stole på, er det deodoranten din! Under har vi funnet frem til flere gode varianter.
FLERE GODE DEODORANTER: Er det noe du må kunne stole på, er det deodoranten din! Under har vi funnet frem til flere gode varianter. Foto: FOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert

Vi har prøvd ni populære deodoranter som finnes på markedet akkurat nå, og funnet frem til flere som fortjener tilliten vår. Her er en liten anmeldelse av hver enkelt av dem.

Obs! Husk at slike tester er svært individuelle.

Varer hele dagen

Biotherm: Deo Pure Invisible, 75 ml, kr 190.

Utseende: Den ovale flakongen gir et sporty uttrykk, men den er ikke så god å holde i under påførinig. Lett og fin i toalettmappa.

Ingredienser og egenskaper: Ifølge produsenten er dette en 48 timers antiperspirant roll-on med beroligende virkning. Den skal motvirke hvite og gule flekker og inneholder en mykgjørende, naturlig ingrediens som gjør at den tørker raskt. Egner seg for alle hudtyper samt sensitiv hud.

Inntrykk: Synes duften er litt for sterk og "kremaktig". Den ovale formen er ikke så brukervennlig, men denne varer hele dagen. Hurra! Deodoranten etterlater ikke merker på klærne.

Vurdering: 4/6

Sitrusduft

L'Occitane: Citrus Verbena Cooling Deodorant, 50 ml, kr 120.

Utseende: Så gul og fin! Flakongen er litt tung, men har et sjarmerende retropreg.

Ingredienser og egenskaper: Den sterke duften av sitrus og verbena gjør dette til en super unisexdeodorant. Perfekt til dere som har lite bad! Inneholder ikke parabener eller aluminiumssalter.

Inntrykk: Sticken har en kjølig effekt ved påføring. Duften er litt i sterkeste laget, men demper seg etter hvert. Den føles litt klebrig de første minuttene. Antydning til flass utover dagen, minus for deg som går i svarte topper.

Vurdering: 3/6

Duftvask

The Body Shop: Aloe Anti-Perspirant Deodorant, 50 ml, kr 98.

Utseende: Liten og nett. Den ser ut som en medisinflaske med engelsk og fransk skrift på etiketten.

Ingredienser og egenskaper: Bidrar til å dempe reaksjonene ved sensitiv hud og inneholder pathenol som lindrer og mykner huden, og som er kjent for betennelseshemmende og reparerende egenskaper. De fuktgivende ingrediensene sorbitol og glyserin inngår også.

Inntrykk: Duften er så svak at en nesten må konsentrere seg om å kjenne noe. Det er en fordel for deg som ikke liker å blande dufter. Etterlater ingen merker på klær. Til tross for kjedelig utseende, fungerer denne deodoranten veldig bra.

Vurdering: 5/6

DEO: Fra venstre: L'Occitane: Citrus Verbena Cooling Deodorant, 50 ml, kr 120. Biotherm: Deo Pure Invisible, 75 ml, kr 190. Nivea: Invisible for Black & White, 50 ml, kr 39. The Body Shop: Aloe Anti-Perspirant Deodorant, 50 ml, kr 98.
DEO: Fra venstre: L'Occitane: Citrus Verbena Cooling Deodorant, 50 ml, kr 120. Biotherm: Deo Pure Invisible, 75 ml, kr 190. Nivea: Invisible for Black & White, 50 ml, kr 39. The Body Shop: Aloe Anti-Perspirant Deodorant, 50 ml, kr 98. Foto: FOTO: Produsentene

Billig og bra

Ofte stilte deospørsmål:

Hvorfor blir jeg rød under armene og får utslett av deodoranter?

Vanligvis skyldes dette at deodoranten inneholder parfyme og/eller alkohol.

Hva er egentlig forskjellen på antiperspirant og deodorant?

Antiperspiranten stopper svetten helt på grunn av aluminiumssalter som tetter porene. Deodoranten stopper ikke svetten helt, men kontrollerer utviklingen av luktproduserende bakterier og absorberer fuktighet.

Er det egentlig stor forskjell på dyre og billige deodoranter?

Billige deodoranter inneholder som regel parfyme og alkohol, noen basestoffer og ingenting annet. Noen mer eksklusive deodoranter er basert på en kombinasjon av planteekstrakter og essensielle oljer som motvirker lukt og irritasjon og absorberer svette uten å etterlate hvite rester.

Hvor ofte bør man påføre deodorant?

For de fleste vil 1-2 ganger om dagen være nok. Men personer som svetter mye vil ha større behov for antiperspirant enn andre

Huden forandrer seg i takt med sesongen. Skal vi for eksempel velge en vinterdeodorant?

Kun hvis huden din blir sensitiv og du ikke tolererer din vanlige deodorant om vinteren. Unngå deodoranter med parfyme og alkohol om sommeren fordi disse stoffene reagerer med sollys og forårsaker hyperpigmentering. Hvis du helst ønsker å unngå aluminiumssalter, kan du velge en deodorant til daglig,og ha en antiperspirant i reserve ved behov.

Kilde: Ann Kristin Stokke, Fagsjef for Skintific

Nivea: Invisible for Black & White, 50 ml, kr 39.

Utseende: Mye farger og informasjon. Den ser litt billig ut, men det er den jo også!

Ingredienser og egenskaper: Produktet lover en 48-timers antiperspirantbeskyttelse som ikke skal etterlate hvite flekker på mørke klær. Den inneholder ikke alkohol eller fargestoffer.

Inntrykk: Duften er søt, mild og fresh. Den etterlater ingen merker på klærne og holder lenge. Synd flakongen er så stygg.

Vurdering: 5/6

Unisex

Dermalogica: Environmental Control Deodorant, 64 ml, kr 295.

Utseende: Flakongen oser av unisex og ligner litt på en Calvin Klein-reklame fra 90-tallet.

Ingredienser og egenskaper: Passer alle hudtyper og inneholder ikke aluminiumsklorhydrat.

Inntrykk: Duften er aromatisk og god. En får følelse av å være på spa når en skrur av korken. Her er det nemlig en svak duft av nellikblomst og koriander. Så deilig! Denne kan begge kjønn bruke. Deodoranten etterlater ingen merker.

Vurdering: 6/6

Sensuell og ren

Helena Rubinstein: Nudit, 50 ml, kr 215.

Utseende: Den hvite flakongen med gullskrift ser delikat og eksklusiv ut. Den veier lite, bra for deg som reiser mye.

Ingredienser og egenskaper: En alkoholfri deodorant for sensitiv hud. Den dufter svakt av sitrusblomst og har en treaktig base.

Inntrykk: Den svake duften av sitrus gir en sensuell og ren følelse. Den ødelegger heller ikke duftinntrykket for annen parfyme. Den etterlater ikke merker på klærne. Det er nesten synd at duften forsvinner utover dagen.

Vurdering: 6/6

Søt og ultrafeminin

Lancôme: La Rose Déodorant Pureté, 50 ml, kr 145.

Utseende: Bildet av rosen på flakongen sender feminine signaler. Formen er nett og elegant. Denne ser veldig fin ut på baderomshyllen!

Ingredienser og egenskaper: Deodoranten inneholder tre rose­ekstrakter og er tilsatt et mineralrikt aluminiumssalt av vulkansk opprinnelse som skal være i stand til å suge opp 3 ½ gang sin egen vekt av fukt. Den skal beskytte mot fukt og holde huden frisk i opptil 48 timer. Passer til følsom hud.

Inntrykk: Duften av roser kan være intens, hvis du liker å bruke parfyme i tillegg. Denne passer til deg som vil være søt og ultrafeminin.

Vurdering: 4/6

Feminin luksus

FLERE FAVORITTER: Fra venstre: Dermalogica: Environmental Control Deodorant, 64 ml, kr 295. Helena Rubinstein: Nudit, 50 ml, kr 215. Lancôme: La Rose Déodorant Pureté, 50 ml, kr 145. Clarins: Déodorant, 50 ml, kr 190. Vichy: Stress Resist 72h, 50 ml, kr 136.
FLERE FAVORITTER: Fra venstre: Dermalogica: Environmental Control Deodorant, 64 ml, kr 295. Helena Rubinstein: Nudit, 50 ml, kr 215. Lancôme: La Rose Déodorant Pureté, 50 ml, kr 145. Clarins: Déodorant, 50 ml, kr 190. Vichy: Stress Resist 72h, 50 ml, kr 136. Foto: FOTO: Produsentene

Clarins: Déodorant, 50 ml, kr 190.

Utseende: Denne ser luksuriøs ut. Hvit flakong med rød skrift og gullkant. Meget lekker. Dessuten veier den lite.

Ingredienser og egenskaper: Deodoranten inneholder ekstrakter av Buchu-løv som forebygger og nøytraliserer lukt, hasselekstrakt som skal forfriske huden, rosmarinekstrakt som er anti-irriteren­de og oljer som forenkler påføringen og gir en følelse av velbehag.

Inntrykk: Den etterlater ingen merker på klærne. Hurra! Duften er frisk og mild, med en feminin touch.

Vurdering: 6/6

Langtidsvirkende

Vichy: Stress Resist 72h, 50 ml, kr 136.

Utseende: Den røde skrukorken får den til å se billig ut, men navnet på merkelappen trigger: Stress Resist.

Ingredienser og egenskaper: En langtidsvirkende antiperspirant-roll-on som inneholder aluminiumsalter og vulkanske mineraler som skal absorbere opptil 350 ganger sin egen vekt i vann. Varer visstnok i 72 timer! Paraben- og alkoholfri. Perfekt for alle hudtyper.

Inntrykk: Duften er frisk, og den holder virkelig lenge, men har du den i vesken, lekker den litt når du skrur av korken.

Vurdering: 4/6

Les også:

Skjønnhet for dummies

Billigsjampoen som er best i test

Ikke tørk håret med håndkle

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning