Kroppstype og klær

Tre kropper - tre klesskap

La deg inspirere av de flotte garderobene til petite og gravide Jeanette med fine former, Kitty som har en pærefasong med kraftigre hofter og lår, og liten byste, og lange og smale Benedicthe.

TRE KROPPER - TRE STILER: La deg inspirere av klesskapene til Jeanette, Kitty og Benedicthe.
TRE KROPPER - TRE STILER: La deg inspirere av klesskapene til Jeanette, Kitty og Benedicthe. Foto: FOTO: Johanna Siring
Publisert Oppdatert
ALLTID MOTEINTERESSERT: Da hun var liten, var hun helt grusom å få ut døra, siden hun var ganske bestemt på hva hun skulle kle på seg om morgenen. I dag er mellomnavnet hennes «rask», selv om hun har mange flere valg enn da hun var liten.
ALLTID MOTEINTERESSERT: Da hun var liten, var hun helt grusom å få ut døra, siden hun var ganske bestemt på hva hun skulle kle på seg om morgenen. I dag er mellomnavnet hennes «rask», selv om hun har mange flere valg enn da hun var liten. Foto: FOTO: Johanna Siring

Benedichte Bjerke (25)

Hvor: Bor sammen med Egor (kjent fra Skal vi danse) og Theo (3) i Lillestrøm, i ei gate som hun kaller «lyckliga gatan». For her bor parets venner og forlovere, nesten vegg-i-vegg.

Yrke: Blogger, sykepleiestudent og smykkedesigner.

Kroppstype: Lang og smal.

Er det én ting som er sikkert, så er det at vi alle er forskjellige - både når det gjelder kroppstype og klesstil.

Vi kvinner kommer i alle former og fasonger: Noen er høye, noen er lave, noen har former, mens andre igjen hverken har pupper, rumpe eller lår. Og når det kommer til hva vi kler oss i, finnes det utallige stiler og kombinasjoner.

Uansett hvordan du ser ut eller hvordan du kler deg, er det alltid gøy å se på og få inspirasjon fra andre kvinner! Derfor har vi pratet med tre damer om deres forhold til kropp og klær, samt tatt en sniktitt inn i klesskapene deres.

Enten du er lang, kort, smal eller formfull, blir du garantert inspirert av garderobene til Benedicthe, Jeanett og Kitty.

Benedicthe - lang og smal

I tillegg til at hun er svak for russiske dansekjendiser, har Benedicthe en greie for svart, hvitt, skinn og paljetter.

Din stil?

Stilen min er ren, klassisk og enkel - og kanskje litt rocka? Jeg er iallfall veldig glad i skinn, og har ikke brukt jeans på et par år. Men skinnbukser, derimot...

Hvilket forhold har du til kroppen din?

Jeg har aldri brydd meg så mye om kropp - vel, kanskje bortsett fra da jeg gikk på videregående skole. Jeg var sent utviklet, så da brukte jeg mye innlegg, for å si det sånn. Det var liksom aldri noe som passet skikkelig, hvis jeg ikke stappet bh-en eller hadde tre par med strømpebukser under jeansen. Selv om jeg fremdeles er høy og tynn, merker jeg jo at det har skjedd ting med kroppen min etter jeg gikk gravid med Theo, sånn i forhold til tyngdekraften. Så jeg prøver å leve et relativt sunt liv og trene et par ganger i uka, selv om jeg ryker på en Haribo-smell nesten hver dag. Jeg elsker vingummi og tar alltid med meg et par kilo når jeg er innom en taxfree.

Hva kler kroppen din best?

Jeg er størrelse small, men jeg handler helst klær som er større enn det. Jeg ser ikke så mye på bokstaven i nakken, men heller på hvordan plagget passer til meg. Aller helst vil jeg at plaggene skal være løse og at de viser fram armer og bein. Og så tar jeg gjerne på et belte i livet, for å markere midjen min.

Hvordan shopper du?

Jeg ser alltid etter enkle basisplagg, gjerne i svart eller hvitt, og så er jeg veldig svak for paljetter. Skal jeg handle dyrt, tenker jeg meg nøye om først, så jeg er sikker på at jeg kommer til å bruke det masse.

Hva har du mest av - og hvorfor?

Jeg har mest skinnbukser, skjørt, enkle T-skjorter og paljettplagg. Jeg har en skikkelig «greie» for skinn om dagen, mye fordi det ser så rent og klassisk ut - og fordi jeg elsker svart.

Hva ser vi deg gjerne i?

TIPS!

Gå for enkle plagg som kan kombineres om hverandre og som kan styles opp og ned. Ifølge Benedicthe bør alle ha T-skjorter som passer til alt, ei skinnjakke, et skinnskjørt og ei skinnbukse i skapet.

I hverdagen kler jeg meg helst i svart, hvitt eller grønt, med lite stæsj til. Og så er jeg blitt veldig glad i sett med matchende overdel og underdel, akkurat som jeg hadde da jeg var liten. På fest, derimot, kan jeg kline til med en litt voldsom paljettkjole. Det funker alltid, med høye sandaler eller spisse pumps til.

Hva slipper aldri inn i skapet ditt?

Jeg har mistet sansen for jeans med høyt liv, og jeg liker heller ikke altfor korte kjoler og skjørt. Jeg får helt fnatt av å gå i trangt tøy! Skal jeg føle meg vel i en ettersittende kjole, må den ha lange ermer, og så må jeg ha en mørk strømpebukse til.

Neste kjøp?

Neste kjøp blir nok et par sandaler eller pumps fra YSL. Og så drømmer jeg om en ny Chanel-veske.

Høstens favorittplagg?

Strikkegensere, enkle T-skjorter og skinnbukser. Og så kommer jeg sikkert til å ha øyeskyggen på snei, sånn som jeg alltid har. Hadde vennene mine beskrevet meg med ett ord, hadde det nok blitt «rask». Det er jeg i alt jeg gjør - også på badet. Der er jeg mye raskere enn Egor, fordi jeg tenker at det ikke er så nøye. Så lenge jeg ikke har maskara i øyebrynene, så er jeg fornøyd. Og det ser jo fint ut på bilder!

Hva har hengt lengst i skapet ditt?

Det som har hengt her aller lengst, er den pudderrosa og metalliske By Malene Birger- kjolen som jeg har hatt siden jeg var 17 år. Den hadde jeg på meg den kvelden jeg møtte min kjære Egor, for fem år siden. Vi møttes tilfeldig i garderobekøen til et utested i Oslo, før vi spiste nattmat sammen og delte en taxi hjem. Til hvert vårt sted, altså. Selv om jeg synes han var litt slitsom og pågående i begynnelsen, hehe, flyttet jeg inn i ungkarsredet hans et par uker senere.

Jeanett - gravid og lekker

KLASSISK OG ENKEL: - Stilen min er ren, klassisk og enkel ¿ og kanskje litt rocka? Jeg er iallfall veldig glad i skinn, og har ikke brukt jeans på et par år.
KLASSISK OG ENKEL: - Stilen min er ren, klassisk og enkel ¿ og kanskje litt rocka? Jeg er iallfall veldig glad i skinn, og har ikke brukt jeans på et par år. Foto: FOTO: Johanna Siring

I skapet til gravide Jeanett finner du alt. Kanskje bortsett fra basisplagg.

FAVORITTER: I garderoben til Jeanett finner du ikke mye basistøy, bortsett fra ei hvit T-skjorte. Paljetter, dyriske detaljer og skinn, derimot¿
FAVORITTER: I garderoben til Jeanett finner du ikke mye basistøy, bortsett fra ei hvit T-skjorte. Paljetter, dyriske detaljer og skinn, derimot¿ Foto: FOTO: Johanna Siring

Jeanett Bakke (26)

Hvor: Jeanett og Christopher bor på Torshov i Oslo - og snart blir de tre!

Yrke: Jeanett eier og driver to Day Birger Et Mikkelsen-butikker, sammen med Christopher.

Kroppstype: Petit, med fine former og kul på magen!

Din stil?

Jeg har ikke en definert stil, men jeg faller gjerne for fine kvaliteter, skinnplagg, eller klær med paljetter. Jeg er som ei skjære når det gjelder ting som glitrer, og skinn kunne jeg gått i om det så var 40 grader ute. Ei venninne kommenterte en gang at jeg ikke har et eneste basisplagg i skapet. Og det stemmer - i hvert fall nesten. Jeg har jo én hvit T-skjorte!

Hvilket forhold har du til kroppen din?

Jeg har et veldig naturlig forhold til min egen kropp, og er glad i formene mine - og kanskje spesielt rumpa mi. Nå som jeg er gravid, er den blitt jo større, og det er helt greit. Og så har jeg jo gått fra å være flatbrysta til å få pupper! Jeg har det veldig bra med meg selv, og er slett ikke en kaloritellende person.

Hva kler kroppen din best?

Jeg liker å kle meg så jeg viser fram formene mine - for eksempel i et tettsittende skjørt. Før kunne jeg også droppe bh-en, men vi får se om jeg fortsetter med det etter graviditeten. He-he.

Hvordan shopper du?

Jeg er en sånn som kan sette himmel og jord i bevegelse hvis jeg faller for noe - om det gjelder sko, spisestuer eller sofaer. Da jeg var 18 år, bestilte jeg for eksempel ei spisestue fra Pakistan, som ble levert på Statoil-stasjonen på Kløfta. Ha-ha. Og sofaen i stua her, er egentlig altfor stor for døråpningen vår. Men jeg hadde såpass lyst på den, at jeg likevel klikket på bestill-knappen og tenkte «det ordner seg». Og det gjorde det, takket være en kranbil som kom og løftet skinnsofaen opp til takterrassen vår, hvor døra er akkurat stor nok. Men den dagen vi skal selge dette stedet, får de nye eierne kjøpe møblert, for det der gjør jeg ikke igjen.

Hva har du mest av - og hvorfor?

Jeg eeelsker jakker og blazere, og har nok litt for mye av det i skapet. Nå har jeg bestilt meg en korallblå fjærjakke fra 2nd Day, som jeg gleder meg til å bruke sammen med ei skinnbukse når jeg skal ut og trille barnevogn i høst.

Hva ser vi deg gjerne i?

Høyden er ikke helt på min side, så du ser meg aldri uten hæler - uansett om jeg er høygravid, eller om det er søndag. Jeg elsker det, og det er skikkelig meg!

Hva slipper aldri inn i skapet ditt?

TIPS!

Ei skinnbukse eller et skinnskjørt er alltid en god idé, gjerne i kombinasjon med en enkel bluse og et par mer overdrevne sko.

Joggebukse eller Converse. Kjæresten min drømmer om å se meg i jeans, T-skjorte og joggesko, men det skjer ikke. Jeg har ett par joggesko, som jeg bare bruker når jeg en sjelden gang er på treningsstudioet. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg hadde en mer avslappet stil, men det er ikke helt meg.

Neste kjøp?

Jeg gleder meg til å endelig gå inn i Chanel-butikken i Paris, for å kjøpe den lille, svarte veska som jeg har ønsket meg så lenge.

Høstens favorittplagg?

Jeg kommer til å bruke masse hodeplagg, som yndlingscapsen i ull fra Stella Mc- Cartney. Noen tenker kanskje at jeg ser ut som jeg skal på rideskole, men det bryr jeg meg ikke om. Og så elsker jeg kimonotrenden, som kommer for fullt i høst!

Hva har hengt lengst i skapet ditt?

Det er et par røde pumps med spikerhæl, som jeg arvet av bestemoren min. Hun er grunnen til at jeg ble interessert i mote, med sko i alle farger, og matchende belter og vesker til. Jeg ville alltid kle meg ut som dame da det var karneval, så jeg kunne låne klær av bestemor.

Kitty - formfull og fab

Det er de rene linjene, kontrastene og den nøytrale paletten som får Kitty til å male.

Din stil?

ELSKER GLITTER: - Jeg har ikke en definert stil, men jeg faller gjerne for fine kvaliteter, skinnplagg, eller klær med paljetter. Jeg er som ei skjære når det gjelder ting som glitrer, og skinn kunne jeg gått i om det så var 40 grader ute.
ELSKER GLITTER: - Jeg har ikke en definert stil, men jeg faller gjerne for fine kvaliteter, skinnplagg, eller klær med paljetter. Jeg er som ei skjære når det gjelder ting som glitrer, og skinn kunne jeg gått i om det så var 40 grader ute. Foto: FOTO: Johanna Siring

Stilen min er relativt nøytral og monokrom. Jeg liker rene linjer og snitt, og er ikke så flink til å bruke klær med farger og mønstre. Kanskje bortsett fra når det gjelder jakker, som jeg jo kan ta av meg hvis de stresser meg. Fargepaletten min går fra hvitt via grått til svart - kanskje ispedd noe blått, beige og pudderfarget.

NØYTRALT: Kitty er ikke glad i mønster eller farger, det er stort sett svart, grått og hvitt som gjelder.
NØYTRALT: Kitty er ikke glad i mønster eller farger, det er stort sett svart, grått og hvitt som gjelder. Foto: FOTO: Johanna Siring

Kitty Jensehaugen (40)

Hvor: Bor med Espen, Carl August (10) og Nanna (5) på Voksen i Oslo.

Yrke: Art Director i Foreldre & Barn og Babydrøm.

Kroppstype: Pære, med kraftigere hofter og lår enn overkropp, og liten byste.

Hvilket forhold har du til kroppen din?

Jeg er heldigvis blitt så voksen at jeg er helt fornøyd med det jeg har. Livet er for kort til å gå og dvele ved slikt. Jeg er fortrolig med at jeg ikke er typen som kan kle meg i trange jeans og korte topper, og derfor har det heller aldri vært stilen min. Jeg tar heller på meg et par pumps til min ene trange jeans, ei vid T-skjorte som henger litt over rumpa, med en liten flik i midjen foran, for å framheve den. Ellers så synes jeg at jeg kler litt vide skjørt og kjoler som går inn i livet. Jeg trener regelmessig, og ønsker meg heller en sterk og veltrent kropp - strong is the new skinny!

Hva kler kroppen din best?

For meg handler det ikke så mye om å vise fram, men om å framheve mine beste sider. Jeg liker å kle meg pent og komfortabelt, på en måte som passer kroppen min. Det innebærer for eksempel å skjule hofter og rumpe i et skjørt, som framhever midjen i samme slengen.

Hvordan shopper du?

Jeg liker å investere i klær som jeg vet at jeg kommer til å bruke mye og på mange forskjellige måter. Jeg foretrekker å spare opp til én ting fra Acne, Isabel Marant eller Alexander Wang, i stedet for å kjøpe masse fra H&M. Og bruker jeg ikke plagget i løpet av to år, må det flytte ut - gjerne til ei venninne.

Hva har du mest av - og hvorfor?

Jeg har mye basisplagg, og sånn cirka en million hvite T-skjorter. Jeg leter fremdeles etter den perfekte, men jeg har ennå ikke funnet den. Det er derfor jeg har en million av dem.

Hva ser vi deg gjerne i?

Jeg er veldig glad i statementjakker, som er som et smykke i seg selv. De bruker jeg til en nesten perfekt T-skjorte og skinnskjørtet mitt, som er helt perfekt. Det har jeg på en til to ganger i uka, og særlig på høsten og vinteren, når jeg kan bruke svarte strømper til. Da er jeg aller mest komfortabel i skjørt. Jeg bruker lite smykker, men har alltid på meg forlovelses- og giftering og ei herreklokke - alt som jeg har fått av mannen min.

Hva slipper aldri inn i skapet ditt?

Jeg har gjort noen motebommerter i min tid. Jeg hadde for eksempel ei venninne som var veldig glad i grønt, noe som jeg lot meg påvirke av i en (uheldig) periode. Heldigvis for henne, som fikk doblet garderoben sin når jeg ga bort alt. Og så gikk jeg på bohemsmellen, som så mange andre. Du kommer heller aldri til å se noe helrødt i skapet mitt. Farger er skummelt.

Neste kjøp?

TIPS!

Kitty har en greie for jakker, fordi de kan brukes på så mange forskjellige måter; av, på, halvveis av, igjen eller åpen. Det kan pynte et antrekk opp, eller dresse det helt ned.

Etter vi kjøpte hus, er det ikke blitt så mye shopping, men jeg ønsker meg en trenchcoat og nude pumps. Men jeg slår ikke til før jeg finner den perfekte jakka eller skoen.

Favorittplagget i høst?

Da skal jeg igjen flytte inn i det svarte skinnskjørtet mitt, som jeg skal bruke sammen med en pudderfarget mohairgenser og svarte strømpebukser. Jeg er mye mer glad i kontraster og teksturer, enn jeg er i mønster og farger. Det duse mot det røffe er en helt perfekt match, i mine øyne!

Hva har hengt lengst i skapet ditt?

Jeg bruker ennå Calvin Klein-jeansskjorta som jeg fikk til 21-årsdagen min. Den har overlevd alle periodene hvor plagget har vært «in», og er fremdeles redningsplagget mitt, hvis jeg ikke vet hva jeg skal ha på. Den eldes pent, akkurat som meg. He-he.

Les også:

Triksene som gjør at du kan kle deg slankere

Disse plaggene må du ha for å få den franske stilen

Stylistenes beste tips til et spennende og kledelig antrekk

NØYTRAL OG MONOKROM: - Stilen min er relativt nøytral og monokrom. Jeg liker rene linjer og snitt, og er ikke så flink til å bruke klær med farger og mønstre. Kanskje bortsett fra når det gjelder jakker, som jeg jo kan ta av meg hvis de stresser meg.
NØYTRAL OG MONOKROM: - Stilen min er relativt nøytral og monokrom. Jeg liker rene linjer og snitt, og er ikke så flink til å bruke klær med farger og mønstre. Kanskje bortsett fra når det gjelder jakker, som jeg jo kan ta av meg hvis de stresser meg. Foto: FOTO: Johanna Siring

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning