Gode skjønnhetstips som gir huden glød

Ti steg til vakker glød

Bort med gusten vinterhud, nå kan våren bare komme!

FOTO: Bulls og produsentene
FOTO: Bulls og produsentene
Publisert Oppdatert
Er du flink over en periode, vil du se endringer i huden

Lyst å se sunn, frisk og mange år yngre ut?

Vi guider deg til rutinene og produktene som huden din vil elske.

1. Rens huden

Finn en god ansiktsrens som passer din hudtype, og rens huden både morgen og kveld. Er du flink over en periode, vil du se endringer i huden. Bruk hendene når du gnir inn rensekremen og skyll av med lunkent til kaldt vann. Bruk en toner etter rensekremen. Den kjøler ned huden og får musklene til midlertidig å trekke seg sammen, og porene til å virke mindre. Har du sensitiv hud, bør du unngå toner med alkohol.

2. Drikk vann

Å drikke mye vann er noe av det beste du kan gjøre mot huden din. Hvor mye vann du skal drikke, avhenger selvsagt mye av kroppsvekt og fysisk aktivitet. Kaffe teller ikke som en drikke som hydrerer kroppen, men urtete derimot kan virke fuktighetsgivende. Ha gjerne vannflasker stående på kontorpulten, liggende i bilen og hvor ellers du tilbringer litt tid.

3. Ansiktsmaske

For å gi huden en skikkelig boost innimellom trenger vi en ansiktsmaske. Den skal ikke brukes hver dag, men innimellom når du føler du trenger litt ekstra fuktighet og glød. Skrubb alltid huden før du legger på masken for å få et best mulig resultat. Det finnes mange ulike ansiktsmasker som virker på forskjellige måter og har ulik virketid. Noen skal virke over natten, og noen skal virker i 5-10 minutter.

1. Cleance rensegelè fra Avène, kr 170,- 2. Vann er alltid lurt. 3. Gi huden et ekstra fuktighetsboost med ansiktsmasken Tingle Exfoliating Mud Mask fra Galmglow/Kicks, kr 449,- 4. Radiance serum fra Pukka, kr 429,- 5. Ansiktskrubb fra Ole Henriksener gjør huden jevn og glatt. Sugar glow, kr 625,- FOTO: Produsentene
1. Cleance rensegelè fra Avène, kr 170,- 2. Vann er alltid lurt. 3. Gi huden et ekstra fuktighetsboost med ansiktsmasken Tingle Exfoliating Mud Mask fra Galmglow/Kicks, kr 449,- 4. Radiance serum fra Pukka, kr 429,- 5. Ansiktskrubb fra Ole Henriksener gjør huden jevn og glatt. Sugar glow, kr 625,- FOTO: Produsentene

4. Fuktighet, fuktighet, fuktighet

Ikke glem å bruke et godt serum under fuktighetskremen din. Serumet virker dypere ned i huden og inneholder aktive ingredienser som gir hudpleien din raskere effekt. Enkelte skal også gi deg ekstra glød. Serumet skal ikke brukes alene og må alltid suppleres med en fuktighetskrem. Glem ikke å ta serum og fuktighetskrem på halsen også, den trenger også ekstra pleie.

5. Skrubb huden

Åpne opp porene og bli kvitt døde hudceller med en mild peelingkrem. Bruker du en ansiktskrubb en gang i uka, får du en glatt og myk hud. Bruk en egen ansiktsskrubb som har finere korn som er mer skånsom mot huden i ansiktet. Bruk myke, sirkulere bevegelser når du gnir den inn, og skyll den av med lunkent vann.

6. Rouge

Første bud ut når du skal legge en rouge er å finne en fargen som matcher huden din best. Kalde hudtoner passer best til kalde farger og varme hudtoner til varme farger. Velg mellom pudder eller kremrouge. Kremrouge passer ekstra godt til deg med tørr hud. Legg rougen på langs kinnbeina og like under. Påfør litt og litt med en god rougebørste slik at du har kontroll og ikke ender opp som en klovn. Unngå å få rougen for nær nesevingen og hårfeste, og sørg for at alle skarpe kanter er jevnet ut.

7. Solpudder

Det å legge solpudder på en vinterblek hud og få det til å se naturlig ut kan være vanskelig. Det er likvel noen gode råd du kan følge når du skal bruke pudderet. Solpudderet skal alltid legges der solen treffer ansiktet, altså i pannen på neserygg, kinnbein og hake. Brystet er også et sted du kan legge litt ekstra farge dersom du har litt utringning. Det er viktig å ha en stor, god kost å legge solpudderet på med for å få et fint og jevnt resultat.

8. BB-krem

6. Creme de blush er en kremrouge du påfører med fingertuppene. Denne er i farge nr. 7 Rose Quartz og kommer fra YSL, kr 280,- 7.  Solpudder fra Teracotta lightGuerlain, kr 450,- 8. BB-krem CyberWhite Brilliant Cells fra Estee Lauder, kr 500,- 9. Golden Beauty er en selvbruningskrem til ansiktet fra Helena Rubinstein, kr 340,- 10. Multiple one fra NARS er en alt-i-ett-stikk som kan brukes som øyeskygge, rouge eller på leppene. Den lyse kan du bruke på kinnbeina, amorbuen eller kragebeinet. Pris kr 300, pr. stk.  FOTO: Produsentene
6. Creme de blush er en kremrouge du påfører med fingertuppene. Denne er i farge nr. 7 Rose Quartz og kommer fra YSL, kr 280,- 7. Solpudder fra Teracotta lightGuerlain, kr 450,- 8. BB-krem CyberWhite Brilliant Cells fra Estee Lauder, kr 500,- 9. Golden Beauty er en selvbruningskrem til ansiktet fra Helena Rubinstein, kr 340,- 10. Multiple one fra NARS er en alt-i-ett-stikk som kan brukes som øyeskygge, rouge eller på leppene. Den lyse kan du bruke på kinnbeina, amorbuen eller kragebeinet. Pris kr 300, pr. stk. FOTO: Produsentene

Den populære BB-kremen er et alt-i-ett- produkt og inneholder lysreflekterende partikler som gir ekstra glød til huden og får den til å virke yngre og sunnere samtidig som den gir fukt og farge. Den dekker som regel ikke mer enn en vanlig farget dagkrem, så vil du dekke litt mer, kan du bruke den sammen med en flytende foundation.

Bruk BB-kremen etter fuktighetskremen, og bruk en concealer for å skjule ringer under øynene og ujevnheter etterpå.

9. Selvbruningskrem til ansikt

Føler du deg ekstra guten, grå og vinterblek er det flere gode selvbruningskremer på markedet. Sørg alltid for at huden er peelet før du bruker kremen. Et godt tips kan være å legge denne på like før du legger deg så du ser effekten når du våkner. Pass opp så du ikke får kremen i hårfeste eller på øyebrynenen dine. Så gå alltid over med en våt klut.

10. Highlighter

Highlighter skal være lik din egen hudfarge, men et par toner lysere for meningen er jo at den skal lysne opp. Highlighteren kan enten være i kremform eller pudderform og legges på steder du ønsker å framheve som kinnbein, amorbue og kragebein. En vanlig skimrende øyeskygge kan også brukes til dette.

LES OGSÅ:

Vår vanligste sminketabbe

Jakten på den perfekte jeansen

Gir deg kviser, rynker og allergi

Ekspertenes beste skjønnhetstips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning