Vårmote: Den løse, behagelige buksa

- Se etter en jeans som ser bra ut på deg, ikke på kjæresten

Med riktig styling funker den både til fest, jobb og shopping. Men pass opp; stylingtabbene er mange.

DEN LØSE, BEHAGELIGE BUKSA: Denne sesongen vil du se den i utallige varianter. Vi snakker selvfølgelig om den løse, behagelige buksa. Enten den er i skinn, med print eller i et grovt jeansstoff, skal den altså ikke sitte som et pølseskinn. Blant annet byr boyfriend-jeansen på flere styling-utfordringer. - Den bør helst kombinerer med høye hæler, ikke joggesko, advarer ekspertene.
DEN LØSE, BEHAGELIGE BUKSA: Denne sesongen vil du se den i utallige varianter. Vi snakker selvfølgelig om den løse, behagelige buksa. Enten den er i skinn, med print eller i et grovt jeansstoff, skal den altså ikke sitte som et pølseskinn. Blant annet byr boyfriend-jeansen på flere styling-utfordringer. - Den bør helst kombinerer med høye hæler, ikke joggesko, advarer ekspertene. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Slik vet du at den behagelig buksa sitter som den skal:

- Modellen skal ha en rett fasong.

- Den kan godt henge på hoftene, men sitte godt i livet.

- Det skal ikke se ut som du «sagger».

- Den skal være løs i skrittet, men ikke gå unormalt langt ned.

- Den bør være lang nok til at den kan rulles opp.

- Hvis den har baklommer, skal disse være lavt festet.

- Den skal være løs over rumpe og lår (kjøp gjerne en størrelse større enn vanlig).

- Hvis buksa ser kjedelig ut, kan du prøve å pynte den med et smalt belte.

Kilde: Linn-Anne Hovland, Mildhpress

Okay. Er du klar for årets desidert beste nyhet? Den får du servert her.

Nå er nemlig de behagelige buksene i vinden som aldri før. For godt til å være sant, sier du? Nei, faktisk ikke.

Alexander Wang, Matthew Williamson, Rag & Bone og Rachel Zoe var bare noen av de store designerne som viste løse bukser og jeans på catwalken for den kommende sesongen.

Nå finner du også flere superfine varianter i rimelige billigkjede-utgaver.

- Dette er bukser du kan finne i de fleste størrelser, og som garantert passer til noe du har i garderoben fra før. De løse, behagelige buksene er deilig å ha på seg, samtidig som du ser bra ut - enten det er på kontorstolen, på fest eller på ferie, sier Linn-Anne Hovland i Mildhpress og legger til:

- Får du den behagelige buksa til å faktisk fungere, blir du fort sett på som en ekte fashionista. Bare se på alle bloggere og it-jenter som har lagt sin elsk på denne moteriktige og komfortable trenden. Det er bare å slenge seg på!

Sett prikken over i-en

Hovland understreker videre at for at denne buksetrenden skal se bra ut, er skovalget helt avgjørende.

- Det fineste til løse bukser er pumps, gjerne med spiss tupp for å fremheve det feminine. På våren og sommeren kan flate sandaler se bra ut til den tynne, løse pysjbuksa. Det er viktig å putte toppen, genseren eller skjorta litt ned i buksa. Det retter fokus mot livvidden og bryter opp antrekket slik at du unngår å se ut som en sekk. Det fineste med de løse buksene er at de kan rulles opp slik at anklene vises, det er supersexy!

Hovland minner deg videre på at looken må være gjennomført for at det skal se bra ut.

- Stell håret (hva med en løs dott for å beholde den feminine og avslappede stilen?) og ta på deg makeup. Da vil det på ingen måte se ut som du nettopp har kommet opp av sofaen (selv om det kanskje er sannheten). Røde negler eller røde lepper setter prikken over i-en!

BOYFRIEND-JEANSEN: Fra venstre: Part Two, kr 899. Moods of Norway, kr 1200. By Malene Birger, kr 1499.
BOYFRIEND-JEANSEN: Fra venstre: Part Two, kr 899. Moods of Norway, kr 1200. By Malene Birger, kr 1499. Foto: FOTO: Produsentene

Boyfriend-jeans

Selv om det kalles «boyfriend»-jeans, betyr det ikke at du skal ta det bokstavelig. Se etter en jeans som ser bra ut på deg, ikke på kjæresten din.

Anette Ousdal i This is PR er glad i akkurat denne jeansen - nettopp fordi den er så behagelig å ha på seg.

- Du kan fint gå i klesskapet til kjæresten eller på loftet til mamma for å finne frem til den gamle 501-jeansen som er tilbake i motebildet, sier Ousdal og legger til:

- Det er nok flere som kanskje ikke vil kaste seg over denne trenden. Man kan fort føle at man ser litt bredere ut. Kjøp gjerne jeansen i en størrelse for stor, og brett den opp nederst. Da vil du se slankere ut.

Hun mener, i likhet med Hovland, at det er viktig å kombinerer den løse jeansen til et par høye hæler.

- Gjerne noen feminine, lette, smale pumps. Du kan style den med en singlet og en blazer over. Ha gjerne blazeren hengende over skuldrene. En hvit skjorte er også et bra stylingtips til boyfriend-jeansen. Rock det gjerne opp med en skinnjakke til, sier Ousdal og fortsetter:

- Den største tabben du kan begå her er å kombinere jeansen til en hettegenser og joggesko. Eller at jeansen sitter for stramt. Det er ikke veldig flatterende, sier Ousdal.

Det sier Hovland seg enig i:

- Det er heller ikke pent med lange overdeler så det ser ut som om plaggene går i ett. Da kan det fort se ut som et sofa-antrekk. Og selv om det kalles «boyfriend»-jeans, betyr det ikke at du skal ta det bokstavelig. Se etter en jeans som ser bra ut på deg, ikke på kjæresten din.

Blomster

BLOMSTER: Fra venstre: Småblomstrete fra Bik Bok, kr 299. Luksuskjøp fra Nina Jarebrink, kr 1899. Løstsittende bukse fra Vivikes, kr 499.
BLOMSTER: Fra venstre: Småblomstrete fra Bik Bok, kr 299. Luksuskjøp fra Nina Jarebrink, kr 1899. Løstsittende bukse fra Vivikes, kr 499. Foto: FOTO: Produsentene

Den gode, gamle joggebuksa kommer nå i utallige varianter. Med en enkel topp og en røff jakke er dette vårens mest trendy og komfortable antrekk. Styling i vårens pastellfarger lager sommer allerede nå!

Det kan fort se ut som om at du har glemt å ta av deg pysjen dersom du går med buksene til lave sko.

- Velg et par silkebukser med print. Disse faller veldig fint, og ser mer eksklusive ut. Style buksene med et par høye hæler og en enkel overdel. Gjerne en jeansskjorte. Du kan også bruke en mønstrete overdel om man er mer vågal. Her kan du for eksempel bruke en ensfarget blazer over for å dempe det hele ned, sier Ousdal.

Hun påpeker videre at det er særlig én tabbe du bør unngå:

- Feil mønster og ankelstøvletter til, sier Ousdal og fortsetter:

- Pysjen er finest å bruke til fest. Her kan du gå for lik topp og bukse. Men; det kan fort se ut som om at du har glemt å ta av deg pysjen dersom du går med buksene til lave sko. Heller ikke joggesko til en pysjbukse er å anbefale.

Ifølge Hovland er det klesnormene på arbeidsplassen din som er med på å avgjøre om disse buksene kan bli en del av jobbantrekket ditt.

- Så lenge det er litt frihet i klesveien, tror jeg de fleste kan klare å få til denne behagelig trenden.

Skinn

Med strikk i livet og romslig passform, er skinnbuksa den nye kosebuksa! Style den med ulike materialer som ull og silke, gjerne lag på lag.

SKINN: Fra venstre: Skinnbukse fra Munthe plus Simonsen, kr 3499. Hvit skinnbukse fra Part Two, kr 2499. Bukse med skinndetaljer fra By Malene Birger, kr 1499.
SKINN: Fra venstre: Skinnbukse fra Munthe plus Simonsen, kr 3499. Hvit skinnbukse fra Part Two, kr 2499. Bukse med skinndetaljer fra By Malene Birger, kr 1499. Foto: FOTO: Produsentene

Styling i nøytrale farger som blått, grått og burgunderrødt, og rene linjer gir skinnbuksa en classy stil.

- En løs skinnbukse kan styles med en rutete skjorte og høye hæler eller boots, sier Ousdal og påpeker videre at du bør unngå særlig én ting:

- Gå bort fra skinnjakken, det blir for mye skinn, advarer Ousdal.

Dyrisk

Drakta er ikke lenger forbeholdt fjonge fruer. Ta på deg «pysjen» og gå ut med hevet hode! Snakk om det perfekte shoppingantrekket

- Hold det enkelt! En svart overdel og svarte sko til hverdags med en skinnjakke, eller en hvit blazer og hvite pumps til fest, råder Ousdal og legger til:

DYRISK: Fra venstre: «Pysjbukse» fra Soaked in Luxury, kr 599. Joggebukse fra Baum und Pferdgarten, kr 799. Bukse fra Lindex, kr 299.
DYRISK: Fra venstre: «Pysjbukse» fra Soaked in Luxury, kr 599. Joggebukse fra Baum und Pferdgarten, kr 799. Bukse fra Lindex, kr 299. Foto: FOTO: Produsentene

- Unngå leopard på leopard. Det blir for mye.

Les også:

Trenden som tar ett år å fullføre

Nå er «de-aging» den nye snakkisen

Puster du riktig?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning