Cellulittbehandlinger

Her er de ulike cellulittbehandlingene som finnes

90 prosent av alle kvinner har det - selv Kate Moss.

CELLULITTER: Mange kvinner drømmer om en cellulittfri rumpe, men sannheten er den at hele 90 prosent av kvinner har cellulitter etter puberteten. Vi har sett på hvilke cellulittbehandlinger som finnes - og lidd for skjønnheten. Sjekk hvordan det gikk. Er det egentlig mulig å bli kvitt appelsinhuden?
CELLULITTER: Mange kvinner drømmer om en cellulittfri rumpe, men sannheten er den at hele 90 prosent av kvinner har cellulitter etter puberteten. Vi har sett på hvilke cellulittbehandlinger som finnes - og lidd for skjønnheten. Sjekk hvordan det gikk. Er det egentlig mulig å bli kvitt appelsinhuden? Foto: FOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Fakta:

 • Etter puberteten har 90 % av alle kvinner cellulitter.
 • Du kan ha cellulitter og samtidig være veltrent og leve et sunt liv.
 • Cellulitter vil ikke påvirke helsen din, og det finnes ingen kremer på markedet som kan fjerne smilehullene fullstendig.

Kilde: Ann-Kristin Stokke, Fagsjef for Skintific

Kamille har sett på hvilke cellulittbehandlinger som finnes - og lidd for skjønnheten...

Er du klar for å glatte ut litt?

Her er de ulike behandlingene, og hva vi synes om dem:

GLAMORØS MUMIE

Cellulite wraps:

Cellulittbehandlingen til Babor skal være effektiv, hvis du tar den over en lengre periode.

Først får du en kroppsskrubb med salt, etterfulgt av tørrmassasje på lår og rumpe. Massasjen setter i gang blodsirkulasjonen og lymfedrenasjen.

Etter dette blir lårene bandasjert med cellulite wraps som er omslag fuktet med aktive ingredienser mot cellulitter. Bandasjen lover å øke blodsirkulasjonen og stoffskiftet. Du føler deg som en glamorøs mumie der du ligger og kjenner at kroppen blir strammet inn.

Pluss: Behandlingen tar 30 minutter og kjennes deilig og avslappende.

Minus: Tørrmassasje kan du egentlig gjøre med en kroppsbørste. Implementer det i ditt daglige skjønnhetsrituale!

Pris: Ca. 1200 kroner. Seks til ti behandlinger gir best resultat. Utføres på klinikker som fører Babor.

FETT: Cellulitter dannes av fett i det innerste hudlaget.
FETT: Cellulitter dannes av fett i det innerste hudlaget. Foto: FOTO: Thinkstock.com

FETTKNUSEREN

Hvorfor får vi appelsinhud?

1. Forstørrede fettceller i lokale hudområder fordi disse cellenes fettnedbrytning fungerer dårligere enn normalt (ofte hormonelt betinget).

2. De forstørrede fettcellene klemmer på små blod- og lymfekapillærer og gir opphopning av væske og avfallsstoffer i vevet.

3. Manglende sirkulasjon og opphopning av avfallsstoffer gir ubalanse i bindevevsproduksjonen, slik at det dannes stivere fibre (fibrin). Fibrinet kan kapsle inn fettceller i grupper (knuter) og feste seg til hudoverflaten som «ankre» som trekker huden ned og lager groper.

Kilde: Kjersti Johansen, nordisk fagsjef for Dermanor

i-Lipo:

Laserbehandling til fettreduksjon, utglatting av cellulitter og kroppsformende behandlinger.

Metoden er det siste innen laserlipolyse og er vinner av den prestisjetunge «Victoire de la Beaute Award, slimming treatment of the year, Paris». Ikke dårlig!

Behandlingen trigger frigjøringen av innholdet i fettcellene, uten trening. Perfekt for deg som akkurat har blitt mor! Du legger deg ned på behandlingsbenken med en laserslange på problemområdet som skal knuse fettcellene.

Behandlingen er ikke vond, og den lover at du minst skal miste 2-4 cm etter hver behandling.

Pluss: Dette må være et alternativ til fettsuging!

Minus: Å miste 2 cm rundt lårene på 20 minutter virker for godt til å være sant.

Pris: Anbefales som serie på åtte behandlinger på 20 min. hver,1690 kroner pr. behandling. Karl Johan Hud og Kroppspleie.

MADONNAFAVORITTEN

Acoustic Wave Therapy, AWT:

Madonna ble visstnok så begeistret for denne behandlingen under sin siste turné at hun kjøpte sitt eget apparat!

Denne behandlingen knuser cellulittene. Men jo flere cellulitter, jo vondere er behandlingen, dessverre.

Trykkbølger mykgjør bindevevet, og hudens fasthet skal dermed øke. Fett­cellene tvinges til å gi fra seg fett, og blodsirkulasjonen i vevet skal visstnok bli betraktelig bedret. En kur er 8-12 ganger med behandling én til to ganger i uka.

Pluss: WOW! For noen før- og etterbilder! Vil det også skje med oss etter åtte behandlinger?

Minus: Prisen! Dette koster!

Pris: Clinique Amanda i Oslo er den første i Norge som tilbyr denne behandlingen. Pris pr. kur på åtte ganger for ett område: Kr 10 000.

LA DEG KNA!

APPELSINHUD: Selv Hollywood-stjernene og de aller vakreste it-jentene har cellulitter. Det er helt sant!
APPELSINHUD: Selv Hollywood-stjernene og de aller vakreste it-jentene har cellulitter. Det er helt sant! Foto: FOTO: Stella Pictures

LPG-Endermologi:

Er det egentlig mulig å bli kvitt cellulittene?

Vi spurte to som burde ha greie på det: Ann-Kristin Stokke, fagsjef for Skintific:

- Behandlinger alene vil ikke kunne redusere cellulitter, men sammen med riktig trening og kosthold, kan vi gi rensende og avgiftende behandlinger basert på essensielle oljer, alger og leire. I disse behandlingene tar vi i bruk tørrbørsting av kroppen for å stimulere lymfer, skrubb, massasje og innpakninger. En slik behandlingskur vil redusere vannopphopninger og gjøre huden jevnere og mykere, samt gjøre cellulittene mindre synlige, sier hun.

Ann Karin Svendsen, hudterapeut og innehaver av Karl Johan Hud & Kroppspleie.

- Ja, det er vanskelig å bli kvitt cellulitter permanent. Gode nyheter er at avhengig av hvilken grad du har cellulitter, kan de reduseres og i mange tilfeller helt usynliggjøres ved hjelp av gode behandlinger, selv om de ikke forsvinner helt.

- Sørg for å unngå stress og få nok nattesøvn. Det sistnevnte er viktigere enn du tror for det er mens man sover, at cellene i binde­vevet regenereres best. Har du søvnunderskudd, økes mengden av stresshormoner i kroppen, noe som blant annet fører til at kroppen «holder på fettet».

Dette er verdens ledende behandling for figurforming og cellulitter. Ønsker du å forebygge, ta den jevnlig. LPG-maskinen likner en avansert hårføner som knar deg hardt på kroppen i sirkulære bevegelser.

Behandlingen er ikke behagelig, og du får regelmessige latterbrøl av klypingen på kroppen. Men den øker blodgjennomstrømningen, fjerner avfallsstoffer og stimulerer cellefornyelse. Så da, så.

Behandlingen tar litt over en halvtime, og du føler deg energisk etterpå.

Pluss: Wow! For en energi du får av denne!

Minus: Ikke ta den før menstruasjonen. Da er kroppen sensitiv, og den vil føles ubehagelig.

Pris: 750 kroner for 30 min. Bør tas over en periode for optimal ­effekt. Karl Johan Hud & Kroppspleie.

SEND DEM TIL SJØS!

Oppstrammende og avgiftende sjø- og leireinnpakning:

Du legger deg på en varm behandlingsbenk og får en innpakning som består av naturlig leire som skal fjerne giftstoffer, samtidig som ingefær og hvit te stimulerer sirkulasjonen og gjør huden glattere.

Perfekt til økologister som ikke liker tanken på laser og andre høyteknologiske apparater. Tilpassede aromatiske oljer virker pleiende, og koffein virker oppstrammende på huden.

Her ligger du og hviler i den varme innpakningen som består av noe som ligner plastfolie og termodress. Så deilig! Mens du ligger slik får du hodebunnmassasje ...

Pluss: Denne behandlingen tar litt over 30 minutter, og den føles überdeilig! Du blir avstresset, varm og føler deg renset etterpå.

Minus: Så mye gjørme! Du trenger en skikkelig dusj etter behandlingen.

Pris: 650 kroner for 30 min. Kan tas som en enkelt behandling som rensende velvære før en spesiell begivenhet eller som en kur på 1-2 behandlinger i uka over en periode på 10 behandlinger. Klinikker som fører Dermalogica.

FULL TRØKK

Impress-240 trykkterapi:

GRATISTIPS: Er du på budsjett, masser lårene med en røff hanske eller robust klut i dusjen, hver dag, for å få i gang blodsirkulasjonen. Dette er en smart hjemmebehandling som er gratis!
GRATISTIPS: Er du på budsjett, masser lårene med en røff hanske eller robust klut i dusjen, hver dag, for å få i gang blodsirkulasjonen. Dette er en smart hjemmebehandling som er gratis! Foto: FOTO: Thinkstock.com

Er du slapp og sliten, tung i kroppen og hoven i beina, kan trykkterapi være noe for deg. Impress-240 stimulerer oppsuging av væske og drenering i kroppen.

Hold cellulittene i sjakk!

 • Riktig kosthold
 • Trening
 • Rikelig med vann
 • Skrubb deg i dusjen og bruk en tørrbørste på kroppen hver dag.
 • Bruk cellulittkremer med riktig innhold.
 • Ta en kur eller behandling, hvis du har en sparekonto.
 • Test ut isbading! Det fremmer økt blod- og lymfesirkulasjon som er gunstig for hud og helse.
 • Ikke tenk så mye på dem. Alle har det, selv Kate Moss!

Kilde: Ann-Kristin Stokke, Fagsjef for Skintific

Den hjelper mot cellulitter og nedsatt sirkulasjon, og kan brukes ved ernæringsmessige problemer og renselse. Behandlingen gjøres ved hjelp av kompressorer i en maskin som fylles med luft og presser væsken ut av kroppen.

Bein, hofter og rumpe blir dekket av en stor luftpose, og ved hjelp av kompressorer blåses det luft i posen som setter i gang behandlingen. Føles snålt, men det er resultatet som teller!

Dette skal være en stor favoritt blant kjendisene i Hollywood, skal vi tro rykter. Du får virkelig fornemmelsen av at behandlingen virker øyeblikkelig. Kroppen føles lettere!

Pluss: Denne behandlingen er rask, og du får en umiddelbar følelse av effekt.

Minus: Det kjennes litt rart å ligge dekket i en luftpose ...

Pris: Ca. 1400 kroner for 30 min. Best resultat ved en kur på ti ganger. Klinikker som fører Declèor.

Funker kremene?

Har du ikke råd til dyre behandlinger, fins det nok av kremer på markedet - med varierende effekt. Her er det du bør se etter når du skal velge krem:

1. Produktet må inneholde ingredienser som har dyptvirkende effekter på vevet både på fettceller og sirkulasjon, som aromatiske planteessenser.

2. Fettforbrenning kan økes ved hjelp av ingredienser som koffein, enkelte rent framstilte molekyler fra planter og alger, planteteknologiske peptider og noen spesifikke kombinasjoner av aromatiske planteessenser.

3. Dyptvirkende, drenerende sirkulasjonseffekter i vevet oppnås først og fremst med aromatiske planteessenser fra for eksempel peppermynte, grapefrukt og salvie.

4. Kombiner med egenmassasje - eventuelt massasje eller apparatbehandlinger i hudpleiesalong.

NB: For å få virkelig gode effekter på groper, kreves bruk av spesifikke apparater med dybde­massasje og/eller ultralyd som er i stand til å bryte ned «ankrene» i hudoverflaten.

Kilde: Kjersti Johansen, Nordisk fagsjef for Dermanor

Les også:

- Blås kald luft på føttene dine eller mellom puppene

Dette er sminkelooken gutta elsker

Her snoker menn på badet

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning