Den nye hudpleien: «de-aging»

- Glem Botox og kunstig glatt hud

Nå er det naturlig hudpleie som gjelder!

GLEM BOTOX OG KUNSTIG GLATT HUD: Ifølge ekspertene er den nye snakkisen nå såkalt «de-aging». Det innebærer ut med Botox og Restylane, og inn med en naturlig sunn hud i form av glød, klarhet og et ansikt som utstråler energi med naturlig mimikk. Altså en litt annen look enn eks-supermodell Janice Dickinson (59) har valgt å gå for - som er kjent for sine utallige Botox-inngrep og et nokså stivt smil.
GLEM BOTOX OG KUNSTIG GLATT HUD: Ifølge ekspertene er den nye snakkisen nå såkalt «de-aging». Det innebærer ut med Botox og Restylane, og inn med en naturlig sunn hud i form av glød, klarhet og et ansikt som utstråler energi med naturlig mimikk. Altså en litt annen look enn eks-supermodell Janice Dickinson (59) har valgt å gå for - som er kjent for sine utallige Botox-inngrep og et nokså stivt smil. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Sara Melinda F. Sandal:

Sara Melinda F. Sandal er utdannet journalist og har jobbet som skjønnhetsansvarlig i Kamille i flere år.

Hun har også figurert på TV, sist som stylist på «Bli Ny Mor og datter» på FEM.

Den nye snakkisen nå er «de-aging».

I stedet for å fokusere så mye på rynker og fine linjer som allerede er kommet, er sunn hud i form av glød, klarhet og jevn fargetone det som gjør deg «yngre».

Den nye hudpleien

Avansert hudpleie er plutselig så mye mer enn bare reparering av rynker, og den nye trenden med klar og glødende hud som utstråler energi med naturlig mimikk, kan du få på to ulike måter:

Den aktive hudpleien, som finnes i utallige fuktighetskremer, oljer, serumer, øyekremer, renseprodukter og nattmasker, inneholder i mye større grad enn før naturlige ingredienser som ikke er like «aggressive» som tradisjonelle ingredienser, og som heller spiller på lag med hudens naturlige prosesser.

I tillegg får vi midlertidig hjelp av bb-kremer, cc-kremer, samt serumer og oljer som jobber med fargekorrigering, pigmentflekker og silikonutfylling av rynker og fine linjer. Disse «maskerer» det aktuelle problemet med én gang, uten å fjerne dem.

Fra rynker til glød

Gode renserutiner og rike fuktighetskremer er blitt like selvfølgelig som tannpussen. Det gir en merkbart penere hud, og opp til en viss alder er dette hudpleie nok for mange.

- Det er ikke så mange år siden rynker og slapp ansiktshud var aldringstegn kunder flest ønsket å unngå. I dag ser vi at de fleste kundene våre er mer opptatt av en klar og glødende hud, og de ønsker enten å unngå eller å minimere pigmentflekker og ujevn fargetone i ansiktet, sier Cammie Cannella, visepresident for opplæring og forbrukerrelasjoner hos den amerikanske hudpleiegiganten Kiehl's.

Deres visjon er krystallklar: Nøkkelen til sunn hud ligger i å ta vare på hudens fuktbarriere.

- Vi anbefaler våre kunder å bruke noen få minutter hver eneste dag på å stelle og beskytte huden sin, slik at den blir sterkere og dermed ser yngre ut, sier Cannella.

SLIK SKULLE VI GJERNE SETT UT!: Da har vi noen gode tips til deg.
SLIK SKULLE VI GJERNE SETT UT!: Da har vi noen gode tips til deg. Foto: FOTO: Bulls

Camilla Schjelderup driver Gimle Økologiske Parfymeri i Oslo. Etter seks års drift er det lille, eksklusive parfymeriet, som også driver nettsalg, godt etablert på det norske markedet.

Flere spennende ingredienser:

 • Kinetin: En naturlig ingrediens som finnes i planter. Hjelper huden med å holde på fukt, og lysner pigmentflekker.
 • Kobberpeptider: Gjør huden fastere og forebygger tap av kollagen, hudens «fyllstoff».
 • Pitera: Utvinnes av gjær som brukes i framstillingen av den japanske drikken sake. Forfiner og jevner ut hudstrukturen. Cate Blanchett er svoren tilhenger av Pitera.
 • Stamceller: Disse gir signaler til molekyler i huden som igjen får cellene til å øke produksjonen av kollagen og elastin.
 • Probiotika: Velkjent i matverden, der de er bra for fordøyelsen. I huden booster de immunforsvaret og hjelper med å opprettholde en optimal pH-verdi.
 • Edelstener: Rubiner, diamanter, smaragder. De har faktisk eksistert i enkelte luksusmerkers ­ansiktsskrubber i en årrekke. De ørsmå, støvlignende partiklene eksfolierer huden mildt.
 • Grapefruktkjerneolje: Regulerer fet og glinsende hud.
 • Arganolje: Denne dyre, trendy oljen inneholder en høy konsentrasjon av vitamin E og fettsyrer, og er mer stabil i sollys enn andre antioksidanter. Skal gi vakker hud.
 • Solbærolje: Virker ­betennelsesdempende.
 • Kamilleolje: Virker beroligende på huden. Bør testes på håndleddet en dag først, for å utelukke allergiske reaksjoner i ansiktet.

Også her merker de et skifte i hva som anses som foryngende hudpleie.

- Våre kunder ønsker seg ikke et ansikt som for enhver pris skal se glatt ut. Derfor er både Botox og Restylane utelukket. En 40-åring som har tatt vare på huden sin og samtidig har mimikken i behold, er absolutt å foretrekke, framfor uttrykksløs, glatt hud. Det er en motbevegelse mot det kunstige, men også denne kvinnen ønsker seg effektive og varige resultater, sier Schjelderup.

Resultater som forhåpentligvis kan oppnås med revolusjonerende, nye ingredienser hentet fra moder jord, klinger godt i ørene til oss forbrukere i en tid der ordene «økologisk» og «kortreist» har fått godt rotfeste.

De nye ingrediensene

- De nye trendene innenfor hudpleie er naturlige, effektive ingredienser som gir flotte resultater. Som stamceller fra planter som både reverserer, forebygger og reparerer skader i huden og fargekorrigerende ingredienser som Kojic acid, som også gir gode resultater på pigment­forandringer og arr, sier Schjelderup.

Hun forteller om færre, men effektive ingredienser i ett spesialprodukt, som gjerne kan brukes som en kur, for å få bukt med spesifikke problemer. Peptider, som finnes naturlig i cellene og som danner byggesteinen proteiner, går målrettet dit de er programmert for å jobbe, og kan blant annet roe muskelsammentrekninger.

Skjønnhet kommer innenfra

Den naturlige skjønnhetstrenden kobles mer og mer sammen med den økende bevisstheten rundt livsstil. At huden gjennom et sunt kosthold vil se og oppføre seg deretter, er udiskutabelt.

Sover du lite og stresser mye, kanskje røyker i tillegg, vil huden se mer sliten og markert ut - dermed eldre. Den viktigste antirynkebehandlingen, starter innenfra.

- Vakker, ungdommelig hud begynner alltid med en sunn livsstil, sier Cannella.

Hun anbefaler mye frukt og grønt, nok vann, i tillegg til mosjon og sju-åtte timers søvn. Og solbeskyttelse.

- Det aller viktigste du gjør for huden din, er å beskytte den mot sola. Bruk høy solfaktor hver eneste dag gjennom hele året, sier Cannella.

Salongbehandlinger

GLEM BOTOX OG KUNSTIG HUD: - Våre kunder ønsker seg ikke et ansikt som for enhver pris skal se glatt ut. Derfor er både Botox og Restylane utelukket. En 40-åring som har tatt vare på huden sin og samtidig har mimikken i behold, er absolutt å foretrekke, framfor uttrykksløs, glatt hud. Det er en motbevegelse mot det kunstige, men også denne kvinnen ønsker seg effektive og varige resultater, sier ekspertene.
GLEM BOTOX OG KUNSTIG HUD: - Våre kunder ønsker seg ikke et ansikt som for enhver pris skal se glatt ut. Derfor er både Botox og Restylane utelukket. En 40-åring som har tatt vare på huden sin og samtidig har mimikken i behold, er absolutt å foretrekke, framfor uttrykksløs, glatt hud. Det er en motbevegelse mot det kunstige, men også denne kvinnen ønsker seg effektive og varige resultater, sier ekspertene. Foto: FOTO: Thinkstock.com

De nye hudpleietrendene omfatter også salongbehandlinger.

 • Non Tox: Dette er kosmetisk akupunktur som tar tak i både rynker og mimikklinjer og er et motsvar til Botox. Gimle Parfymeri rapporterer om gode resultater etter seks ganger med Non-Tox, som er patentert og utviklet av Laura Bonné. Pris: kroner 4900 for seks behandlinger.
 • Antioksidanter: Anne Kathrine Hansen, PR-konsulent og hudterapeut hos Dermanor, sier at penslinger med kraftige antioksidanter med tilhørende hjemmepleie har vist seg å ha god effekt og er «det nye» innen hudpleie.
 • Fruktsyre: Penslinger med fruktsyre, gjerne kombinert med apparater som øker effekten av behandlingene. Pris: Fra kroner 800 til 1200.
EKSPERT: Stor stas for Kamilles Sara (t.h.) å møte Kiehl's Cammie Cannella.
EKSPERT: Stor stas for Kamilles Sara (t.h.) å møte Kiehl's Cammie Cannella. Foto: FOTO: Produsent

Juksehjelperne

Ved siden av de spesialrettede, aktive produktene finner vi en helt annen nisje innenfor den samme hudtrenden.

«Jukse­hjelperne» er umiddelbart korrigerende produkter, og har en fot innenfor makeupens verden fordi de ikke jobber aktivt med huden. Her er det kun snakk om å pynte på sannheten, korrigere på overflaten.

De selges som kremer, primere og såkalte «fill-ins», og lanseres i hopetall. Trenden kommer opprinnelig fra Asia, der disse produktene er svært populære.

Rødhet viskes ut umiddelbart, huden jevnes, og rynker fylles ut. Blant disse finner du bb-kremer og cc-kremer, silikonbaserte kremer, eller Askepott-kremer om du vil. Men idet vannet treffer ansiktet er magien dessverre brutt ...

Les også:

Norske jenter bruker stadig mer penger på utseendet

Trenden som tar ett år å fullføre

Du kan faktisk sove deg penere

En 40-åring som har tatt vare på huden sin og samtidig har mimikken i behold, er absolutt å foretrekke, framfor uttrykksløs, glatt hud.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning