SPAR KR 1512: Mange av årets julesett er ikke bare lekre og vel mottatt under juletreet, men man kan spare en god slump med penger på dem også! Som dette Christmas Mix XL fra Makeup Mekka (kr 599).
SPAR KR 1512: Mange av årets julesett er ikke bare lekre og vel mottatt under juletreet, men man kan spare en god slump med penger på dem også! Som dette Christmas Mix XL fra Makeup Mekka (kr 599). Foto: FOTO: Produsenten

Julegavetips til kjæresten, venninna, søster og mor

De skjønneste julegavene

Få jenter blir skuffet over en lekker skjønnhetsgavepakke under treet!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Det finnes så mange gode grunner til å gi sminke-, hår- eller hudpleiesett i gaver denne julen.

Kanskje nekter kjæresten å lage ønskeliste, og mener at hva enn du finner på blir bra.

Eller hva med venninna som sjeldent spanderer på seg selv, men som du godt vet gjerne skulle hatt en bedre hudpleie enn Sparkjøp-varianten?

Og så må vi ikke glemme søstre og mødre som elsker å leke seg med sminke, både i skjul og til hverdags.

Julen er nemlig tiden da de største og beste kosmetikkmerkene lanserer nyttige skjønnhetssett eller kitt, i alskens nydelige forpakninger. Som oftest til en gunstigere pris enn ved løssalg.

Sjekk ut Klikk Motes beste tips og forslag til årets skjønnhetsjulegaver i bildegalleriene under, og få med deg noen triks til hvordan man velger den beste varianten til den uttenkte.

Ikke alle sminkesett er like bra

Selv om det er mye spennende i butikkene, er det ikke alt som er like bra.

Da er det greit å utføre et par tester, som peiler deg inn på hvorvidt sminken er av god kvalitet eller ei. Ja, uansett om du selv har erfaring med sminke.

Tørre sminkeprodukter med farge, som øyeskygger og rouge, avsløres på under fem sekunder med "pigment-testen".

Alt du trenger å gjøre er å gni en bomullspinne eller fingertupp over produktet, og sjekke hvorvidt fargen ser lik ut som i beholderen.

Ser den svakere, eller "lysere" ut, er ikke produktet særlig godt og burde skippes.

Dette fenomenet kan forekomme blant både dyre og billige merker, og kommer som oftest av at pengene har blitt lagt inn i forpakningen.

Derfor kan det ofte være tryggest å gå for skjønnhetssett som inneholder produkter fra fast sortiment, eller i det minste utføre pigment-testen før gavepapiret blir valgt ut.

Sats på kjente hudpleiemerker

Ønsker du å gi bort hudpleie, er det greit å ta utgangspunkt i hva gavemottakeren faktisk bruker. Så lenge hun allerede er fornøyd med det, vel og merke.

Hudpleie kan fort bli en dyr affære, så å motta dette som gave er derfor ekstra fint.

Til yngre jenter, er det greit å gå for hudpleieserier som er laget spesielt for deres hudtype.

Og har man aldri brukt noe særlig hudpleie, men er over tjuefem år, er det lurt å holde seg til kjente hudpleiemerker som Dermalogica, Vichy eller MD Formulations.

Dette er tre merker som er kjente for å føre spesialprodukter, så vel som generelle hudpleiekremer og rens som fungerer til de fleste. Da blir det vanskelig å feile.

Gled samlerne

Er kjæresten din gal etter MAC-sminke, så kommer hun til å skrike av glede over å få et av de kjente julekitene deres.

Behandler venninnen din Michael Kors-veska si som en baby? Da kommer hun til å elske de små skjønnhetsgavene fra samme merke.

Dette er produkter som en sann merkeentusiast vil spare på, sette på hylla til utstilling og virkelig kose seg med. Den perfekte gaven med andre ord.

 

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen