Sunn kake

Sunn kakefavoritt

Treningsblogger Maren Erdvik deler oppskriften på en deilig havrekake, som både er sunn og rask å lage.

SUNN KAKE: Om du kaller havrekaken frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn.
SUNN KAKE: Om du kaller havrekaken frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn. Foto: Foto: Maren Erdvik
Publisert Oppdatert

Havrekaken er super enkel å lage, smaker himmelsk og er i tillegg både sunn og næringsrik.

Dette er faktisk en helt perfekt frokost også. Det er jo i grunn bare en søt havregrøt, laget som en kake og toppet med sjokoladesaus.

Så om du kaller det frokost, snacks eller dessert er opp til deg, men uansett så smaker den nydelig, samtidig som den er er sunn.

 

Du trenger:

Havregryn

Proteinpulver med vaniljesmak

Sukrin eller annen søtning

Walden farm sjokoladesaus

Friske jordbær

Se fremgangsmåte under bildet!

PYNT: Du kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver.
PYNT: Du kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver. Foto: Foto: Maren Erdvik

Slik gjør du:

1. Ta ønsket mengde havregryn i en bolle, og dekk grynene med vann. Ta så mye vann at det dekker grynene med ca 1-2 cm. Grynene trekker til seg mye væske.

2. Bland inn 1/2 scoop vanileprotein (ca 15g) og drypp gjerne et par dråper stevia vanilje i skålen. Rør godt rundt, og sett den inn i mikroen i ca 1 minutt.

3. Når den er ferdig tar du skålen ut, lar den avkjøles litt, og snur den på hode på en tallerken.

4. Voala - så enkelt lager man mikrokake. Så kan du pynte med det du ønsker. Jeg drysset litt surkin og Walden Farm sjokoladesaus over, og pyntet med friske jordbær kuttet i skiver.

 

Les bloggen til Maren her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning