Hjemmetrening program

Smart trening i hverdagen

Korte og effektive treningsøkter er perfekt for deg i tidsklemma!

EFFEKTIV TRENING: Du trenger ikke stresse avgårde til et treningssenter for å trene. Med disse smarte øvelsene kan du enkelt trene hjemme i stua.
EFFEKTIV TRENING: Du trenger ikke stresse avgårde til et treningssenter for å trene. Med disse smarte øvelsene kan du enkelt trene hjemme i stua. Foto: Foto: Gry Traaen
Publisert Oppdatert

- Å ta sunne valg må være enkelt, sier Helle Bornstein, personlig trener og gründer av konseptet Smart trening.

Helheten er viktig for Helle.

- Mange tror at de når målene sine bare ved å trene mer, men sannheten er at de færreste oppnår gode resultater ved kun å fokusere på trening. Du må holde fokus både på trening, kosthold og livsstil for at du skal kunne oppnå de gode resultatene, sier Helle.

Selv har hun funnet balansen ved å trene to til tre ganger i uka, og spise sunt.

- Jeg har dager hvor jeg skeier ut, men dagen etter tar jeg igjen sunne valg. Det er viktig å akseptere at ikke alle valg vi tar er sunne, og at det er greit, sier hun.

Se 9 smarte øvelser nederst i saken!

Kropp som fungerer

Hun finner motivasjonen i å ha en kropp som fungerer i hverdagen.

Enten det er for å bære et av barna, eller rett og slett komme seg igjennom en hektisk dag med kundeveiledning, tv-innspilling og blogging.

- Jeg synes det er viktig å ta vare på kroppen. Ikke bare for å se bra ut, men enda viktigere er det at jeg er klar til å ta fatt på dagens utfordringer. Trening og sunt kosthold gir meg energi, endorfiner som gjør meg glad. Jeg liker å ha en kropp som fungerer, sier hun energisk.

Hun legger også vekt på gode vaner i forhold til søvn, stressmestring og de gode relasjonene til andre.

Og til tross for at det kan høres overveldende ut, mener hun altså at det kan være enkelt.

- Utgangspunktet ditt er unikt, og det samme gjelder for målene dine og hvordan din hverdag ser ut. Grepene du gjør for å få en sunn livsstil må fungere for deg og være tilrettelagt ditt liv, sier hun.

Fleksibelt treningsprogram

Derfor har hun utarbeidet et treningsprogram som du selv kan sette sammen slik det passer deg. Programmet består av tre bolker med tre øvelser.

Hver bolk skal ta ti minutter å gjennomføre. Helle anbefaler at du trener tre ganger i uka, og du bestemmer selv hvor mye du kan gjøre.

Du kan gå for en timinutters bolk hver gang, eller du kan sette sammen to eller tre bolker samme dag.

Og resultatene? De vil du se etter tre uker, lover Helle.

- Du vil bli sterkere, og merke at du klarer å løfte mer. Hvis du i dag synes at du har for mye fett rundt midjen, vil du også merke en bedring her, lover Helle.

Les bloggen til Helle her!

Tre økter på 10 minutter:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning