Henriette Steenstrup om nyttårsløfter

Nyttårsløfter med stor L

I år skal jeg ta i litt. Nå får det være slutt på beskjedenhet, skriver Henriette Steenstrup.

NYTT ÅR: 2016 skal bli det beste året i mitt liv, og jeg har som mål å ikke ha så høye forventninger at skuffelsen er nødt til å komme, skriver Henriette Steenstrup.
NYTT ÅR: 2016 skal bli det beste året i mitt liv, og jeg har som mål å ikke ha så høye forventninger at skuffelsen er nødt til å komme, skriver Henriette Steenstrup. Foto: Foto: Privat / Anja Ka
Publisert Oppdatert

Hvert år byr på nye muligheter til å skaffe seg nyttårsløfter som kan bli brutt.

I år skal jeg ta i litt. Ikke sånn smålåtne nyttårsløfter av typen «spise mer grønnsaker» og «ringe mamma litt oftere».

Nå får det være slutt på beskjedenhet.

Bedre hverdag

I 2016 skal jeg nesten bare spise grønnsaker og ringe mamma HVER dag.

Og jeg skal ha mer egentid. Mye mer egentid. Ikke en skarve time tennis i uka, men en time hver dag, da jeg enten trener eller ligger i badekaret eller leser bok.

Til gjengjeld skal jeg kompensere for denne egoismen ved å leke mye mer med barna. Selv om jeg ikke liker å leke sjørøver og Star Wars, skal jeg gjøre det så mye som mulig.

Og selv om jeg nesten bare skal spise grønnsaker og linser, skal jeg også skjemme bort meg selv i ny og ne.

Ikke tenke på konsekvensene, men bare nyte livet. Og gjerne med mange glass rødvin til. Og sove lenge uten dårlig samvittighet, og teste den såkalte helvetesuka for å se om jeg blir mer effektiv.

Gi litt mer F

Jeg skal pynte meg litt mer og oftere til hverdags. Og bli mindre opptatt av det ytre. Og så skal jeg være mye mer sosial enn jeg har vært i år. Og være en god del mer alene.

Og selvsagt mer sammen med barna. Og jeg skal være mer engasjert i skole og lekser og fritidsaktiviteter.

Samtidig som jeg skal gi litt mer F og bry meg mindre med å passe på at alle har på skjerf og lue og ull innerst, så får de heller få lungebetennelse og lære the hard way.

Alle i familien skal ta tran hver dag og generelt spise sunnere. Og jeg skal sortere mer søppel og kjøre mindre bil, men ikke bruke tid på å sortere andres feilsorterte søppel.

Dessuten ønsker jeg meg ny bil. Jeg vil også forbruke mindre og sette penger på sparekontoen – ikke bare overføre de pengene jeg sparer tilbake igjen etter tre dager.

Samtidig vil jeg ikke være en gjerrigknark heller, så jeg skal være raus og bjuda på om det passer seg sånn.

Ja-menneske, eller?

I år skal jeg ikke si ja til absolutt alt, men være et ja-menneske som sier nei, så kan jeg heller si ja hvis jeg ombestemmer meg.

Men jeg vil ikke være vinglete heller, så det er mulig det er bedre å si ja først, men kanskje innimellom si først at jeg skal tenke litt på det. For så å si ja.

Jeg skal være mer hjemme og så skal jeg være mer ute. Både i friluft og på byen. Jeg skal iallfall på flere konserter, filmer og teaterforestillinger. Men jeg skal ikke være fremmed for å gjøre ingenting heller. Og bare stirre i veggen når det virker naturlig.

Selvsagt skal jeg sove godt, men ikke kaste bort sumarnatta uten videre.

Og være oppriktig interessert i hva som skjer i episode 219 av Ninjago og la barn være barn, ikke henge meg opp i at vi ikke har helt sammenfallende interesser. Bare la dem finne på ting selv, samtidig som de må gjennomføre det vi tross alt har meldt dem på.

Både i pose og sekk

I 2016 vil jeg være raus og åpen for at andre mener andre ting enn meg når det gjelder store og små spørsmål, men jeg kommer til å være høylytt hvis jeg skal forfekte min mening (hvilket jeg allerede gjør, men jeg skal ha respekt for at andre mener annerledes, selv om de er forstokket og tette i pappen).

2016 skal bli det beste året i mitt liv, og jeg har som mål å ikke ha så høye forventninger at skuffelsen er nødt til å komme.

2016 skal bli et rolig år fylt med fart og spenning.

Jeg skal kreve mye av min partner og la han være masse i fred samtidig. Jeg har trua på at det er mulig å få i både pose og sekk her.

Og hvis det ikke går med verken pose eller sekk, så går jeg tilbake til det mer smålåtne rundt månedsskiftet januar/februar. Spise litt mer grønnsaker. Punktum.

Flere gullkorn fra Henriette:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning