BLOGG: Påskekos for venner og familie

Påsken blir ikke det samme uten lesestoff og gode ideer. Vi har gjort vårt beste for å samle alt i ett blad, og nå gir vi vekk litt av moroa her i bloggen og.

Foto: Øyvind Haug og Europa Press
Publisert Oppdatert
Kamille nr. 6, 2013, påskeutgaven, er i salg fra 15. mars.
Kamille nr. 6, 2013, påskeutgaven, er i salg fra 15. mars. Foto: Kamille

Endelig påske! Slutten av mars og starten på april betyr litt fri, litt kos og litt vår.

Selv om det kanskje ikke er helt vårtemperaturer ute nå, er det få som klager, for alle vet at våren er like rundt hjørnet.

Vi i Kamille-redaksjonen er litt overalt i påskeferien.

Noen tar seg fri en hel uke, andre skal ha noen dager her i redaksjonen. Noen drar på hytta og noen er trofaste mot storbyhjertet sitt. Men en ting vi alle gleder oss til, er å kose oss med påskeutgaven av Kamille, for der er det mye moro!

Alle nordmenn er glad i naturen i påsken. Sånn er det bare.

Og mener man noe annet, så sier man det ofte ikke høyt, siden alle vil være Kari og Ola Nordmann.

Det har vi tatt høyde for i Kamilles påskeutgave.

Her er det masse deilig lesestoff for deg som helst vil grave deg ned i sofaen i tide (var det ikke sånn den fjellvettregelen var?).

Og oppskrifter og lek og rebus følger også med - de funker både i byen, til fjells og på landet! Sjekk ut sidene 43-55 i bladet.

Og litt lenger ned på siden her avslører vi oppskriften på verdens beste påskesjokoladekake ...

Vi skriver jo for det meste om helt vanlige damer i Kamille, og sper på med litt kjendiser her og der. Men innimellom skriver vi om damer som tør å skille seg ut litt ekstra. 31 år gamle Nina Naustdal, som opprinnelig er fra Lambertseter i Oslo, er en slik dame. Intervjuet med henne er blitt godt lagt merke til.

Til og med Anne-Kat Hærland er fan (vi velger i alle fall å tolke det slik ;-) ) og trakk fram intervjuet i TVNorge-programmet sitt, "Anne-Kat".

Sjekk ut klippet fra TVNorge og hør Anne-Kats hysteriske kommentarer.

Hva synes du om intervjuet med Nina? Si den mening i kommentarfeltet helt nederst i denne saken!

 


Noe av det beste med påsken er mat. Påsken er litt som julaften nummer to, du kan stappe i deg alt du ønsker. Marsipanen, og alt det, har vært i butikkene lenge, men det smaker litt ekstra godt når påsken endelig her. Så vi skal i hvert fall spise masse av det. Men det beste av påskemat finner du selvfølgelig i bladet vårt.

Line, vår flotte interiør- og matansvarlig, har dratt frem oppskrifter til diverse retter med egg, lam og den superraske desserten marengs. I tillegg har hun funnet frem to av de beste sjokoladeoppskriftene, en på muffins og en helt fantastisk sjokoladekake.

Og den kaken gir vi dere her på bloggen, siden det er påske.

Påskesjokoladekake

Mengde: 10-12 kakestykker

Tid: 1 ½ time

Du trenger:

175 g usaltet smør

200 g mørk sjokolade (70 % kakao), i biter

1 ss mørk rom

3 egg, hvitter og plommer separert

175 g sukker

140 g mel

1 ½ ts bakepulver

85 g malte mandler

Til glasuren:

2,3 dl kremfløte

200 g mørk sjokolade (70 % kakao), i biter

små sjokoladeegg med farget sølvpapir til pynt

Til fyllet:

100 g brunt, uraffinert sukker

1,3 dl kremfløte

1 egg

50 g usaltet smør

50 g ferskt kokosnøttkjøtt

50 g grovhakkede, ristede hasselnøtter

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 °C og smør en springform (24 cm). Smelt smør, sjokolade og rom over vannbad, til alt er smeltet og blandet sammen. Avkjøl.

Visp eggeplommene og 140 g sukker med elektrisk håndmikser, og rør inn sjokoladeblandingen. Vend inn mel, bakepulver og mandler.

Pisk eggehvitene og resten av sukkeret (35 g) stivt med håndmikser. Når du kan lage stive topper i bollen, er hvitene ferdig pisket. Vend hvitene inn i resten av røren, litt av gangen. Hell røren over i formen og slå denne forsiktig i benken for å fordele røren. Stek i 35-40 minutter, eller til en kakepinne kommer ren ut av kaken. Avkjøl i formen i 10 minutter før du flytter kaken over på rist og avkjøler fullstendig.

Lag glasuren: Varm fløten forsiktig på middels varme, fjern fra plata før den koker og tilsett sjokoladen. Rør til du har en jevn, flytende saus. Sett kaldt i 40 minutter, eller til sausen har stivnet og er tykkere, men fremdeles mulig å helle.

Lag fyllet: Ha sukker, fløte, egg og smør i en tykkbunnet gryte og smelt på middels varme, under stadig omrøring. La koke opp og kok under omrøring i 1-2 minutter, før du fjerner gryta fra plata. Tilsett kokos og hasselnøtter, rør godt og la avkjøle i ca. 10 minutter.

Del kaken i to og spre fyllet over den nederste kakedelen. Legg den andre delen oppå.

Hell glasuren over kaken, spre den utover og pynt til slutt med sjokoladeegg rundt kanten.

Og når du er ferdig å lese Kamille, er det kanskje tid for å lese en bok? På side 181-184 får du masse herlige boktips.

Er du allerede på påskeferie, er abonnent, men glemte bladet hjemme? Fortvil ikke! Nå har du tilgang til hele bladet digitalt også - du kan altså lese bladet via telefonen din, datamaskinen eller nettbrett. Se her!

Det er duket for en herlig påske med senkede skuldre.

Naaaaammmmmmm ...
Naaaaammmmmmm ... Foto: Kamille/Europa Press

Kos deg! Hilsen alle oss i Kamille-redaksjonen. :-)

PS! Følger du oss på Instagram? På instagram heter vi @KamilleNorge

Tagger du dine Kamille-relaterte bilder med #KamilleNorge finner vi dem, og kan vise dem fram på Kamille.no. Vi velger også ut tre bilder til hver utgave av bladet som vi vil vise fram der.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning