HÅRVIDEO: Test av hårbørste med føner

Enkel hverdagsfrisyre for hele arbeidsuka

Den elektriske hårstyleren er genial i hverdagen!

Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (30) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist.

Etter fem år i London og Barcelona, er hun nå tilbake i Oslo og lager mote- og skjønnhetsartikler for Klikk Mote.

Er du som meg, så er håret, og spesielt hvilken frisyre du skal ha, det siste du tenker på om morgenen.

Det blir som oftest febrilsk leting etter en hårstrikk på vei ut døra, for så å stappe alt inn i en trendy hårball – som jo egentlig ikke er så veldig trendy lenger.

Sminken er kanskje på plass, antrekket ser smashing ut, og så henger det flate og statiske håret der som en annen slappfisk.

«Opp med det», stønner vi.

The american dream(hair)

Men innerst inne drømmer vi jo om volum og glatte lokker, og en luefri-sone av et hår, som gjør alle grønne av misunnelse.

Ja, akkurat sånn som man ser på amerikansk TV.

Amerikanerne tar jo gjerne både én og to turer innom frisørsalonger eller egne blow dry-barer i løpet av uken, i ens ærend for å føne håret vakkert.

Det høres drømmende ut for mange jenter, og selv om det faktisk er mulig å gjøre dette i Norge også, er det fint få av oss som koster på oss akkurat dén drømmen.

Men i søken etter å se sånn nogenlunde fresh ut på hodet, har jeg kommet over et redskap som utgjør en stor forskjell, nemlig hårbørste med føner.

Sjekk ut videoen over for å se hvordan jeg bruker den, og hvilke frisyrer jeg klarer å lire ut av den etter kun én runde.

Steg for steg samt bilder finner du under.

MORGENRUTINE: Begynn med cirka 90 prosent tørt hår, og prepp gjerne med en varmebeskytter. Del håret inn i tre-fire deler, og konsentrer luften og børsten fra røttene og ut først. Vri tuppene andre veien rundt børsten for en fin finish.

MORGENRUTINE: Begynn med cirka 90 prosent tørt hår, og prepp gjerne med en varmebeskytter. Del håret inn i tre-fire deler, og konsentrer luften og børsten fra røttene og ut først. Vri tuppene andre veien rundt børsten for en fin finish. Foto: FOTO: Tove Eggen.

BØLGER: Teknikken over skaper fin, men naturlig volum som holder i dagevis. Hvis du ønsker mer bølger, kan du rulle børsten innover, og holde i et par sekunder. Skru føneren av hvis børsten fester seg.

BØLGER: Teknikken over skaper fin, men naturlig volum som holder i dagevis. Hvis du ønsker mer bølger, kan du rulle børsten innover, og holde i et par sekunder. Skru føneren av hvis børsten fester seg. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Lettere enn du tror!

En børste som blåser varm luft er på ingen måte en ny oppfinnelse, men oppdagelsen jeg har gjort er at den er langt mindre skummel og mye lettere å bruke enn tidligere antatt.

Vi har vel alle prøvd oss på føner og rundbørste komboen, som er kjempe vanskelig å få til!

Grunnen til at denne teknikken er så knotete er fordi man trenger å bruke begge hendene, men med en hårbørste med føner trenger man bare én!

Og det aller beste er hvor lenge frisyren, altså volumet og formen, holder. Perfekt for meg som er en «no-poo'er», og kun vasker håret cirka hver syvende dag med natron og eddik.

I tillegg kan jeg raskt og enkelt forandre på frisyren, og slipper derfor å se helt lik ut hver eneste dag. Hurra!

FLEKSIBEL: Resultatet blir en volumniøs og fleksibel frisyre som holder lenge, og kan formes i flere forskjellige frisyrer. Dette er fra dag én.

FLEKSIBEL: Resultatet blir en volumniøs og fleksibel frisyre som holder lenge, og kan formes i flere forskjellige frisyrer. Dette er fra dag én. Foto: FOTO: Tove Eggen.

HOLD FRISYREN: For at volumet og formen skal holde seg bedre, er det lurt å dra håret løst bakover til nakken, tvinne lett og feste med en strikk over natten eller når man dusjer. Dra lett i håret for å passe på at det ikke sitter for stramt.

HOLD FRISYREN: For at volumet og formen skal holde seg bedre, er det lurt å dra håret løst bakover til nakken, tvinne lett og feste med en strikk over natten eller når man dusjer. Dra lett i håret for å passe på at det ikke sitter for stramt. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Prepp håret godt

For at frisyren, eller rettere sagt frisyrene, skal holde seg lenge, er det viktig å preppe håret godt.

Vask håret, men styr gjerne unna produkter som inneholder sulfater. Dette kan tynge håret og sørge for at volum og form kollapser raskere.

La håret lufttørke til det er cirka 90 prosent tørt, og børst deretter godt igjennom med en naturbørste eller selve hårbørsten med føner.

Få gjerne i deg frokost, kaffe og på med sminken i mellomtiden, eller bruk en vanlig hårføner til å tørke håret hvis du har dårlig tid.

Husk å spraye håret med en varmebeskyttende spray før du bruker føner.

Du kan også fordele en volumbyggende mousse i lengdene, men da kan håret bli fett etter én dag eller to.

DE FØRSTE DAGENE: Dag to valgte jeg er høy hestehale, og både volum og formen gjorde slik at den lettere ble satt og så penere ut. Dag tre gikk jeg for en løs sideskill.

DE FØRSTE DAGENE: Dag to valgte jeg er høy hestehale, og både volum og formen gjorde slik at den lettere ble satt og så penere ut. Dag tre gikk jeg for en løs sideskill. Foto: FOTO: Tove Eggen.

SLUTTEN AV UKA: Dag fire kjørte jeg en litt rocka stil, og satt halve håret opp, mens dag fem følte jeg for en "casual-friday" - spesielt siden frisyren var ved sin veis ende.

SLUTTEN AV UKA: Dag fire kjørte jeg en litt rocka stil, og satt halve håret opp, mens dag fem følte jeg for en "casual-friday" - spesielt siden frisyren var ved sin veis ende. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Føn, børst og rull

Håret skal deles inn i tre-fire passéer på langs, og pass på at du børsteføner nakken først da holder volumet seg bedre.

Start ved å plassere rundbørsten ved røttene, med føneren skrudd på.

Dra så børsten utover gjennom håret, og gjerne oppover for ekstra volum.

Rull børsten lett mens du drar for å bygge en fin form til frisyren.

Dra så børsten helt ut, og pass på at tuppene kommer med.

For å vippe ut tuppene, legger du børsten på forsiden av håret og drar fra midten av lengden. Vri kosten samtidig utover.

Håret må bli helt tørt

Jobb deg oppover håret, passé for passé, og børst gjennom hver hårdel så mange ganger du trenger til det blir helt tørt.

Hvis håret, og røttene spesielt, fortsatt er litt fuktige vil nemlig frisyren holde seg dårlig.

Gå derfor gjerne over hele håret til slutt, og plasser børsten på områder som fortsatt virker våte.

Dette er også en fin måte å samle håret på, tuppene spesielt.

Oppretthold frisyren

Når hele håret er børstet, formet og fønet kan du godt spraye lett med en tørr hårspray fra undersiden av håret.

Ikke bruk for mye, da dette vil tynge frisyren – det aller beste er å la vær hvis mulig.

For at volum og form skal holde hele arbeidsuken, er det fin å unngå fuktig vær og direkte kontakt med vann.

Om kvelden og i dusjen kan du gjerne dra håret løst bakover, tvinne lett og feste i nakken.

De siste to dagene kan du gå over med litt tørrsjampo i røttene, også fra undersiden, hvis du føler for det.

Du kan til og med bruke hårbørsten med føner for en raskt touch-up på hårdeler som har mistet formen sin i løpet av uka.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning