Medieovervåkning avslører:

En sniktitt på ønskelista

Se hvilke ønsker vi har i år - du kan bli overrasket!

SANNE RYKTER? Hvis ryktene medieovervåkerne plukker opp er sanne, ønsker de aller fleste nordmenn seg iPhone til jul.
SANNE RYKTER? Hvis ryktene medieovervåkerne plukker opp er sanne, ønsker de aller fleste nordmenn seg iPhone til jul. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert Oppdatert

iPhone står øverst på ønskelisten julen 2011, viser førjulstidens samtaler mellom oss nordmenn i sosiale medier, analysert av medieovervåkningsselskapet Meltwater.

Overvåker ønskene våre

Meltwater har over en toukers periode analysert alle innlegg i sosiale medier som inneholder ord relatert til julegaveønsker.

Stadig flere bedrifter bruker sosiale medier bevisst for å bli kjent med kundenes ønsker og behov.

- Flere av våre kunder bruker sosiale medier svært målrettet til å forutse trender. Ser man for eksempel at det blir mer "buzz" rundt et konkurrerende produkt er det grunn til å vurdere årsaken.

Det er samme metode som er brukt for å "lese" ønskelista vår.

Mobile ønsker

FILM: Du får nå filmleie på iTunes.
FILM: Du får nå filmleie på iTunes. Foto: FOTO: Marius Valle, Mobili.no

Øverst på listen ligger iPhone. Men om du ikke får en splitter ny iPhone 4S, kan det være greit å vite at det finnes andre, like gode alternativ. Det har vi vist i utallige tester i året som gikk, senest i testen av Samsung Galaxy Note, som til og med har større skjerm enn iPhone 4S.

- Det gjenstår å se om iPhone faktisk blir salgsvinneren julen 2011. Så langt gir omtalen i sosiale medier en indikasjon på at den står høyt på ønskelisten for mange, sier Birte Steen, daglig leder i Meltwater Buzz i Norge.

Her finner du alle våre mobiltester!

Sko i alle høyder og fasonger

På en god andreplass, kommer (kanskje overraskende på noen) sko!

ÅPEN TÅ: 1: Lyst skinn fra Apair, kr 2299. 2: Kilehæl og lekkert skjæring fra Michael Kors / Net-a-porter, kr 1800. 3: Funky med krokodillemønster fra Jimmy Choo / Mytheresa.com, kr 3500. 4: Romantisk fra Monsoon, kr 845. 5: Pasteller i lakk fra Asos / Asos.com, kr 200.
ÅPEN TÅ: 1: Lyst skinn fra Apair, kr 2299. 2: Kilehæl og lekkert skjæring fra Michael Kors / Net-a-porter, kr 1800. 3: Funky med krokodillemønster fra Jimmy Choo / Mytheresa.com, kr 3500. 4: Romantisk fra Monsoon, kr 845. 5: Pasteller i lakk fra Asos / Asos.com, kr 200. Foto: FOTO: Produsentene

Gode sko får vi aldri nok av, viser testene analysebyrået har gjort. De klarer ikke å spesifisere om det er løpesko, pensko - høye eller lave, vintersko eller fjellsko vi ønsker oss, og det er kanskje ikke så nøye - ja, takk alt sammen, sier vi.

Er det litt for dyrt for deg å investere i fjellsko, er denne dorullholderen den perfekte gaven til turgåeren.

Vi elsker å lese

Det vil kanskje overraske noen at bøker kommer på en tredjeplass av alle julegaveønsker i år, når vi har så mange filmer, spill og annen moro å underholde oss med.

Når det er sagt, kan vi ikke la sjansen gå fra oss til å skryte av den splitter nye Foreldre & Barn-shoppen, der du får mange klassiske og nye bøker til en fornuftig penge.

Foto: Disney

Nytt kamera

Selv om de blir bedre og bedre, er vi ennå ikke strålende fornøyde med mobilkameraene. Det viser ønsket som ligger på fjerdeplass av alle våre felles julegaveønsker denne julen - nytt kamera.

Nikon D700 er et av de beste kameraene for semiproffen, og eneste ulempe med denne speilrefleksen er prisen. Også er en speilrefleks et komplisert stykke arbeid, da.

Et lite, enkelt kamera både i bruk og håndtering, er nye Sony NEX-C3 kompaktkamera, som får en femmer i vår test.

Her har vi samlet alle våre beste julegavetips!

Les også:

Julegaven friluftsfolket ønsker seg

12 julegaver familien ikke ønsker seg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning