TRENDER 2015

It-plagget du bør skaffe deg nå

Her er plagget «alle» vil ha denne våren.

VÅRENS HOTTESTE JAKKE: Ifølge mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne er dette den hotteste jakken du kan få tak i denne våren. Semsket jakke fra Vero Moda, kr 799.
VÅRENS HOTTESTE JAKKE: Ifølge mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne er dette den hotteste jakken du kan få tak i denne våren. Semsket jakke fra Vero Moda, kr 799. Foto: Getty Images/Produsentene
Publisert Oppdatert

Er det et årstall som har regjert motebildet denne våren så er det 70-tallet.

I februar jublet stylistene for at slengbuksen var tilbake, og kvinner stilte seg i kø for å sikre seg det populæret plagget.

Denne gangen er det jakken i semsket skinn som står for tur:

- En av vårens mest populære jakker er i semsket skinn. Passer perfekt om du går for 70-tallsstilen eller vil ha en bohemsk look, sier Cecilie Mevatne, mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye.

Ton i ton

Stylist Jeanette Hoff er enig:

- Den lyse bikerjakken i semsket skinn er et must denne våren. Gå for et helt antrekk i samme farge for et lyst og lett utrykk. Kombiner det eventuelt med blomster eller blonder for en feminin «look», sier Hoff.

Hun forteller også at det kan være fint å bryte opp antrekket.

Under bryllupet til Poppy Delevingne, ankom lillesøster og supermodel Cara Delevingne forlovelsesfesten iført en sort kjole og en beige kåpe.

Bilde av antrekket går nå verden rundt, og er omtalt av motenettsteder som style.com og Le Fashion Image.

Invester i lysere variant

- Går du alltid i sort kan det være fint å kombinere med en beige semsket skinnjakke til. Den kan også være utrolig kul til en cropped boyfriend jeans og en enkel t-skjorte, sier Hoff.

Du kan også style den semskede skinnjakken med noen kule sko.

I år er det helhvite varianter, pudder-rosa eller et par metalliske som skiller seg ut i mengden.

Etter en lang og mørk vinter er det i hvert fall på tide å få lettere ytterplagg og lysere fargetoner inn i garderoben.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye mener du bør bytte ut den sorte skinnjakken med et lysere alternativ.

- Alle gleder seg til den dagen temperaturen skriker skinnjakke. Gå heller for en lysere variant i vår, og la den svarte ligge i skapet en liten stund, råder Mevatne.

Jakken i semsket skinn kan brukes til det meste - både til hverdags og fest, og er i tillegg fin å kombinere med andre ytterplagg.

- Blazeren får deg til å se mer elegant ut. Om det er for kaldt, kan den brukes under en tykkere jakke, som for eksempel skinnjakken, forteller Mevatne og legger til:

Utallige stylingmuligheter

- Capen kan brukes som en tynn jakke, et skjerf eller over skinnjakken. Det finnes utallige måter å style den på, sier Mevatne.

- Du kan også gå for en annen vri og style den til et mer klassisk plagg som en lang frakk.

- Kombinere den til en metallisk jakke. Jakken spriter opp ethvert antrekk, og kan brukes morgen som kveld.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning