Sommeren i Det Nye

La deg inspirere av redaksjonens beste ferieminner!

Stine var blant annet i Kroatia denne sommeren.
Stine var blant annet i Kroatia denne sommeren. Foto: Foto: Stine Holberg Dahl
Publisert Oppdatert
SPENNING: Ingrid Stjernen og Sunniva Dehli fra Levanger var med da Stine raftet i Bosnia.
SPENNING: Ingrid Stjernen og Sunniva Dehli fra Levanger var med da Stine raftet i Bosnia. Foto: Foto: Stine Holberg Dahl

Sommeren går mot slutten, og da er det deilig å mimre tilbake til strender og opplevelser. Redaksjonen har stått på for fullt hele ferien for at du skal få noe å lese på, men vi har da fått tid til å kose oss litt også. Mens noen har tilbragt sommerferien hjemme i Norge, har andre i redaksjonen vært rundt om i verden. Nedenfor får du årets beste ferieopplevelser, og kanskje noen gode reisetips hvis du allerede er i gang med å planlegge neste ferie.

Del gjerne dine ferieopplevelser med oss også! Fortell om din sommer i kommentarfeltet under artikkelen.

Fra rafting til krabbefiske

Stine Holberg Dahl, redaksjonssjef:

- I år ferierte jeg i Kroatia, i Bosnia og på Kosterøyene i Sverige - en perfekt kombinasjon! Vi har funnet det ultimate feriested utenfor Dubrovnik: En bilfri liten landsby med en hyggelig havn, fine badeplasser, et lite bakeri og en isbutikk med sjukt god is. Etter ti dager med sol, bad og bøker reiste vi til nabolandet Bosnia, der vi besøkte en vingård utenfor byen Mostar og raftet i elva Neretva.

Den siste ferieuka reiste vi til Kosterøyene utenfor Strömstad. Vi leide et gammelt hus og suste rundt på høyreiste gamle damesykler, badet, grillet, fisket krabber og spiste svensk godis. Her finnes det ingen biler, bare sykler, golfbiler og mopeder med lasteplan foran. Likte du Saltkråkan, er dette ferien for deg!

SOMMERIDYLL: Et nydelig lite hus Stine forelsket seg i på Koster.
SOMMERIDYLL: Et nydelig lite hus Stine forelsket seg i på Koster. Foto: Foto: Stine Holberg Dahl

Middelalderkos på rivieraen

Julie Botnen, skjønnhetsredaktør:

- I sommer tok vi, kjæresten og jeg, turen til Den franske riviera. Vi bodde i en liten by som heter Juan le Pins, men leide bil og fartet litt rundt. Vi havnet en dag i en bitteliten landsby, ikke så langt fra Monaco, som heter Eza. Dette er en liten by fra middelalderen hvor det ikke er lov til å kjøre bil og gatene er utrolig smale og brosteinbelagte. På toppen av det lille fjellet byen er bygget inn i ligger restauranten Chateau Eze. Anbefales for en fantastisk utsikt og restauranten har en stjerne i Michelin guiden!

Turist i egen by

RIVIERAEN: Skjønnhetsredaktør Julie besøkte den lille bilfrie byen Eza.
RIVIERAEN: Skjønnhetsredaktør Julie besøkte den lille bilfrie byen Eza. Foto: Foto: Privat

Hedda Bjerén, redigerer:

BURSDAGSKAKE: Hedda hadde bursdag i sommer, og feiret den på den solfylte restauranten Olivia.
BURSDAGSKAKE: Hedda hadde bursdag i sommer, og feiret den på den solfylte restauranten Olivia. Foto: Foto: Privat

- Med unntak av en snartur til Liseberg i Göteborg, har jeg tilbrakt årets sommer i Norge. Jeg har kost meg med gode venner og familie på hyttetur i Stavern, med deilig mat og scrabble på gråværsdagene, og med sol og sjø når været var som best. Resten av sommeren har jeg vært turist i min egen hjemby Oslo, med ingredienser som museumsbesøk, late dager i parken og bading og soling på stranden. Jeg feiret også bursdagen min i juli på Olivias, med stekende sol, gode venninner og deilig rosé.

Varm storbysommer

Monica Csango, redaktør:

- Jeg har vært på storbyferie i Budapest i sommer. Det var stekende hett men med de mange utendørs badene var det fullt mulig å kjøle seg ned. På dagtid er det fantastisk sightseeing, bra shopping- eller man kan sette seg ned på nærmeste konditori med en kaffe og kake og kikke på menneskene som passerer.

Bergtatt av naturen

Ingvild Eilertsen, redigerer:

VAKKER STORBY: Monica har tilbragt sommeren i Budapest.
VAKKER STORBY: Monica har tilbragt sommeren i Budapest. Foto: Foto: Crestock

- Hver sommer reiser jeg til Lofoten, der familien min har feriebolig. Uansett hvor mange ganger jeg er der, slutter jeg aldri å la meg forundre av de flotte fjellene og lyset - og ikke minst den uvanlige stillheten som man aldri opplever i en by.

Roadtrip i Toscana

Madeleine Dahl, journalist:

- I sommer har jeg vært på ferie med kjæresten min i Italia. Vi leide bil i Pisa, og kjørte gjennom Toscanas vindistrikter og middelalderbyer på vei ned mot Roma. Jeg hadde aldri trodd jeg kunne bli så fascinert av det vanvittig pene landskapet, men det føltes som om vi levde i et postkort - eller et maleri. Og for virkelig å få sommerfølelsen la vi inn noen badebyer i programmet, blant annet en svømmetur med Napoleon på øya Elba.

LOFOTEN: Ingvild nøt den norske naturen i sommer.
LOFOTEN: Ingvild nøt den norske naturen i sommer. Foto: Foto: Ingvild Eilertsen
TOSCANA: Madeleine har reist mellom vingårder og idylliske småbyer denne sommeren.
TOSCANA: Madeleine har reist mellom vingårder og idylliske småbyer denne sommeren. Foto: Foto: Privat

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning