Slik unngår du julebordsmellen

Det blir ofte litt mye når vi skal ut og feire med jobben. Litt mye drikke. Litt mye sminke. Og litt for dyp utringning!

Kate Bosworths røde lepper er perfekt på julebord, men husk at mørk leppestift krever en stødig hånd.
Kate Bosworths røde lepper er perfekt på julebord, men husk at mørk leppestift krever en stødig hånd. Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Julebordsesongen er her og det er tid for å finne frem finstasen. Det klart for mange heftige kvelder, men noen ganger blir det kanskje vel heftig! Her er våre beste tips for å komme seg gjennom årets festligheter med stil - og uten fylleangst!

Sko og strømper

Moteansvarlig i Det Nye, Rubi Sørvik, mener det er noen enkle triks som kan gjøre stor forskjell.

- Ha med ekstra strømpebukser i vesken! Strømpene rakner ofte ganske tidlig på kvelden og ingenting er mer irriterende, sier hun.

Og i likhet med at strømper er et problem, er det mange jenter som sliter med skovalget i vinterkulden. Men her har Rubi et godt tips;

- "Til-og-fra-sko" er et must. Pumps og snøvær er ingen god match, så finn noen lekre, varme sko du kan ta på deg når du skal ut å gå. Pumpsene kan du ha i vesken, sier hun.

Les også: Her er de kuleste festskoene!

Hårtips til julebordet? Sjekk ut vår hårguide

Smokin' hot

Stella McCartney viser hvordan smokingtrenden kan være feminin og sexy! Her fra høst-/vinterkolleksjonen.
Stella McCartney viser hvordan smokingtrenden kan være feminin og sexy! Her fra høst-/vinterkolleksjonen. Foto: James Cochrane

- Hvis du ikke er en kjolejente er det ingenting i veien for å gå for den sexy smokingtrenden - med dressbukse, dressjakke og en lekker topp. Gjerne med et par statementøredobber, det løfter antrekket, mener Rubi.

Og vår moteansvarlig har en klar beskjed:

- Skyhøye hæler er et must til ethvert antrekk!

Hun mener også at jenter må være forsiktige med å kle seg i for korte kjoler eller for dyp utringning.

- Utringningen har en tendens til å bli dypere og kjolen kortere etter hvert som man får noen drinker i seg! På et julebord med jobben er ikke et sånt antrekk passende, men hvis man er på julebord med venninnegjengen er jo ikke reglene like strenge, sier Rubi.

Les også: Stor kjoleguide

Solpudder til besvær

Vi har alle en eller annen gang tatt en pause fra festen for å fikse på sminken vår. På rekke og rad står jentene og maler på seg glødende kinn og lengre vipper. Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen mener jentene burde la solpudderet ligge hjemme.

- Når vi får i oss litt å drikke senker vi terskelen for hvor mye sminke vi burde ha i ansiktet. Med solpudder er det fort gjort å få oransje kinn. Så la det like godt ligge hjemme og fokuser på å holde leppene freshe.

Julie mener lepper er viktig i år. Men husk at leppestift i sterk farge krever en stødig hånd.

- Så gå for lipgloss! Det er ofte lettere å påføre og ser flott ut på fest, råder Julie.

Les også: Undertøyet som redder julebordet

Gylne regler

1: Dans, men IKKE på bordet.

2: Alt du drikker etter klokken 02 kommer du til å angre på!

3: Ikke flørt med kollegaer! Uansett hvor kjekk han er, så er det ikke verdt å måtte gjemme seg (og skjemme seg!) på kontoret dagen etter.

4: Dropp korte kjoler med dype utringninger. Vær heller classy og elegant!

5: Drikk vann mellom slagene. Da blir morgendagen så mye bedre! Og du har bedre kontroll på rusen.

6: Ikke heng over sjefen din hele kvelden. Dette er ikke stedet for å smiske, og i hvert fall ikke for å diskutere lønn.

7: Ikke snakk for mye om jobb! Det er ikke bare kjedelig, etter et par drinker kan det også være lett å si noe helt feil - til helt feil person.

Les også: Få festens dristigste blikk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning