Test av dusjoljer:

Få silkemyk hud med dusjolje

Vi har testet dusjoljer, og funnet en favoritt.

DUSJOLJER: Vi har testet dusjoljer mot vintertørr hud.
DUSJOLJER: Vi har testet dusjoljer mot vintertørr hud. Foto: FOTO: Produsenter.
Publisert Oppdatert

Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Fakta om testen:

Dusjolejen har blitt vurdert ut fra:

- Hvordan oljen er å dusje med

- Hvordan huden føles etter bruk

- Duft

- Ingredienser

Slik ble testen utført:

Dusjoljene har blitt testet en hel dag hver.

Vinteren er rett rundt hjørne, og sammen med den kommer kulda som ikke nødvendigvis er så snill mot huden vår. Kulda tørker ut huden vår, noe som igjen kan føre til kløe og flassing.

Et godt tips for unngå dette, er å ta med en næringsrik og pleiende dusjolje i dusjen.

- Fuktbehovet til huden er mye større om vinteren, og da er det veldig lurt å bruke en dusjolje, sier Birgitte Hanssen, hudpleier ved Farris Bad.

For å vite hvilken som er den beste, har vi testet fem av de bestselgende dusjoljene og kåret en vinner.

I stedet for såpe

Noen bruker såpe i tillegg til oljen, men dette er ikke nødvendig. Oljene har en like rensende virkning som såpene, de er bare mer nærende til huden i tillegg.

- Bytt ut såpen med oljen i vinter, den kan brukes like ofte som en såpe, men er bedre for huden. Vanlig dusjsåpe inneholder ofte sodium lauryl sulfate, et stoff som kan tørke ut huden veldig. Denne ingrediensen finner en sjelden i dusjoljer, forklarer Hanssen.

Vanlige dusjsåper kan også inneholde pleiende og fuktighetsbindende ingredienser, men i dusjoljene er det som navnet tilsier, mye mer olje. Disse oljene, sammen med fuktighetsbindende ingredienser holder på fuktigheten i huden, pleier den og gjør den myk og smidig.

- Det skal ikke være nødvendig å bruke en bodylotion etter å ha dusjet med en dusjolje, men om noen er ekstra tørre, så skader det ikke heller, sier Hanssen.

Kan brukes av alle

Olje har for noen et negativt rykte for å tette igjen porene, og gi akneutbrudd. For de som sliter med dette, finnes det en løsning.

- Ikke alle dusjoljer kan brukes av absolutt alle, men heldigvis finnes det egne dusjoljer som er tilpasset både sensitiv og fet hud, forklarer Hanssen.

Oljene i testen er for normal hud, og bør fungere på de fleste hudtyper, men hør med de i butikken om du er usikker eller er sensitiv på ingredienser.

For de med fet hud kan en sjekke om oljen inneholder mineralolje, siden dette er en ingrediens som kan tette porene og gi akne. Siden oljen dusjes av, og dermed drar med det meste av mineraloljen som ligger igjen på huden pleier ikke dette være et problem, men det kan uansett være greit å unngå.

I testen var det kun Sebameds dusjolje som inneholdt mineralolje, men det er ikke en av hovedingrediensene i produktet.

Les også:

Test av håndkremer

Vi har testet lipglosser

Uvanene som gir deg stygg og uren hud

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og få mote- og skjønnhetstips på e-post hver uke

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning