Hårguide

Slik får du volum i håret

Tipsene er mange, men her får du de beste, enkleste og rimeligste av dem!

GLØD: Jessica Simpson er blant kjendisene som sverger til selvbruningskrem.
GLØD: Jessica Simpson er blant kjendisene som sverger til selvbruningskrem. Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Vil du ha sofistikerte filmstjernekrøller, rufsete beachlook eller bare et lite hårløft? Lær deg triksene som sparer deg for dyre frisørutgifter.

Flatt hår er ikke så flatterende som ordet skulle tilsi. De fleste av oss vil ha det stort, høyt og rufsete - og vi vil at det skal holde seg sånn hele dagen.

Men hvordan?

Vi har tatt en prat med frisør Hilde Christina Oberti Tyldum hos Hendrix Hair og Kjetil Grimsrud, hårstylist ved Jan Thomas Studio.

Under følger begge frisørenes rimelige og supre tips til hvordan få et fantastisk, voluminøst hår.

Kommer an på hårtypen din

- Hvilke frisyrer som vil gi deg volum, kommer helt an på hva slags hårtype du har, forteller Grimsrud.

Har du et langt, tykt hår, kan du klippe det opp for å få volum og tekstur. Har du derimot tynt hår, bør du unngå gradering. Her kreves det også mer jobb og stylingprodukter.

- Jeg anbefaler en kort frisyre til deg med tynt hår, om ansiktsformen din tilsier at du vil kle dette, sier Grimsrud.

1. Balsam

- At balsam gjør håret flatt, er en myte. En god balsam lukker hårstråets skjellag, og bidrar til at stylingproduktene kapsler seg rundt håret, sier Tyldum.

Dropper du å bruke balsam etter sjamponering kan dette ødelegge håret ditt. Man kan sammenligne håret med en kongle: jo mer åpen den er, desto tørrere og mer død er den. Uten balsam, vil stylingen legge seg på innsiden av skjellagene og tynge håret ditt. Så bruk for all del balsam! er Tyldums råd.

2. Produkter

Stylingprodukter er og blir et must om du vil bevare frisyren gjennom hele dagen, men de trenger absolutt ikke koste noen formue.

- Skum er min favoritt. Det holder hårstråene oppe fra hodebunnen, og gir et fint og naturlig uttrykk. Volumpulver eller tørrpudder er også effektivt, sier Tyldum.

Det er viktig å vite at både skum, volumpulver, spray og andre stylingprodukter krever at du fysisk former håret i tillegg. Produktenes oppgave er først og fremst å gi håret et løft.

- Vask håret på vanlig måte, tørk med håndkle og fordel deretter et volumprodukt i hele håret, før du føner håret femti prosent tørt, råder Grimsrud.

- Føn gjerne håret med hodet vendt ned mot gulvet. På den måten føner du håret opp fra hodebunnen, noe som gir volum. Deretter påfører du en føngelé for å gi frisyren hold, før du føner håret oppover med en rundbørste og eventuelt tuperer lett.

- Vil du ha volum, må du legge litt tid i stylingen, forklarer Grimsrud.

3. Tupering

VOLUMINØST HÅR: 1. Matrix Mega Dust Volume Texturizer (kr 174) 2. Joico Body Luxe Root Lift (kr 159) 3. Big Sexy Hair Volumizing Dry Shampoo (kr 149) 4. Sebastian Professional Volupt shampoo (kr 169) Sebastian Proefessional Volupt Conditioner (kr 179)
VOLUMINØST HÅR: 1. Matrix Mega Dust Volume Texturizer (kr 174) 2. Joico Body Luxe Root Lift (kr 159) 3. Big Sexy Hair Volumizing Dry Shampoo (kr 149) 4. Sebastian Professional Volupt shampoo (kr 169) Sebastian Proefessional Volupt Conditioner (kr 179) Foto: Foto: Stella, produsenten

En effektiv måte å få volum i håret på, er å tupere det. Denne metoden er kjent for å slite en del på hårstrået, men med riktig teknikk skader det mindre enn mange tror, skal vi tro frisørene.

- Viktigst er det å bruke en kam eller en børste som er laget for tupering, sier Hendrix-frisøren.

Disse får du kjøpt hos Vita og de fleste frisører, og ligger på mellom 79 og 200 kroner.

Slik gjør du det: Hold håret i et fast grep, og tuper i små baner fra skillen og nedover. Spray deretter håret med hårspray, før du med en naturbørste grer topplokket glatt igjen.

- En vanlig børste vil gre ut tuperingen. Naturbørste får du faktisk kjøpt på Rema 1000!

4. Kreppetang

Kreppetangen er et verktøy som er i vinden. Den er rimelig og lett å få tak i, og du får kjøpt den på alle de store elektronikkforhandlerne.

Dessuten varmes den opp på under et minutt, og kan håndteres av selv den mest klønete av oss.

Slik gjør du det: Start én til halvannen centimeter fra skillen, og krepp deretter det underste hårlaget.

Spray deretter godt på med hårspray for et varig resultat.

5. Varmruller

Begge frisørene sverger til varmruller.

- Hårruller er helt klart mitt mest effektive tips. Det gjelder både for langt og kort hår, mener Grimsrud.

Varmruller kommer i en liten boks, og varmes opp med strøm. Tørk håret ditt før du setter opp fem-seks ruller på toppen av hodet. La dem være i håret til de er helt kalde. I mellomtiden kan du for eksempel spise frokost og sminke deg.

- Resultatet blir likt resultatet av en rundbørste-føn, som mange av oss sliter med å få til selv, sier Tyldum.

6. Extensions

Lykkes du ikke i å få voluminøst hår av noen av tipsene over, kan du alltids ty til hair-extensions. Dette er dyrt, men veldig flott.

- Peaks hair er extensions på teip, og helt geniale for deg med tynne, fine hårstrå som ikke vil la seg forme, sier Tyldum.

Du trenger ikke mer enn en pakke for å gi håret ditt et tykkere og fyldigere uttrykk. De er laget av asiatisk hår, og klapper derfor ikke sammen som nordisk hår.

Les også:

Slik børster du håret

10 trinn til perfekt hår

Slik får du vakkert vinterhår

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning